reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczynki dziś mam amnio
jakoś się nie stresuje ale o 16.00 trzymajcie kciuki
potem 3 dni leżakowania mnie czeka

Ludziku - piękne kocyki

Wikki - mój tez nerwowo jeżdzi ale to przez auto które nadaje sie tylko do mechanika a że chcemy kupić drugie to zwlekamy z naprawą

MamaTomeczka - pokaż psiaka, nam jak zdechła świnka to od razu kupilismy nową, wtedy smutek jest mniejszy bo jest nowy maluszek o którego trzeba się zatroszczyć

Malusiolka - &&&&&& by zaleczyli ząb bez dużej straty dla kieszeni

jako że do końca tygodnia pracuje w domu znajdę chwile i wrzucę zdjęcia z niedzieli

reklama
Wikki moja Nadia za to wczoraj dała popalić, że hoho... Co do męża to nie dziwię się, że masz pewne obawy jak jeździsz z nim samochodem skoro czasami się zbytnio śpieszy. Ja też nie lubię tak na "trzeciego" wyprzedzać, mój A nie ma prawka, ale czasami wkurza mnie jak mi nad głową gada: "no jedź, zdążysz, no na co czekasz" trafia mnie wtedy. Powiedz mężowi, że przykro Ci jest jak powtarza, że masz duży brzuch zamiast coś miłego powiedzieć.

Iwo trzymam kciuki za pozytywny wynik :*

Cześć dziewczyny,

dzisiaj miałam pobudkę o 6 rano przez moje dziecię, do teog oczywiście o 4:30 budzik mężowego zaczął dzwonić to miałam ochotę wyrzucić go za okno. Dzieki temu od rana moimi przyjaciółmi są: rozdrażnienie i ból głowy. Rzadko pijam kawę ostatnio, ale właśnie dzisiaj sobie taką fajną zrobiłam i mam nadzieję, że mi przejdzie to wszystko po jej wypiciu. Ale za to Nadia dzisiaj póki co nie daje popalić, więc takie plusy dnia dzisiejszego ;)

Iwo trzymam kciuki za dobry wynik amnio:) będzie wszystko dobrze:)
my już po komunii było w miarę przyzwoicie:) najważniejsze ze się odbyło i można odpoczywać tylko goście się rozjadą:-):-)

maleństwo w brzuszku mocno odkazuje jutro wizyta i mam nadzieje ze potwierdzimy płec i Nadia będzie Nadusią:)

Hej Dziewczynki przepraszam za najscie ale Mone tu znalazlam :-)

Mona nie ładnie tak się nie odzywać :-p super że juz maluch dokazuje;-) bynajmniej wiesz ze tam jest CAŁA i ZDROWA :-) trzymam kciuki by Nadulka nią została ;-)

Babeczki powodzenia :-)

Sciskam i juz nie przeszkadzam ;-)

Mam 2 ogłoszenia:

1. Darmowe USG 4D i konsultacje
Okazuje się, że ta edycja tej akcji trwa już od marca, ale może któraś skorzysta.
17.05 - Szczecin
24.05 - Wrocław
25.05 - Kłodzko
01.06 - Włocławek
21 i 22.06 - Warszawa
By się dostać najlepiej być 1,5/2 godziny wcześniej i wpisać się w kolejkę
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/about/
" W przygotowanych punktach konsultacyjnych, nasi eksperci będą udzielać porad m.in. w zakresie:
  • przygotowania do porodu,
  • zalet karmienia piersią,
  • pielęgnacji niemowląt i małych dzieci,
  • właściwej diety kobiety w ciąży i mamy karmiącej,
  • tworzenia unikalnej więzi pomiędzy rodzicem a niemowlęciem,
  • wpływu noszenia, przytulania dziecka w chustach na jego rozwój emocjonalny,
  • pozyskiwania i przechowywania komórek macierzystych krwi pępowinowej, które w razie potrzeby będą służyć zdrowiu dziecka lub w przypadku zgodności genetycznej – innym członkom rodziny,
  • znaczenia składników tranu dla zdrowia dziecka i mamy,
  • wyboru wózka dla dziecka,
  • wyboru fotelika samochodowego dla dziecka,
  • powracania do formy po porodzie.
W trakcie prowadzonej akcji przewidziane są również:

• wprowadzenie do Masażu Shantala
  • instruktaż bezpiecznej kąpieli
  • prezentacja sposobów układania dziecka w chuście
  • liczne konkursy z nagrodami"

2. Bezpłatne warsztaty "Mamo to ja"
Są takie terminy:
16.05 - Sosnowiec19.05 - Kraków (blok Jestem Mamą - rejestracja zakończona)
20.05 - Katowice (blok Jestem Mamą - rejestracja zakończona)
21.05 - Bielsko - Biała
22.05 - Wrocław
26.05 - Szczecin
27.05 - Gorzów Wielkopolski
28.05 - Poznań
29.05 - Łódź
Warsztaty są bezpłatne, ale trzeba zarejestrować się przez internet http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

"Warsztaty dla kobiet w ciąży (godz. 17.00-20.30)

• Żywienie niemowląt.
  • Jak chronić, rozwijać i wspierać dziecko od poczęcia.
  • Bezpieczny maluch w podróży.
  • Podstawy pielęgnacji skóry noworodka.
  • Komórki macierzyste z krwi pępowinowej- inwestycja w przyszłość.

UWAGA!
Dla wszystkich uczestników warsztatów mamy gwarantowane upominki."

Może któraś skorzysta :-) Ja się zapisałam już na te drugie warsztaty i będę w Szczecinie. Któraś też chętna?
Zaraz zabieram się za poczytanie co tam u Was :-)

Hej Laski!!

Maluś - i jak u dentysty?

Mama Tomeczka - wrzuć zdjęcie psiaka:)

Ludzik - w którym home kupiłaś kocyki?

iwo - 3mam kciuki!!

Ja byłam na trzech usg żeby potwierdzić ten węzeł - i mam węzeł prawdziwy, przypadek jeden na setki tysięcy:) więc takie wyjątkowe jesteśmy z Małą:) muszę obserwować ruchy dziecka i być czujna a po 37 tygodniu położą mnie do szpitala na obserwacje a przed terminem zrobią mi cesarskie cięcie. Trochę się boję.... ciężko się dochodzi do siebie po cesarce?

Miłego Dnia Dziewczyny!

reklama
Grzanka cesarka nie taka straszna, na pewno powrót do formy dłuższy niż po sn ale co nas nie zabije to nas wzmocni :) najgorszy jest 2 dzien po cc, kiedy puszcza znieczulenie to wtedy ból jest okropny. Ale czego się nie robi dla maleństwa :)

Do góry