reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża z zastrzykami z Heparyny.

Ja niestety będę brała do końca ciąży ( w związku z tymi schorzeniami które wyszły w badaniach) acard mam odstawić 37 tydzień aby nie prowadzić do krwawien przy ewentualnym porodzie.

Jeżeli lekarz zaleca brać bez wskazan wynikających w wynikach to wtedy się odstawia koło 14 tyg. Takie zalecenie miałam przy 3 ciąży wówczas bez zdiagnozowania.

Ja mam mutacje PAI i mthfr dodatkowo obciążenie genetyczne zakrzepica.

reklama
Dziewczyny nie kombinujcie z lekami, luteinę się odstawia faktycznie gdy łożysko przejmuje funkcje ok 16 tyg. Natomiast jeśli już jest wdrożony clexane to trzeba go brać do samego końca ciąży! Trzwba kontrolować układ krzepnięcia : ddimery, aptt no i płytki krwi w zależności od wyników lekarz może zwiększyć lub zmniejszyć dawkę. Mało tego w połogu clexane tez się bierze, a bynajmniej na pewno po cc.

Ja sama mam na koncie 3 ciąże, z czego tylko jedno ziemskie dziecko- mój cud. Wiem, ze gdyby nie clexane mojego synka nie byłoby dzisiaj ze mną... a mam tylko mthr hetero 1298...

Boze to jest nadzieja ze ja tez będę brała tylko do tego tygodnia co mi faktycznie powiedział, bo nie mam żadnych schorzeń ani mutacji.
@Karolina438 ja tez jestem po 3 stratach i tez teraz jestem w 11 tygodniu ❤️

Ja niestety będę brała do końca ciąży ( w związku z tymi schorzeniami które wyszły w badaniach) acard mam odstawić 37 tydzień aby nie prowadzić do krwawien przy ewentualnym porodzie.

Jeżeli lekarz zaleca brać bez wskazan wynikających w wynikach to wtedy się odstawia koło 14 tyg. Takie zalecenie miałam przy 3 ciąży wówczas bez zdiagnozowania.
A acardu nie powinno się odstawić jaķos w 32 tc ? Coś chyba wtedy się zamyka w serduszku.... kurcze nie pamiętam muszę poczytać, ale mi tak coś swita

Dziewczyny nie kombinujcie z lekami, luteinę się odstawia faktycznie gdy łożysko przejmuje funkcje ok 16 tyg. Natomiast jeśli już jest wdrożony clexane to trzeba go brać do samego końca ciąży! Trzwba kontrolować układ krzepnięcia : ddimery, aptt no i płytki krwi w zależności od wyników lekarz może zwiększyć lub zmniejszyć dawkę. Mało tego w połogu clexane tez się bierze, a bynajmniej na pewno po cc.

Ja sama mam na koncie 3 ciąże, z czego tylko jedno ziemskie dziecko- mój cud. Wiem, ze gdyby nie clexane mojego synka nie byłoby dzisiaj ze mną... a mam tylko mthr hetero 1298...
A co w przypadku takim jak moj, ze nie mam żadnych mutacji i te leki są brane właśnie bardziej jako „suplementacja” na wszelki wypadek? Myślisz ze i tak zastrzyki zostaną?

A co w przypadku takim jak moj, ze nie mam żadnych mutacji i te leki są brane właśnie bardziej jako „suplementacja” na wszelki wypadek? Myślisz ze i tak zastrzyki zostaną?
Ja na twoim miejscu bym się przy nich upierała, Z jakiegoś powodu lekarz je przepisał... pozatym masz na koncie poronienia. Ja i wiele innych dziewczyn z clexane czuły się bezpieczniej.

A acardu nie powinno się odstawić jaķos w 32 tc ? Coś chyba wtedy się zamyka w serduszku.... kurcze nie pamiętam muszę poczytać, ale mi tak coś swita

Sorki w karcie ciąży mam wpisane 32 odstawić acard aczkolwiek to sa zalecenia reumatolog która kontroluje przebieg ciąży przy zespole antyfosfolipidowym i wraz z konsultacja z ginekologiem on dobiera dawke czas itp. Sytuacje sa różne wiec trzymam za Was kciuki.

Ja na twoim miejscu bym się przy nich upierała, Z jakiegoś powodu lekarz je przepisał... pozatym masz na koncie poronienia. Ja i wiele innych dziewczyn z clexane czuły się bezpieczniej.

Jasne to jest dmuchanie na zimne i również bym się trzymala ich, lekarz wie co robi skoro poprzez wywiad z Tobą już je wdrożył.

reklama
Ja myślę że tak. Nie słyszałam żeby ktoś brał tylko do któregoś tygodnia ciąży. Tak jest tylko z acardem. Ale zastrzyki powinno się do końca przecież to wpływa również na przepływy... Nie rozumiem myślenia lekarzy którzy zapisują do 14tc...

Do góry