reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w wieku 21 lat. Czy wstyd?

reklama
ja sama urodziłam córeczkę mając 21 lat, teraz mam 24 i czekamy z mężem na kolejną pociechę. Jedni mają dzieci wcześniej, jedni pozniej, a niektórzy wcale i w życiu nie powiedziałabym , że bycie młodą mamąto wstyd. Ja jestem dumna z moich dzieci ;*

pewien poeta napisał "mam w d... małe miasteczka, mam w d.... małe miasteczka".Weż sobie do serca ten wers i rób swoje zamiast przejmować się opiniami dziwnych ludzi, choć oczywiście to musi bardzo boleć, jeśli matka, najbliższa osoba, reaguje w ten sposób.

21 lat i ciąża to nie wstyd, nie przesadzajmy ;) Nie jesteś już w gimnazjum, więc nie ma co się spinać, spokojnie. Dziewczyny w młodszym wieku mają dzieci, niektóre nawet dwójkę czy trójkę, zupełnie się tym nie stresuj, bo Twój wiek jest najbardziej w porządku - przynajmniej będziesz po czterdziestce przeżywać drugą młodość, czego na pewno będą zazdrościć Ci koleżanki, które na ciążę zdecydują się w późniejszym czasie. Ciąża w tym wieku ma sporo plusów - młode matki mają więcej energii na zabawę z dziećmi, sporo pomysłów, a przede wszystkim - więcej sił witalnych ;) Poza tym Twoje ciało jest teraz idealnie przystosowane do trudów ciąży, w późniejszym czasie zniosłabyś to wszystko o wiele gorzej ;) Ja dostrzegam zdecydowanie więcej plusów niż minusów :)

reklama
Do góry