reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciąża w UK,,,, MAJ 2013

Hej dziewczyny... wiecie może czy można kupić w aptece test na sprawdzenie płynu owodniowego. ? Od pewnego czasu mam mokro na majtkach co jakiś czas, np. przy kichnięciu, a z rana dzisiaj coś wypłynęło nie wiem czy to mocz czy moze wody płodowe. Jesli istnieje taki test to jaką ma nazwę. Prosze o pomoc. Jutro mam wizyte i czy poinformowac o tym położnej ?

reklama
Hej dziewczyny... wiecie może czy można kupić w aptece test na sprawdzenie płynu owodniowego. ? Od pewnego czasu mam mokro na majtkach co jakiś czas, np. przy kichnięciu, a z rana dzisiaj coś wypłynęło nie wiem czy to mocz czy moze wody płodowe. Jesli istnieje taki test to jaką ma nazwę. Prosze o pomoc. Jutro mam wizyte i czy poinformowac o tym położnej ?
polozna Ci powie ze popuszczasz siusiu:zawstydzona/y:

no właśnie też mi tak koleżanka powiedziała.. że i tak nic na to nie zaradzą, jej powiedzieli ze siku popuszcza i faktycznie w jej wypadku tak było, ale naczytałam się ze to wcale nie musi być mocz tylko właśnie płyn owodniowy.

Mialam ten sam problem. Polozna zbagatelizowala. Kupilam na ebay`u paski lakmusowe do sprawdzania PH wydzieliny. Przy wodach plodowych zmieni kolor na ciemny niebieski. U mnie to nie wody tylko wodniste uplawy, polozna zrobila wymaz wiec wiem ze to nie infekcja.

Hejka, byłam u położnej słyszałam serduszko mojej córeczki i mierzyła mi brzuch położna za każdym razem kopała ją w reke hehe śmiała się i mówiła że wita się z nią :) Co do mojego pytania poprzedniego, tak pytałam się o to co mi leci powiedziałą że to mocz.. ze mała naciska mi na pecherz i czasem tak sie dzieje. No nic narazie sie nic nie dzieje wiec nie bede panikować. Ale super sie czuje po wizycie słyszałam serducho !!!!!!! :) już się coraz bardziej nie moge doczekać kiedy zobacze moją iskiereczke.

No i jeszcze coś, zapisałam się dla świętego spokoju na to szczepienie przeciw grypie...! Ja już nie mogłam patrzeć jak za każdym razem wypominała mi ze nieodpowiedzialnie robie, ze szczepienie jest dla dobra dziecka tere fere i tak dalej.. Jutro mam wizyte bedą mnie kuli.. ehh. Przynajmniej spokój mi dadzą.

hej Dziewczyny. Jakiś czas temu wydrukowałam vouchery z Emmas Diary i jeden zrealizowałam w Bootsie "Mum to be" jak się okazało z "bounty pack".. Zrealizowałam voucher jakieś 3 tygodnie temu a dzisiaj przyszedł do mnie voucher z Bounty kolejny "mum to be" to jest coś innego czy to samo? o_O bo się pogubiłam.. mogę to odebrać czy raczej nie powinnam?

który to jest mum to be? 2? bo ja właśnie się nie mogę zabrać żeby iść ten drugi odebrać, jest tam w ogóle coś ciekawego??Myślałam że Bounty a Emma's Diary to dwie różne rzeczy :>

Jak odebrałam paczkę Bounty pack z Emmas Diary (też się zdziwiłam, jak zobaczyłam, że dała mi bounty z voucherem Emmas Diary) dostałam w nim ręczniczek dla dzidziusia taki z kapturkiem (świetny jak dla mnie, biorę do szpitala :-)) , próbki płynów do prania, płukania, próbki proszku do prania, próbka sudocrem (już się przydała :-D), calutki balsam do twarzy z witaminami (dzięki niemu nie mam zaczerwienionej skóry na twarzy), próbka kawy zbożowej (która smakowała jak psia karma - nie wnikając, skąd wiem, jak to smakuje :-D) Jakieś czasopisma.. chyba jeszcze czegoś tam próbka o której zapomniałam ale to najistotniejsze i najbardziej atrakcyjne z paczki wymieniłam ;)
"Mum to be" to tak, ta druga :)

reklama
W tej pierwszej w sumie nic ciekawego nie było, dwie próbki balsamu na rozstępy, literatura i w sumie tyle. Ale na ręczniczek się skuszę:) Poproszę sąsiada żeby mi wydrukował i w drodze do pracy odbiorę ;)

Do góry