reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciąża w UK,,,, MAJ 2013

ja też się panicznie boję porodu, ale damy radę MUSIMY DAĆ :) bierzesz jakieś znieczulenie? ;) a nie wiem czemu tak na ten masaż mnie umowila, nie mam pojęcia ;) podobno tak tu robią

reklama
No musimy dac, wyjscia nie mamy. Jeszcze ten polog brrr Nie chce znieczulenia, chcialabym w wodzie rodzic, a na poczatek mam TENS. W pierwszej ciazy tez mialam taki plan a nie wyszlo bo lezalam pod ktg 20godz ;( i ani sie ruszyc bo bicie serduszka mu sie pogarszalo, musialam lezec na plecach. Wiec wzielam epidural bo nie wyrabialam. Chyba pisalam wczesniej ze skonczylo kleszczowym. Nie chcialabym by historia sie powtorzyla bo bede plakac.
A Ty masz jakis plan ;)

u mnie 22h bylo bosko normalnie :D dlatego teraz sram w gacie :D ale mam dobre myśli i pójdę na porodówkę z podniesioną głową :DDD

zbenia - ile się w szpitalu lezy ?? slysząłam ze 12 godzin. Jeśli jest wszytko OK

Eklerka hahaha no u mnie tez tak bosko bylo ze tez sram w gacie :D ale wiesz moze drugi bedzie latwiejszy i szybszy ;)
Hmm nie wiem ile sie lezy, ale chyba dzien? Ja lezalam 3 bo maly nie chcial cycka ssac. Panietam ze z boku lezala polka i wyszla wlasnie po 12godz. Byla zwawa jak ryba, jakby nie rodzila wogole. Bylam pelna podziwu, a bylo to jej 3 bobo.
A myslalas o tym zastrzyku na bazie morfiny?

właśnie miałam pytać... jak się załatwia "tacierzyński" by mąż mógł w każdym momencie wziąć sobie wolne na czas mojego porodu i początków w domu? słyszałam ze jest cos takiego bardzo by nam zależało na tym.

Straszycie kobiety... jaki paniczny strach? Jakie ponad 20 godzin?? :no: Współczuję przeżyć równie mając nadzieję, że u mnie pierwszy pójdzie szybciej. Choć też się bać zaczynam bo pojawiły mi się straszne bóle krzyża i lędźwi (a słyszałam że podczas porodu to najgorsze bóle jakie mogą być). Niedługo idę na przedporodowe nastawianie kręgosłupa :-D coś czuję, że po tym będzie miodzio.

reklama
Gniecha moze my mialysmy pecha :p w sumie to troche cierpienia a pozniej przeogromna radosc ktorej opisac sie nie da i w mig zapominasz o wszystkim :D mnie np krzyz nie bolal tylko brzuch. Napisz jak tam po nastawieniu?

Eklerka, wzielam od poloznej taki papierek/certyfikat ze jestem w ciazy i maz musi to w pracy pokazac.

Do góry