reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w pierwszym cyklu po poronieniu

reklama
A czy po łyżeczkowaniu sprawdzałaś betę? Ja też miałam zabieg i jakoś tydzień po nim sprawdzałam betę i spadła do <0.1
Też długo nie miałam okresu. Po pierwszej owulce (niechcący) zaszłam (bo nie wiedziałam kiedy owu) i była to ciąża biochemiczna , lekarz powiedział , że organizm nie doszedł do siebie po zabiegu. Od tamtej pory minął ponad rok i nie udało mi się zajść , choć wszystkie badania mam super
Nie sprawdzałam, po 4 tygodniach byłam na pierwszej wizycie u lekarza. Potwierdził owulacje, wszystko się ładnie zagoiło. Okres miał się pojawić ale nadal go nie ma.
Po pierwszym poronieniu beta spadła do zera w ciągu miesiąca

A czy po łyżeczkowaniu sprawdzałaś betę? Ja też miałam zabieg i jakoś tydzień po nim sprawdzałam betę i spadła do <0.1
Też długo nie miałam okresu. Po pierwszej owulce (niechcący) zaszłam (bo nie wiedziałam kiedy owu) i była to ciąża biochemiczna , lekarz powiedział , że organizm nie doszedł do siebie po zabiegu. Od tamtej pory minął ponad rok i nie udało mi się zajść , choć wszystkie badania mam super
Dzisiaj byłam na wizycie u innego lekarza, mam pęcherzyk jajnikowy 14 mm. Jeżeli nic siecz tego nie rozwinie a okresu dalej nie będzie wywołamy go luteiną.
Tez powiedział ze za wcześnie, kazał odczekać dwa cykle na regenerację

Dzisiaj byłam na wizycie u innego lekarza, mam pęcherzyk jajnikowy 14 mm. Jeżeli nic siecz tego nie rozwinie a okresu dalej nie będzie wywołamy go luteiną.
Tez powiedział ze za wcześnie, kazał odczekać dwa cykle na regenerację
Kurcze ja miałam łyżeczkowanie w czwartek 😔 mi kazali sie wstrzymać z ciążą na 3 miesiące, współżycie 2-3tyg. Nie bałaś sie próbować wcześniej?

Kurcze ja miałam łyżeczkowanie w czwartek 😔 mi kazali sie wstrzymać z ciążą na 3 miesiące, współżycie 2-3tyg. Nie bałaś sie próbować wcześniej?
Pierwszym razem czekaliśmy 3 miesiące.
Bałam się, ale lekarz potwierdził ze wszystko się ładnie zagoiło i zabieg był prawidłowo przeprowadzony.
Za mną już dwa poronienia, najbardziej szkoda mi czasu który tak szybko ucieka, 3 miesiące to bardzo długo

reklama
Pierwszym razem czekaliśmy 3 miesiące.
Bałam się, ale lekarz potwierdził ze wszystko się ładnie zagoiło i zabieg był prawidłowo przeprowadzony.
Za mną już dwa poronienia, najbardziej szkoda mi czasu który tak szybko ucieka, 3 miesiące to bardzo długo
Masz racje. Jeśli lekarz dał zielone światło to jak najbardziej też bym nie czekała.

reklama
Do góry