reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża w liceum

reklama
Walczykk zgadzam się :tak: znam nawet przypadek że dziewczyna mając 18 lat miała synka rocznego i zaszła w kolejną ciążę, i urodziła trojaczki :szok: Sama nie raz zastanawiałam się jak zareagowałabym na mnogą ciążę. Bliźniaki byłyby sporym zaskoczeniem i na pewno bym się martwiła jak sobie poradzimy, jedno dziecię to wyzwanie, dwójka to podwójne wyzwanie ale trójeczka to naprawdę niezła niespodzianka.

Hej :) A więc wczoraj dowiedziałam się, że zostanę mamusią... Cały dzień przepłakałam, ale dzisiaj postanowiłam, że głowa do góry - tego się już nie zmieni, więc po co tracić czas na smutki ?? ;)

Rodzice jeszcze nie wiedzą, ale myślę, że dobrze będzie ;)

i na koniec może coś jeszcze o mnie ? Mam 17 lat, chodzę do technikum i jestem z moim chłopakiem 4 lata i oby jak najdłużej :))

Najbardziej boję się właśnie reakcji rodziców, muszę im szybko powiedzieć i gnać do gina, żeby wszystko od początku było OK. Jak u Was ??

Gratuluję Ci tego pięknego stanu. osobiście urodziłam w wieku 26 lat ale moja podstawowkowa przyjaciółka urodziła córkę mając ok 18 lat i świetnie sobie poradziła mimo dość trudnej sytuacji (wychowywała ją tylko mama, tata dziecka okazał się ostatnim kretynem). Także na pewno sprawdzisz się w roli mamusi mimo młodego wieku. Mam nadzieję że rodzice ucieszą się z wiadomości i okażą chęć pomocy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!!

Dziękuję Ci bardzo, bo takie słowa od kogokolwiek czy to znajomy, czy nie są teraz bardzo ważne ;) A w mojej głowie jest teraz tyle pytań bez odpowiedzi, że aż trudno to wszystko pomieścić w głowie :)

Hej :) a ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że będę mamą. Mam 17 lat i jestem w 2 klasie technikum. Myślę, że w trzeciej klasie pójdę na zaoczne, byleby mieć maturę. Wczoraj sie załamałam, ale dzisiaj to myślę, że co ma być to będzie, nie można się załamywać, a wręcz cieszyć z nowego życia ;) a jak było u Was z rodzicami ? Wszystko jeszcze przede mną...:szok:

Wszystko będzie dobrze. Teraz ważne jest żeby dzidzia dobrze się rozwijała i żebyś Ty dobrze się czuła. Twój partner już wie?? Jest w Twoim wieku czy starszy??

A więc nie jestem sama. Mam 16 lat, rocznikowo 17 i jestem w ciąży. Na początku też płakałam, ale teraz bardzo się ciesze :D trzymam kciuki za rodziców :)

reklama
Ja jestem w klasie maturalnej . Coraz bardziej męczę się w szkole, nie mogę usiedzieć na miejscu itd .
Całe szczęście zaraz koniec , później matury i spokój . :)
Ciągle powtarzam sobie "dam radę , dam radę " . :)

Do góry