reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

reklama
Walczykk zgadzam się :tak: znam nawet przypadek że dziewczyna mając 18 lat miała synka rocznego i zaszła w kolejną ciążę, i urodziła trojaczki :szok: Sama nie raz zastanawiałam się jak zareagowałabym na mnogą ciążę. Bliźniaki byłyby sporym zaskoczeniem i na pewno bym się martwiła jak sobie poradzimy, jedno dziecię to wyzwanie, dwójka to podwójne wyzwanie ale trójeczka to naprawdę niezła niespodzianka.

Hej :) A więc wczoraj dowiedziałam się, że zostanę mamusią... Cały dzień przepłakałam, ale dzisiaj postanowiłam, że głowa do góry - tego się już nie zmieni, więc po co tracić czas na smutki ?? ;)

Rodzice jeszcze nie wiedzą, ale myślę, że dobrze będzie ;)

i na koniec może coś jeszcze o mnie ? Mam 17 lat, chodzę do technikum i jestem z moim chłopakiem 4 lata i oby jak najdłużej :))

Najbardziej boję się właśnie reakcji rodziców, muszę im szybko powiedzieć i gnać do gina, żeby wszystko od początku było OK. Jak u Was ??

Gratuluję Ci tego pięknego stanu. osobiście urodziłam w wieku 26 lat ale moja podstawowkowa przyjaciółka urodziła córkę mając ok 18 lat i świetnie sobie poradziła mimo dość trudnej sytuacji (wychowywała ją tylko mama, tata dziecka okazał się ostatnim kretynem). Także na pewno sprawdzisz się w roli mamusi mimo młodego wieku. Mam nadzieję że rodzice ucieszą się z wiadomości i okażą chęć pomocy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!!

Dziękuję Ci bardzo, bo takie słowa od kogokolwiek czy to znajomy, czy nie są teraz bardzo ważne ;) A w mojej głowie jest teraz tyle pytań bez odpowiedzi, że aż trudno to wszystko pomieścić w głowie :)

Hej :) a ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że będę mamą. Mam 17 lat i jestem w 2 klasie technikum. Myślę, że w trzeciej klasie pójdę na zaoczne, byleby mieć maturę. Wczoraj sie załamałam, ale dzisiaj to myślę, że co ma być to będzie, nie można się załamywać, a wręcz cieszyć z nowego życia ;) a jak było u Was z rodzicami ? Wszystko jeszcze przede mną...:szok:

Wszystko będzie dobrze. Teraz ważne jest żeby dzidzia dobrze się rozwijała i żebyś Ty dobrze się czuła. Twój partner już wie?? Jest w Twoim wieku czy starszy??

A więc nie jestem sama. Mam 16 lat, rocznikowo 17 i jestem w ciąży. Na początku też płakałam, ale teraz bardzo się ciesze :D trzymam kciuki za rodziców :)

reklama
Ja jestem w klasie maturalnej . Coraz bardziej męczę się w szkole, nie mogę usiedzieć na miejscu itd .
Całe szczęście zaraz koniec , później matury i spokój . :)
Ciągle powtarzam sobie "dam radę , dam radę " . :)

Do góry