reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża w liceum

u mnie pokarm tryskał od samego poczatku:),a siara to dala o sobie znac od pierwszych tyg ciazy;))
Asienka a Ty sie nie martw szpitalami, pozniej bedziesz miala dziek temu zdrowego Szkraba przy sobie;)), a na to chyba warto czekac;), wiecnglowa do goryr;).
Moj Adas wlasnie usnal, zobaczymy na jak dlugo;).
Jejcia u mnie za pare dni matura a ja kompletnie nie jestem przygotowana :D

reklama
Misiaczek481 niestety nie w każdej szkole jest tak pięknie...:sorry2:moja szkoła była kompletnie powalona.Dziewczyna w ciąży to hańba dla imienia tej szkoły...:baffled: Dyrektorka bardzo chętnie pomogła mi w przeniesieniu się do innej szkoły...:baffled:

Heheh to nie głupi pomysł Mariola!:-D Moja córcia z takim przystojniakiem..no no xD Byliby dobraną parą:-) Przynajmniej miałabym gwarancję,że z porządnym człowiekiem się zadaje:-D

Kurde laski porodziły swoje Skarby i już nie mają czasu na forum :-( Oczywiście w pełni to rozumiem!To przecież normalne...Ale nie ukrywam,że smutno tu teraz...:-(
No niestety nie kazda szkola jest tak pozytywnie nastawiona do ciazy, u mnie jest ok :) Moja wych juz sie chyba przyzwyczaila do mojego odmienionego stanu i normalnie ze mna rozmawia, dzisiaj nawet bardzo milo :)

Ja jestem obecna :D czytam, czytam i zaczynam się już udzielać :)))
Oj tak tak ja tez czytam czytam i jeszcze raz czytam, napisze jednego postai zmykam nie mam czasu siedziec. I potem znowu cytam czytam czytam i tak caly czas:p

No Nerwus ;) ale w koncu ma po kims ten charakterek :D. Na początku to tylko spał i jadł no a teraz przez te kolki niestety mamy trochę głośno;). Mu na pocz ątku pomagał esputicon, przez jakies 3 dni max, pozniej to juz nic, trzeba nosic, bujac, masowac brzuszek i przede wszystkim z Nim rozmawiac;).
Ja po moim porodzie stwierdziłam ze juz wiecej dzieci nie chce :D , nic mnie nigdy nie bolalo tak jak tev straszne skurcze brr
To chyba kazda tak ma po porodzie potem przechodzi wszytsko i nachodzi chec na kolejnego bobasa :)

Kurde ja to nie wiem kiedy zobaczę moją małą...Zaraz po cesarce zabiorą ją na chirurgię i będą jej tą wątrobę na miejsce upychać i brzuszek zaszywać.I pewnie jeszcze w inkubatorze będzie musiała być.Strasznie długo będzie musiała być w szpitalu...:-:)-:)-:)-(
A moge zapytac co jest dzidzi?? Mozliwe ze jest gdzies napisane ale jakos nie moge znalesc.

A u mnie hmm, z jednej strony cuperowo, a z drugiej beznadziejnie. Super bo blam na USg wczoraj zobaczylam i uslyszlaam serduszko mojego skarbka, a beznadizjenie bo juz nie mam sily do szkoly, codziennie po 2-3 sprawdziany jestem wykonczona normalnie :(
Teraz tez spadam sie uczyc. Buziak :*
Milego wieczora:* Moze wejde jeszcze tak kolo 21 :) to cos napisze :)

No ma na razie chyba inwestujemy w spirale wiec teoretycznie przez 5 lat nie powinno byc kolejnego malucha, ale to jeszcze sa rozmowy na ten temat;).

A moge zapytac co jest dzidzi?? Mozliwe ze jest gdzies napisane ale jakos nie moge znalesc.

Sytuacja jest taka,że małej nie zarósł się brzuszek i ma na wierzchu kawałek wątroby i dlatego będą ją przez cc wyciągać i zaraz po porodzie będzie miała operacje.Wsadzą jej wątrobę na miejsce i ładnie brzuszek zaszyją.Generalnie to nie jest to nic jakiegoś bardzo złego bo to nie zagraża jej życiu ani nie będzie miało na nie wpływu.Ale właśnie jak już pisałam nie wiadomo kiedy będę mogła ją zobaczyć po tym wszystkim.
No i dodatkowo co by nie było za cukierkowo to w pępowinie brakuje jednej tętnicy i przez to córcia wolniej rośnie i jest zdecydowanie mniejsza niż powinna być i urodzi się zapewne słabiutka i dlatego będzie musiała spędzić kilka ładnych dni w inkubatorze.
Więc ogólnie rzecz ujmując - TOTALNA LIPA:-(

No ma na razie chyba inwestujemy w spirale wiec teoretycznie przez 5 lat nie powinno byc kolejnego malucha, ale to jeszcze sa rozmowy na ten temat;).
Taaa ja z moim Marcinem też już mamy surowe postanowienie,że już nigdy nie będziemy się kochać bez zabezpieczenia(no chyba,że celowo żeby mieć koleje dziecko).Ma kupić karton prezerwatyw w hurtowni:-D:-D
Zobaczymy co nam wyjdzie z tego postanowienia...:-p:-p

Ostatnia edycja:
Aha, juz rozumiem. Przepraszam za pytanie jak cos. Napewno bedzie dobrze i zobaczysz ja pewnie jak cie zszyja i bedziesz mogla chodzic to zobaczysz ja, fakt nie bedziesz mogla wziasc na rece jak bedzie malutka w inkubatorze ale bedzie ok. Moja mlodsza siostra jak sie urodzila to dostala 10 punktow, miala juz wychodzic do domku ale niestety zostala pzewieziona do innego szpitala z podejrzenien zapalenia opon muzgowo rdzeniowym i lezala prawie 2 miesiace w szpitalu i jakis miesiac w inkubatorze. Ja mialam wtedy 14 lat, nie chcieli zabardzo mnie wpuszczac do niej na oddzial bo mowili ze jestem za mloda i zobaczylam ja pierwszy raz dzien po urodzeniu a potem dopiero miesiac po, jak juz nie lezala w inkubatorze. Całe szczescie jest teraz w pelni zdrowa kochana 5 latka ktora mnie czasami doprowadza do szalu alei tak ja kocham bardzo :) Wiec bylo ciezko, ale dalam rade wiec ty tez napewno dasz :)

Żaden problem ;-) Jeszcze jakieś pytania? hehe na wszystkie chętnie odpowiem :-p

Rozumiem,że na pewno nie było Ci w tej sytuacji łatwo ale jednak siostra to nie do końca to samo co córka nie?
Jeśli tylko malutka ma być zdrowa to niech ją tam trzymają ile tylko muszą.Dla jej zdrowia wszystko zniosę.Byleby tylko zrobili wszystko,żeby było dobrze.

Trzymaj sie Asieńka mocno :) I pozdrów malutką od ciotki babyboomki ;D
Powiem Ci szczerze ze strasznie przezywam wasze losy.. Ale kobitki są silne wiec napewno wszystko bedzie dobrze ;)
Hmm niewiem co bym zrobiła na Twoim miejscu...

Słońce a na kiedy masz dokładnie termin?
Rany ale ten czas leci, jeszcze nie dawno widniał u Ciebie 19 tydzien a tu juz 31 ;D
Szybciutko mija ;)

Mariola jak malutki? a drugie imie dla niego juz macie??

Hm a w którym tygodniu dowiedziałyście o płci maluchów?
Bo ja dalej nie wiem;/ Ostatnio jak byłam na USG to nie było widac. Było to w 16 tygodniu. I od tego czasu lekarz mnie nie wysłał jeszcze na USG. Ale we wtorek ide na wizyte to mu tak łatwo juz nie popuszcze bedzie zmuszony dać mi skierowanie! ;D

Żaden problem ;-) Jeszcze jakieś pytania? hehe na wszystkie chętnie odpowiem :-p

Rozumiem,że na pewno nie było Ci w tej sytuacji łatwo ale jednak siostra to nie do końca to samo co córka nie?
Jeśli tylko malutka ma być zdrowa to niech ją tam trzymają ile tylko muszą.Dla jej zdrowia wszystko zniosę.Byleby tylko zrobili wszystko,żeby było dobrze.
Tak tak to napewno nie ta samo. No tak napewno zniesiesz wszytsko wkoncu chodzi tu o Twoja kruszynke :) Trzymam kciuki zeby bylo wszystk ok i zebys szybko zobaczyla swoja mala :)

A czas to szybko mija, ja pamietam ten dzien jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy byll to piaty tydzien a tu juz 11.Niewiem kiedy tak szybko to minelo :)

reklama
Do góry