Hej dziewczyny. Mogę się podpiąć pod tamta i prosić o radę? Otoz tydzień temu w poniedziałek i wtorek testy owulacyjny pokazywaly pozytyw,środa był już negatywn. Dzisiaj zaczął kłuc mnie prawy jajnik,Z ciekawości zrobiłam test owu i od razu wyszła tłusta gruba testowa kreska. Czy któraś tak miała?
Nie rób więcej testów owulacyjnych, to moja rada. One nie służą w żadnym wypadku to stwierdzania ciąży. Niektórym dziewczynom w ciąży wychodziły pozytywne, innym pozytywne wychodziły pomimo braku ciąży. Mi testy owu wychodziły pozytywnie pomimo braku ciąży.
Jeśli w poniedziałek miałaś pozytywny test owu to miałaś ją najpewniej we wtorek/środę. Zakładając, że we wtorek to dzisiaj masz 6 dpo.
Do zagnieżdżania dochodzi między 6-12 dpo, beta jest wykrywalna po 48h od zagnieżdżenia więc najwcześniej w 8dpo.
Kłucie w jajnikach może być wszystkim i niczym, może być zagnieżdżaniem, może być przesuniętą owulacją, albo może też być objawem zbliżającej się @.
Najlepiej poczekać te parę dni i zrobić test. Ja robiłam test w 10dpo i wyszedł pozytywny. Dokładnie wiedziałam kiedy miałam zagnieżdżanie, bo miałam jednodniową grypę (w obu ciążach miałam dokładnie tak samo). oczywiście zorientowałam się, że to było to po pozytywnym teście i tak mi się wtedy skojarzyło.
Trzymam mocno kciuki!