reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza pozamaciczna

reklama
Ja nic nie reklamuję tylko mówię o własnym doświadczeniu. U mnie się sprawdził. 3 miesiące przed staraniem zaczęłam go stosować i bez obserwacji u ginekologa po pierwszym cyklu starań jestem w ciąży
Ale ja też niczego nie reklamuję, mówię tylko co ma dobry skład i spełnia dzienne zapotrzebowanie na dane witaminy dla kobiety starającej się o ciążę.

A ja nie bralam żadnych witamin, i zaszlam od razu, to co, mam mówić że wszystkie witaminy są zbędne bo u mnie to się sprawdziło?

Aha, bo zaraz ktos napisze to w końcu stosowałaś te witaminy czy nie 😅 więc już tłumaczę : witaminy zaczelam stosować dopiero po pierwszym trymestrze. Ale wiem że są dobre zarówno w ciąży, jak i dla kobiety starającej się o dziecko.

Wiecie, że od witamin nie zachodzi się w ciążę? To że je brałyście i zaszłyście w pierwszym drugim czy 3 cyklu nie sprawiło, że od tego właśnie zaszylyscie w ciążę.

A co do witamin to polecam puerie uno. Również można poczytać o niej u Pana tabletki i ma fajniejsze proporcje kwasu foliowego od mama dha premium plus, które też jest bardzo spoko

Nie chcę się tutaj przekonywać i wywoływanie jakieś burzy więc napiszę ostatni komentarz. Nie twierdzę, że od witamin zaszłam w ciążę, ok można to było tak zrozumieć mój błąd. Chodzi mi o to, że wcześniej robiłam podstawowe badania zanim zaczęłam stosować witaminy i 2,5 miesiąca po zastosowaniu powtórzyłam i miałam lepsze wyniki. Ale też nikogo nie zmuszam, po prostu opisuję moją sytuację, chociaż jak widzę już się nie będę odzywać. Pozdrawiam Wszystkich.

2 grudnia usunięto mi lewy jajowód z powodu ciąży pozamacicznej lekarz po badaniach powiedział że jest ok i mogę starać się o kolejne dziecko jak szybko udało wam się zajść w zdrową ciążę czy brałyscie jakieś leki lub witaminy mi gin kazał brać tylko kwas foliowy.
Ja przed ciążą brałam tylko kwas foliowy. W ciąży biorę mama dha premium plus.

Brałam Femibion w ciąży i pamiętam, że w którymś tam było dha
W femibion 0 brak kwasów omega, w 1 brak kwasów omega, w 2 jest tylko 200mg a zalecana ptg to 600-1000mg, w 3 to samo - tylko 200 mg a należy przyjmować 600-1000. Ogólnie nie polecam tych witamin, mało witaminy D, i pamiętam że wypadały drogo.

reklama
W femibion 0 brak kwasów omega, w 1 brak kwasów omega, w 2 jest tylko 200mg a zalecana ptg to 600-1000mg, w 3 to samo - tylko 200 mg a należy przyjmować 600-1000. Ogólnie nie polecam tych witamin, mało witaminy D, i pamiętam że wypadały drogo.
Czyli jednak coś tam ma z tego DHA i nie tak kompletnie od czapy, że dopiero od któregoś momentu wdrożony 🙃

Załączniki

• Screenshot_2022-12-26-19-46-30-820_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2022-12-26-19-46-30-820_com.google.android.apps.docs.jpg
    399,7 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_2022-12-26-19-44-54-034_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2022-12-26-19-44-54-034_com.google.android.apps.docs.jpg
    455,5 KB · Wyświetleń: 40
  • Screenshot_2022-12-26-19-45-43-830_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2022-12-26-19-45-43-830_com.google.android.apps.docs.jpg
    343 KB · Wyświetleń: 38
Do góry