reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pozamaciczna

Szczerze mowiac nie wiem co robic, strasznie sie boje :( czytam te historie o ciazach pozamacicznych i kazds przebiega inaczej, wlasciwie zastanawiam sie nad sensem tej bety bo jakikolwiek przyrost by nie byl czy spadek, to i tak moze byc pozamaciczna a moze nie byc... dziewczyna na innym forum nawet pisala ze miala progesteron 40 przy CP, na usg nic nie widac, nie wiem co robic, jestem serio przerazona :( teraz jeszcze mam.przeprowadzke. tak strasznie zaluje tej ciazy, czemu bylam tak beznadziejnie glupia, moglam chociaz jeszcze z 2 miesiace poczekac :(

reklama
Serio od razu umre? Juz w 4 tygodniu jechac do szpitala? Gdybym mieszkala w niektorych innych panstwach Europy nawet bym nie mogla zrobic bhcg. Na dodatek gdyby to byla moja 1 ciaza i nie mialabym poronien, tez bym nie zrobila. Boje sie bardzo ale nie wiem co zrobic, mysle ze teraz mi zbytnio nie pomogą :(

Serio od razu umre? Juz w 4 tygodniu jechac do szpitala? Gdybym mieszkala w niektorych innych panstwach Europy nawet bym nie mogla zrobic bhcg. Na dodatek gdyby to byla moja 1 ciaza i nie mialabym poronien, tez bym nie zrobila. Boje sie bardzo ale nie wiem co zrobic, mysle ze teraz mi zbytnio nie pomogą :(

Nie wiem, ja się tego bałam i dlatego pojechałam do szpitala bo moje życie było dla mnie ważniejsze.
Ale każdy ma inne priorytety. I gdybym mieszkała w UK czy gdziekolwiek indziej to też bym pojechała bo jasne, nie ratują ciąż przed 12tc, ale nie jest tam tak, że przy CP mają Cię w dupie, ba nawet czytając właśnie inne fora bym powiedziała, że reagują dużo szybciej i lepiej niż w PL. Masz wyżej chociażby przykład Bibi z Hiszpanii

Twoja beta jest wciąż niska, możesz czekać do środy ale jeśli coś by Cie zaczęło boleć albo zaczęłabyś plamic/krwawic to od razu na IP. I mam nadzieję że wtedy praca nie będzie ważniejsza dla Twojego męża

Nie wiem, ja się tego bałam i dlatego pojechałam do szpitala bo moje życie było dla mnie ważniejsze.
Ale każdy ma inne priorytety. I gdybym mieszkała w UK czy gdziekolwiek indziej to też bym pojechała bo jasne, nie ratują ciąż przed 12tc, ale nie jest tam tak, że przy CP mają Cię w dupie, ba nawet czytając właśnie inne fora bym powiedziała, że reagują dużo szybciej i lepiej niż w PL. Masz wyżej chociażby przykład Bibi z Hiszpanii
Ja mam rodzine w UK, jak najbardziej reaguja ale chodzi mi o to, ze gdybym tam zyla to nawet nie wiedzialabym ze moge miec to CP bo nie zrobilabym bety... dopiero pierwsze usg kolo 7 tc.

Beta nie świadczy o CP
No a wlasnie co na tym etapie swiadczy o CP? Chyba nie ma nic konkretnego... brazowe plamienia mialam w zdrowej ciazy prze, 3 dni, bol z jednej strony lekki tez mialam... z tego co czytam na roznych forach to niektorym beta skacze spada i rosnie podczas cp, innym rosnie ale wolno, jeszcze innym rosnie normalnie. Niby powinien byc niski progesteron ale wiekszosc jednak wcale nie ma niskiego podczas cp. Juz sama nie wiem, na ostre bole chyba jeszcze u mnie za wczesnie.

reklama
No a wlasnie co na tym etapie swiadczy o CP? Chyba nie ma nic konkretnego... brazowe plamienia mialam w zdrowej ciazy prze, 3 dni, bol z jednej strony lekki tez mialam... z tego co czytam na roznych forach to niektorym beta skacze spada i rosnie podczas cp, innym rosnie ale wolno, jeszcze innym rosnie normalnie. Niby powinien byc niski progesteron ale wiekszosc jednak wcale nie ma niskiego podczas cp. Juz sama nie wiem, na ostre bole chyba jeszcze u mnie za wczesnie.

Ostre bóle są w momencie pęknięcia jajowodu. Warto mieć też świadomość, że o dziwo ramion, a nie brzucha - bo tak reaguje ciało mając krew w otrzewnej

No i wiesz nie wiem o czym dyskutujemy. Nie jesteś w UK jesteś w Polsce i wiesz, że masz i zły przyrost bety i złe wyniki progesteronu więc jakby masz świadomość, że nie jest okej. Pytanie na ile chcesz ryzykować

Do góry