reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

lepi - nam mówili, że mięśnie Kegla właśnie jak nauczysz się zaciskać, to uczysz też się rozluźniać i to właśnie jest ważne w czasie porodu. Ale żeby je świadomie rozluźnić to trzeba je trochę wyczuć i dlatego kazano nam właśnie takie zaciskanie - rozluźnianie robić. A przy symulacji skurczu już tylko luzik i wizualizacja dużej wychodzącej piłki.

reklama
salsera - to mi się wydaje oczywiste, po prostu ćwicząc uelastycznia się te mięśnie i bardziej sie je "czuje", dlatego piszę, że ciemnota u nas panuje:baffled:

Ale od piątku zaczynam "naukę parcia" (u nas po 37tc) i zobaczę, czego tam sie dowiem.

fajnie ze tyle wiecie :-)
ja mam szkole rodzenia w internecie :-)
Wczoraj z M ogladalismy wszystkie odcinki Radzimy Dobrze Rodzimy

A pieluszki tetrowe sie jakos specjalnie skladA?????

daria - no jak chcesz założyć zamiast pampersa. Ja to się nastawiam na pampersy, ale od czasu do czasu planuję założyć tetrę by sobie wszystko pooddychało.

Ja też zabieram się za masaż i zabrać nie mogę :-( A chciałabym jednak w końcu...

Hehe, jak czytam co opowiadają w szkołach rodzenia to mi się zabawnie robi :-D

Powinny uczyć jak rodzić, technik relaksu w czasie porodu, jak oddychać i na tym koniec, bo tylko zamieszanie jest :-) Motylku a twoja prowadząca to już ogóle sieje propagandę jak za PRL-u :-D Współczuję...

I ja się przyznaję, że masażu nie robiłam przez nawracającą infekcję. Nie wiem czy to teraz jeszcze ma sens.. czy już za późno:-(

A w temacie.. złożyłam wniosek o udostępnienie darmowej sali do porodu i zaopiniowali pozytywnie i baardzo się z Mamą cieszę :-)

Do mnie dziś zadzwonili ze szkoły rodzenia czy nada jestem zainteresowana, tak więc zaczynamy we wtorek 19.04. trochę późno, miała się zacząć na początku kwietnia, zobaczymy jak to wszystko będzie.

amandae - super :-)
milla - my też późno zaczęliśmy, ale zajęcia są 2 razy w tyg. więc szybko leci. Warto pójść. Jedna dziewczyna urodziła i przychodzi sam mężulek, zawsze się czegoś dowie ;-)

A nam wczoraj w szkole powiedzieli, że oprócz truskawek (co już słyszałam) , nie można jeść wiśni i czereśni jak się karmi maluszka :szok: Słyszałyście coś takiego?

reklama
Do góry