reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

bra ale nie wyrobisz z wypiciem oleju rycynowego.Trzeba wypić duszkiem sporą porcję a smakuje jak mega gęsty olej, o mdłym posmaku- piłam kiedyś w szpitalu

marzena ja wolę zamiast pić świństwa pobzykac się :-D i przyjemnie i na to samo wychodzi..A jaka będę zrelaksowana :-D

Ostatnia edycja:
reklama
tu się wypowiem :-)

jeśli chodzi o liście malin... pije się od ok 2 tyg przed terminem..
ja piłam ,. i wypiłam 2 całe opakowania Herbaty i nic nie pomogło w przyśpieszeniu porodu , ale za to złagodziło ból i rozluźniło szyjkę
więc i teraz będę pić :tak:

a jesli chodzi o olejek rycynowy tez słyszałam że przyśpiesza poród.. ale jak poczytałąm w necie że stosuje się go na włosy i paznokcie - w celu wzmocnienia...
to jakoś mi się odechciało..
a znajoma z bb pisała że piła i jedynie w czym jej pomógł to w przeczyszczeniu organizmu bo porodu mimo wszystko nie przyśpieszył...
sama przyznam ze kupiłam (jak już mi termin minął) ale jak powąchałam i przypomniałam sobie o włosach i paznokciach to mi się odechciało:baffled:
i nie użyłam wcale

ja olejek rycynowy stosuje jako odzywke do brwi i rzes wiec nigdy w zyciu nie przeszloby mi to przez gardlo bleee ale o lisciach malin nie slyszalam jeszcze, w takim razie punkt 7 maja 2 tyg przed terminem drutujemy po ten specyfik ;-)

ja olejek rycynowy stosuje jako odzywke do brwi i rzes wiec nigdy w zyciu nie przeszloby mi to przez gardlo bleee ale o lisciach malin nie slyszalam jeszcze, w takim razie punkt 7 maja 2 tyg przed terminem drutujemy po ten specyfik ;-)
hehe mi tez nie przeszłoby przez gardło..
a liście malin nie zaszkodzą...
choć nie można pić ich zbyt wcześnie !! żeby nie urodzić wcześniaka...
2 tyg przed terminem jest wskazane...

No to jeszcze dorzucę ananasa, skakanie po schodach i masowanie brodawek... A ten olej rycynowy to kiedyś się piło żeby "się przeczyścić". Nie wąchałam go nigdy bo też nie testowałam go :)

wlasnie przygladalam sie dzisiaj w aptece tabletka z lisci malin :-) i aptekarka powiedziala ze powinno sie zaczac uzywac ok 2 mc przed porodem...hmm musze cos o tym zaraz na necie wyszukac :-)

wlasnie przygladalam sie dzisiaj w aptece tabletka z lisci malin :-) i aptekarka powiedziala ze powinno sie zaczac uzywac ok 2 mc przed porodem...hmm musze cos o tym zaraz na necie wyszukac :-)

to szczerze powiem ona jakaś głupia!!
2 miesiące to wcześniaka byś urodziła!!

2-3 tygodnie max

http://www.**********/drukuj_artykul,593.html

Ostatnia edycja:
hm moze tabletki dzialaja jakos delikatniej/ wolniej niz herbatka z lisci? z ciekawosci wpisalam to przed chwila w google i wyskoczylo mi norweskie forum mam :-) i one tam pisza ze zaczely zazywac wlasnie 5-6tyg przed planowanym porodem :confused2: juz nic nie wiem, ale chyba zamiast kombinowac z tabletkami poprostu kupie herbatke 2 tyg przed terminem i tyle. bede spokojniejsza :tak:

Matusia - dzisiaj po południu mamy wizytę na Polnej to napiszę co i jak, ale może się zdarzyć ze napiszę dopiero jutro po południu bo dzisiaj będę późno w domku, a jutro od rana mam mszę za dziadka i zajęcia na uczelni.

A z ciekawostek to położna w szkole rodzenia powiedziała, że jak ktoś chce to ma prawa zabrać ze sobą łożysko do domu a dla naprawdę hardcorów mam tu stronkę z przepisami:
Placenta recipes, eating your placenta, roast placenta - m.in na spagetti po bolońsku na łożysku :-D

reklama
Dziewczyny co do oleju rycynowego to ostatnio o nim czytałam to nie tyle przyspiesza co jest bardzo niebezpieczny bo cos tam powoduje ale nie pamietam co !
Ja ostatnio piłam herbate z sokiem malinowym niby nic ale jak szukałam czegos na przeziebienia to okazało sie ze nie powinno sie jej pić w ciązy bo działa rozgrzewająco i moze powodowac skurcze !to moze takblizej porodu sok malinowy wybróbowac!a najlepszy ponoć sex:-D

Do góry