reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

jaipur powiem ci , że takie u mnie było zamieszanie, że w końcu nie kupiłam tego balonika i bardzo żałuję ;/
kurcze, a jak ty masz za 2 tygodnie wypchnąć balonik 10 cm to poród pójdzie ci jak po maśle taka będziesz wyćwiczona

reklama
Jaipur no właśnie nie wiem :-D Klon by się przydał, ja bym wspierała, klon rodził :-p

Wczoraj TZ zapytał, po co mi oleje (migdałowy), wyjaśniłam że do masażu i co trzeba masować, wyjątkowo chętnie się zadeklarował jako masażysta, zboczuch jeden :-D

Hope, ja mam instrukcję masażu dla siebie samej, ale też jak facet by miał masować, więc widocznie nie zboczuch tylko też fachowe strony czytał ;)

:-D taki z niego fachowiec, co to myślał myślał, ze olej migdałowy do smażenia kupiłam ;-):-)
Jedno jest pewne, fachowy z niego zboczuch :-D:-D

Te wszystkie herbatki latanie po schodach itp itd to pic na wodę , jedynie co to faktycznie seks może coś zdziałać w tym kierunku.

Dziewczyny a jaki Wy ten olejek kupiłyście i gdzie macie "instrukcję" fachową do jego użycia???
W sumie przy Szymku nawet nie wiedziałam o jakiś masażach a o balonikach to już w ogóle nie wspomnę ale teraz może bym mogła popróbować tylko muszę wiedzieć jak :tak:

Może to być olejek migdałowy, z kiełków pszenicy, jojoba albo specjalny olejek dostępny w aptekach firmy Weleda. Do tego warto wcisnąć witaminę E (na palec, nie do butelki).

Tu mają fajne olejki
Oleje - Artmade

Instrukcji rysunkowej nie mam ale o tym jak masować pełno jest w sieci :-)

hope - nam o seksie mówili na szkole rodzenia oraz dobroczynnym działaniu prostaglandyn, że będąc w szpitalu zalecane są one,ale nie jest to lek refundowany i płaci się 270 zł za buteleczkę, nie pamiętam ile ml, więc kto może niech korzysta i z przyjemności i z ich dobroczynnego działania :-)

Dziewczyny czytam wasze posty o sposobach na przyśpieszanie porodu i zastanawiam się po co Wam to? Po co chcecie przyśpieszać, nie lepiej aby maleństwo samo zdecydowało kiedy wyjść na świat?!

no włansie nie ma co się stresowac..
nie chodzi o maliny czy sok z malin..
ale o liście z malin...

ja sok z malin to całą ciążę piję:-D i poprzednią piłam...
i nic mi nie było...:tak:

a jeśli chodzi o te dania z łozyska to .l.. o fffffuuuuuuuuuujjjjj
ja nie wiem kto to wogóle je!!!

reklama
Ja kiedyś słyszałam,że z łożyska robi się kremy, maści i inne kosmetyki. Ponoć maść z łożyska jest dobra na odparzenia u dzieci i różnego rodzaju krosty.

Do góry