reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

u Nas dopiero można się zapisać dp SN po ukończonym 26 tygodniu. Nie wiem dlaczego akurat tak. Wybrałam szkołę przy szpitalu w którym będę rodzić - troszkę mnie to uspokaja :-)
Z tego co wiem to to trwa 2 tygodnie, zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu po 2 godziny. Warsztaty obejmują rozmowy z psychologiem, pediatrą, położnymi oraz anestezjologiem a także zwiedzanie porodówki :-)

czy będziesz może rodzić w Katowicach ? Bo po opisie szkoły rodzenia wydaje mi się, że tam gdzie ja :)

reklama
ja teraz to już nie jestem pewna czy mój mąż miałby być przy samym porodzie.
Wiem że dla faceta nie jest to przyjemne a ja nie wiem czy chciałabym aby oglądał mnie i mój organizm w takim stanie.
Jeszcze mam trochę czasu :-)
zanka, zastanów się, czy mąż ma być przy porodzie, ja jednak doradzam Ci, by był przed porodem, gdy będziesz miała bóle. Ja ostatnio leżałam sama, w małym pokoiku, a że była to noc sylwestrowa, nikt bliski nie był gotowy na ten poród i wszyscy dojechali już po. Tak więc nie miałam kogo potrzymać za rękę, z kim porozmawiać. Teraz wiem, że mąż będzie ze mną w tej chwili - nie w czasie porodu, lecz przy tych bólach.

My zapisaliśmy sie na weekendową, 12-13 lutego.
W marcu nie możemy w tym terminie, a w kwietniu to kto wie..
może nie zapomnimy do porodu tych informacji;-)
poza tym sama robię sobie kurs e-learningowo.

A my na termin 28.03 - 20.04 w przyszpitalnej szkole rodzenia, 2 razy w tyg.. Było to ostatnie wolne miejsce, na wcześniejszy kurs nie było już miejsc. Zapisywałam nas 1-ego dnia gdy pojawiły się terminy :szok:
Liczę, że dotrwamy do końca :-)

zanka07 też Raciborska :-) 3 lutego mam wizytę u ginekologa i wezmę sobie wtedy skierowanie na szkołę rodzenia i dzwonie się tam zapisać :-)

zanka07 a słyszałaś coś o tym, że w tej chwili porody rodzinne i odwiedziny są zawieszone z powodu grypy? myślę, że w tym wypadku i zwiedzanie porodówki na szkole rodzenia będzie niemożliwe :-( a masz lekarza prowadzącego, który pracuje w tym szpitalu ?

mikaa23 - nie słyszałam o tym ale zawsze możesz zadzwonić do szpitala i się umówić na inny termin. Wiem że szpitale są przychylne na taką opcję.
Mój lekarz niestety nie jest z tego szpitala,dlatego też wybrałam właśnie tą szkołę a nie inną.
A na kiedy Ty masz termin???
ja wg OM 6 maj 2011.

reklama
zanka07 ja wg OM mam termin na 1 maja :-) chociaż może się "załapie" wcześniej bo wg USG wychodzi 27 kwiecień :tak: mój lekarz też niestety nie z tego szpitala

Do góry