reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

Dziewczyny nie wiemczy ten temat został poruszony ale czy słyszałyscie cos o tym, ze znieczulen ma nie byc wcale? tylko prywatne kliniki za 12 tys porod ze znieczuleniem!!!

reklama
Dziewczyny nie wiemczy ten temat został poruszony ale czy słyszałyscie cos o tym, ze znieczulen ma nie byc wcale? tylko prywatne kliniki za 12 tys porod ze znieczuleniem!!!

ja powiem szczerze że nie słyszałam , i za bardzo jakoś się nie interesuję sprawami co za ile i wogóle...
bo póki co rodze w Irlandii więc się bardziej interesuję tutejszymi szpitalami i sprawami dot porodu..;-)
ale jeśli tak ma być to chyba kogoś zdrowo po*** to terz kobiety w ciążę nie będą zachodzić jak takie coś wejdzie w życie.. bo jet to nie możliwe żeby na głupi poród zarabiać ok roku:wściekła/y::no:

Minister Kopacz stwierdziła, że rodzenie ma byc w bólu - juz sporo artykułów jest w necie. Co za masakra i bezduszność !!! taka własnie polityka prorodzinna. Extra ! i to juz chyba weszło w zycie !

dziewczynki nowy rok przywitałam najperw wspaniale, a później wściekła na własną głupotę. postanowiłam wyjśc z mężem i szwagrem na zewnątrz porobi im zdjęcia jak odpalają petardy. Nie spodziewalam się aż takiego huku i bardzo się boję, że mogłam zaszkodzić maluszkowi. myślicie, że mogło się tak stać? nie wybaczylabym sobie tego.

Bra pod taką warstwą ubranek maluszek niewiele słyszał:tak:

Porodu nie da się facetowi wytłumaczyć musi go zobaczyć i dopiero wtedy wie jaki to jest wysiłek i ile to kobiete kosztuje:tak:

Co do znieczulenia to Kopacz powinna dostać kopa z duuuup... aż doleci na porodówke i tam dostanie nastepnego od rodzącej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:%$#@%&*&%#$%^*((((&^^*(&^%$@#

dziewczynki nowy rok przywitałam najperw wspaniale, a później wściekła na własną głupotę. postanowiłam wyjśc z mężem i szwagrem na zewnątrz porobi im zdjęcia jak odpalają petardy. Nie spodziewalam się aż takiego huku i bardzo się boję, że mogłam zaszkodzić maluszkowi. myślicie, że mogło się tak stać? nie wybaczylabym sobie tego.

ja też najpierw racjonalnie sobie wytłumaczyłam,no jak, wokól Nas dużo hałasu...no i wyszłam, ale później też pojawiły się wątpliwości...:/ a było głośno...:/ ale może w końcówce ciąży te nagłe huki by niepokoiły małego...
a teraz to jeszcze dużo nie słyszał ? :)

ja też najpierw racjonalnie sobie wytłumaczyłam,no jak, wokól Nas dużo hałasu...no i wyszłam, ale później też pojawiły się wątpliwości...:/ a było głośno...:/ ale może w końcówce ciąży te nagłe huki by niepokoiły małego...
a teraz to jeszcze dużo nie słyszał ? :)

oj mam nadzieję emikaa, bo przestraszyłam się niemiłoiernie :( taka byłam, jestem zła na siebie ...

Maluszki na jeżeli się czegoś przestraszą reagują nerwowymi kopniaczkami. Na prawde wątpię że pod kurtkami,swetrami itp coś je mogło wystraszyć

zależy jak głośne były te huki, jeśli tak ,że Ciebie ogłuszały to maluszek napewno wyczul Twoje zdenerwowanie/podekscytowanie. Zauważyłam,że maluch reaguje na głośne głosy na zewnątrz, których nie zna(np głosne rozmowy, słuchanie głosno koncertów).
Jednak sprawa glosny a druga Twoje nastawienie- może byłaś podekscytowana itd.
ale nie ma co się przejmowac po fakcie, zwłaszcza,że stresowanie się tym też nie jest dobre

poisy- gdzie słyszalaś o tym? próbowałam coś wygooglować ale nie znalazłam, może wklej jakiś link nt

Ostatnia edycja:
reklama
podekscytowana to ja nie byłam napewno, ale z całą pewnością wręcz przestraszona i poddenerwowana.Gość, ktory stał kilkanaście metrów od nas puścił trzy te hukowe.Masakra. Mała w ogóle sie nie ruszała, co wytłumaczyłam sobie tym, że jest przestraszona i sie boi :(((( Dopiero kilka minut po powrocie do domu zaczęła skakać. Ja wkręciłam sobie, że ten hałas mógł uszkodzić jej słuch no i w ryk...a poczucie winy mam w dalszym ciągu- gooooopie było to wyjście :(

Do góry