reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po wczesnym poronieniu

galova

Początkująca w BB
Witajcie,
3 stycznia poroniłam samoistnie w 6tc. Krwawiłam tylko 4 dni. Do tej pory nie dostałam okresu (wczoraj minął 5 tydzień od poronienia).
Dodam, że miesiączki zawsze miałam regularne.
Niespełna dwa tygodnie temu zaczęliśmy ponowne starania o dziecko.
Proszę o wiadomości dziewczyny, które tak jak ja szybko się oczyściły i zaszły w ciąże jeszcze przed miesiączką.
Jak się czułyście fizycznie?

reklama
Rozwiązanie
Cześć, ja za sobą mam niestety dwie stracone ciąże. Pierwsza , ciąża pozamaciczna, 2 tyg. w szpitalu, leczenie farmakologiczne, musiałam odczekać pół roku ze staraniami. Rok później, licząc od pierwszej ciąży, kolejna. Poronienie samoistne na przełomie 5/6 tydz. Na swojej drodze spotkałam wielu lekarzy, ale każdy zalecał wstrzemięźliwość przez co najmniej miesiąc po poronieniu samoistnym, najlepiej czekać do miesiączki. Każda kobieta jest inna, każda w innym tempie dochodzi do siebie. Najlepiej umów się do lekarza. Trzymam kciuki :)
Ja sama nie byłam w takiej sytuacji ale koleżanka również poronila w 5/6tc wiedziała już o ciąży i nagle dostała krwawienia okazało się że niestety poronienie samoistne bez konieczności interwencji medycznej. Czekała na okres ale on nie przyszedł tyle że u niej minęło bodajże 7 tygodni sama nie wiedziała co jest grane okres nie wracał lekarz powiedział że nie widzi przeciwwskazań żeby starać się od razu i co się okazało okres nie przyszedł ponieważ zaszła drugi raz w ciążę teraz ma piękną córeczkę. Jednak to że u ciebie nie pojawił się jeszcze nic nie znaczy, zapytaj lekarza co i jak a jak się nie pojawi zawsze możesz zrobić test.

Cześć, ja za sobą mam niestety dwie stracone ciąże. Pierwsza , ciąża pozamaciczna, 2 tyg. w szpitalu, leczenie farmakologiczne, musiałam odczekać pół roku ze staraniami. Rok później, licząc od pierwszej ciąży, kolejna. Poronienie samoistne na przełomie 5/6 tydz. Na swojej drodze spotkałam wielu lekarzy, ale każdy zalecał wstrzemięźliwość przez co najmniej miesiąc po poronieniu samoistnym, najlepiej czekać do miesiączki. Każda kobieta jest inna, każda w innym tempie dochodzi do siebie. Najlepiej umów się do lekarza. Trzymam kciuki :)

Rozwiązanie
Do góry