reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po udrażnianiu jajowodów

Czy lamette bralas juz przed droznoscia jajowodow?
W listopadzie również przyjmowałam te tabletki, 5 dni 3 razy dziennie przed zastrzykiem Ovitrelle który miał zapewnić jajeczkowanie. Na jakieś dwa tygodnie przed. Potem trzy dni starań i duphaston 2x10mg do wykonania testu. Przy negatywnym miałam odstawić i zapisać się na drożność. W grudniu więc był zabieg drożności. Polecam zapisać się do dobrego lekarza, który na podstawie wyników badań dobierze najodpowiedniejsze leczenie i wierzyć że pomoże. Jestem prawie w 36 tyg. ciąży i wstępnie mam ustalony termin cesarki 🙂 stało się niemożliwe
Czy lamette bralas juz przed droznoscia jajowodow?

reklama
Jak czytam forum dalej pojawia się iskierką nadziei. My się starają lekko ponad 3 lata o dziecko. Leczenie tak naprawdę trwa od półtorej, bo po roku jak poszłam do zwykłego ginekologa wyszła niedoczynność ale tak ogólnie wszystki było pięknie, jednak dalej się nie udawało więc pojechałam do większego miasta do lekarza który pomógł mojej znajomej, fakt rozszerzył diagnostykę jednak były ciągle te sameki doszło metraformax 1000, ovarin, bromocorn i tak zleciał kolejny rok. We wrześniu 2022 trafiłam do nowej kliniki w naszym mieście gdzieś od razu poszły rozszerzone badania, posiewy z pochwy i wyszła mi Krusei. Trochę się przeciągało wszystko ale w końcu w sobotę czeka mnie drożność. Mam nadzieję, że po niej w końcu zobaczę upragnione II kreski. Czuje z jednej strony strach i niepewność a z drugiej znowu tli się ta mala iskierka nadziei.

Brałyście jakieś leki przy droznosci? Ja mam w gabinecie hycosy i jedynie przeciwbólowe na godzinę przed mam wziąć. Jak się czułyście po zabiegu?

Jak czytam forum dalej pojawia się iskierką nadziei. My się starają lekko ponad 3 lata o dziecko. Leczenie tak naprawdę trwa od półtorej, bo po roku jak poszłam do zwykłego ginekologa wyszła niedoczynność ale tak ogólnie wszystki było pięknie, jednak dalej się nie udawało więc pojechałam do większego miasta do lekarza który pomógł mojej znajomej, fakt rozszerzył diagnostykę jednak były ciągle te sameki doszło metraformax 1000, ovarin, bromocorn i tak zleciał kolejny rok. We wrześniu 2022 trafiłam do nowej kliniki w naszym mieście gdzieś od razu poszły rozszerzone badania, posiewy z pochwy i wyszła mi Krusei. Trochę się przeciągało wszystko ale w końcu w sobotę czeka mnie drożność. Mam nadzieję, że po niej w końcu zobaczę upragnione II kreski. Czuje z jednej strony strach i niepewność a z drugiej znowu tli się ta mala iskierka nadziei.

Brałyście jakieś leki przy droznosci? Ja mam w gabinecie hycosy i jedynie przeciwbólowe na godzinę przed mam wziąć. Jak się czułyście po zabiegu?
Po zabiegu dostałam antybiotyk. Nie masz się czego bać, mnie bolało (standardowe hsg) ale ból trwał tyle co zabieg czyli może 30 sekund 🤷🏻‍♀️ Pozniej czułam się ok, miałam skurcze jak miesiączkowe i lekkie plamienie, poza tym bez przygód.

Po zabiegu dostałam antybiotyk. Nie masz się czego bać, mnie bolało (standardowe hsg) ale ból trwał tyle co zabieg czyli może 30 sekund 🤷🏻‍♀️ Pozniej czułam się ok, miałam skurcze jak miesiączkowe i lekkie plamienie, poza tym bez przygód.
Uf,mam nadzieje ze i u mnie pójdzie "z gorki" :) stresik lekki jest ale ta nadzieja jednak większą i to jest motywacją.

Ja zaszlam w ciążę drugi cykl po udraznieniu jajowodów, bylo z nimi wszystko ok, momentami czulam bol taki miesiączkowy normalny, jedynie mialam dyskomfort bo czulam ze mi mocno na pecherz naciskają. Ja sie leczyłam mam pcos, nie wiem czy to akurat leki zadziałały czy badanie ale udalo sie zajsc w drugim cyklu po badaniu... Kolejnego dnia poszlam normalnie do pracy czulam sie normalnie

reklama
Ja już mało pamiętam, zabieg miałam w grudniu 2021 roku. Trzeba się leczyć, najlepiej w jednej klinice. Po dwóch poronieniach 2020r, 2021r, urodzeniu córki 2022, jestem znów w ciąży 🙂 termin na maj 2024. Pozdrawiam

Do góry