reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U nas post już 3 tydzień… ale od początku tygodnia sex chodzi mi po głowie… i to przez mojego M. Rytm życia wrócił do normy, dzieciaki idą wcześniej spać bo szkoła, dla mnie to moj rytm 😊 daje sobie czas na regenerację i tez kładę się do lozka. Albo coś pooglądam, albo poczytam… moj M kocha pracować i zawsze coś sobie wykombinuje. Ogólnie wraca 21-22 i zanim się położy to jest 23… a od tych złych wieści, zmienił się strasznie… nie chce mu się nic robić po pracy i siedzi ze mną w domu, wiec kładziemy się już po 20. Do tego taka przylepa się zrobił… musi się przytulić, a to mnie polaskocze… nie naciska, ale wiem ze już tęskni. Ja myślałam ze dluuugo nic nie bedzie między nami w tych sprawach… ale od kilku dni sama bym juz chciała, ale boje się. Nie dano mi żadnych zaleceń. Z tego co czytałam to jest kilka teorii. Jedna ze po ustaniu krwawienia, jedna ze po kolejnej @… w swoim przypadku obstawiam te 2 opcje, bo nie miałam zabiegu. Poroniłam samoistnie i kompletnie. Krwawić już nie krwawię, ale mam wewnętrzny strach przed tym zbliżeniem… Wiec siedzę cicho ze swoją ochota 😂😂😂 zreszta w poniedziałek minie dopiero 2.tydzień od poronienia i raczej będę chciała wytrzymać do przyszłego tygodnia minimum, aby tam na 100% wszystko się zagoiło.
Dziewczyny a mam takie pytanie jak było u Was z ochotą na sex po poronieniu...czy libido wzrosło?
My mieliśmy zakaz seksu praktycznie odrazu od 5tyg, więc po zabiegu na wizycie kontrolnej odrazu spytałam kiedy można :D Bo mimo moich małych potrzeb też się stęskniłam :p Więc 2tyg po zabiegu dostaliśmy zielone światło, też troszkę się bałam, ale po 2,5tyg działaliśmy, po miesiącu przerwy od siebie 😎

reklama
Ja się stęskniłam za mężem i wczoraj 10 dc było zbliżenie i teraz sie boję że mogło zaskoczyć, vo czuje że jest owulacja, a jeszcze na kolejną ciążę psychicznie gotowa nie jestem. I strasznie sie denerwuje.

Ja się stęskniłam za mężem i wczoraj 10 dc było zbliżenie i teraz sie boję że mogło zaskoczyć, vo czuje że jest owulacja, a jeszcze na kolejną ciążę psychicznie gotowa nie jestem. I strasznie sie denerwuje.
Hmm… to trochę lipa. Może jednak to Twoja psychika płata Ci figle…

ja bez zabezpieczenia nie dam się dotknąć, bo bym psychicznie rady nie dała, a jednak ma być na luzie i przyjemnie…

Dziewczyny a mam takie pytanie jak było u Was z ochotą na sex po poronieniu...czy libido wzrosło?
Tak! I to od razu.
3-4 dni po poronieniu fizycznie miałam ogromne libido, psychicznie o wiele mniejsze. Aż czułam że to „niestosowne” do sytuacji…

Dzisiaj miałam okropny dzień.
Mam urodziny, mialam mieć dzisiaj w sumie planowo wizytę ciążową gdyby nie poronienie.
Od rana dół…

Tak! I to od razu.
3-4 dni po poronieniu fizycznie miałam ogromne libido, psychicznie o wiele mniejsze. Aż czułam że to „niestosowne” do sytuacji…

Mam urodziny, mialam mieć dzisiaj w sumie planowo wizytę ciążową gdyby nie poronienie.
Od rana dół…
Wszystkiego najlepszego. 🎂 Jeszcze będzie pięknie, zobaczysz 🥰

Dziewczyny! 🙂 Dziś endokrynolog stwierdził u mnie hiperinsulinemię, zalecil metforminę 3x dziennie. Lekarz uprzedził, że jeśli zaszłabym w ciążę to mam jej nie odstawiać. Czy któraś z Was w ciąży przyjmowała ten lek i było w porządku? Trochę różne opinie czytam w internecie. 🙃

Dziewczyny! 🙂 Dziś endokrynolog stwierdził u mnie hiperinsulinemię, zalecil metforminę 3x dziennie. Lekarz uprzedził, że jeśli zaszłabym w ciążę to mam jej nie odstawiać. Czy któraś z Was w ciąży przyjmowała ten lek i było w porządku? Trochę różne opinie czytam w internecie. 🙃
Aktualnie 34+4 i cały czas biorę. Brawo dla lekarza 👏 niewielu takich jest 😊

Tak! I to od razu.

Od rana dół…
Wszystkiego najlepszego ❤ spełnienia marzeń 🎂

Ja będę musiała patrzeć na dziecko mojego M kuzynki z która się trzymamy i już wiem, ze co będę widzieć jej dziecko będę miała przed oczami swojego aniołka 😢 wiem nieoficjalnie… ona wiedziała o mnie nieoficjalnie - niestety jeszcze nie świadoma jej stanu uświadomiłam ja jak bardzo się myli… później się dowiedziałam… a dziewczyna tez po poronieniach, gdybym wiedziała to oznajmilabym jej o swoim stanie delikatniej… teraz sie o nią martwię, a życzę jej z całego serca żeby wszystko było okey ❤️

reklama
Polska jest zacofana i tu się ją odstawia, za granicą kobiety są prowadzone często na metforminie zamiast insuliny

Do góry