reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U nas post już 3 tydzień… ale od początku tygodnia sex chodzi mi po głowie… i to przez mojego M. Rytm życia wrócił do normy, dzieciaki idą wcześniej spać bo szkoła, dla mnie to moj rytm 😊 daje sobie czas na regenerację i tez kładę się do lozka. Albo coś pooglądam, albo poczytam… moj M kocha pracować i zawsze coś sobie wykombinuje. Ogólnie wraca 21-22 i zanim się położy to jest 23… a od tych złych wieści, zmienił się strasznie… nie chce mu się nic robić po pracy i siedzi ze mną w domu, wiec kładziemy się już po 20. Do tego taka przylepa się zrobił… musi się przytulić, a to mnie polaskocze… nie naciska, ale wiem ze już tęskni. Ja myślałam ze dluuugo nic nie bedzie między nami w tych sprawach… ale od kilku dni sama bym juz chciała, ale boje się. Nie dano mi żadnych zaleceń. Z tego co czytałam to jest kilka teorii. Jedna ze po ustaniu krwawienia, jedna ze po kolejnej @… w swoim przypadku obstawiam te 2 opcje, bo nie miałam zabiegu. Poroniłam samoistnie i kompletnie. Krwawić już nie krwawię, ale mam wewnętrzny strach przed tym zbliżeniem… Wiec siedzę cicho ze swoją ochota 😂😂😂 zreszta w poniedziałek minie dopiero 2.tydzień od poronienia i raczej będę chciała wytrzymać do przyszłego tygodnia minimum, aby tam na 100% wszystko się zagoiło.
Dziewczyny a mam takie pytanie jak było u Was z ochotą na sex po poronieniu...czy libido wzrosło?
My mieliśmy zakaz seksu praktycznie odrazu od 5tyg, więc po zabiegu na wizycie kontrolnej odrazu spytałam kiedy można :D Bo mimo moich małych potrzeb też się stęskniłam :p Więc 2tyg po zabiegu dostaliśmy zielone światło, też troszkę się bałam, ale po 2,5tyg działaliśmy, po miesiącu przerwy od siebie 😎

reklama
Ja się stęskniłam za mężem i wczoraj 10 dc było zbliżenie i teraz sie boję że mogło zaskoczyć, vo czuje że jest owulacja, a jeszcze na kolejną ciążę psychicznie gotowa nie jestem. I strasznie sie denerwuje.

Ja się stęskniłam za mężem i wczoraj 10 dc było zbliżenie i teraz sie boję że mogło zaskoczyć, vo czuje że jest owulacja, a jeszcze na kolejną ciążę psychicznie gotowa nie jestem. I strasznie sie denerwuje.
Hmm… to trochę lipa. Może jednak to Twoja psychika płata Ci figle…

ja bez zabezpieczenia nie dam się dotknąć, bo bym psychicznie rady nie dała, a jednak ma być na luzie i przyjemnie…

Dziewczyny a mam takie pytanie jak było u Was z ochotą na sex po poronieniu...czy libido wzrosło?
Tak! I to od razu.
3-4 dni po poronieniu fizycznie miałam ogromne libido, psychicznie o wiele mniejsze. Aż czułam że to „niestosowne” do sytuacji…

Dzisiaj miałam okropny dzień.
Mam urodziny, mialam mieć dzisiaj w sumie planowo wizytę ciążową gdyby nie poronienie.
Od rana dół…

Tak! I to od razu.
3-4 dni po poronieniu fizycznie miałam ogromne libido, psychicznie o wiele mniejsze. Aż czułam że to „niestosowne” do sytuacji…

Mam urodziny, mialam mieć dzisiaj w sumie planowo wizytę ciążową gdyby nie poronienie.
Od rana dół…
Wszystkiego najlepszego. 🎂 Jeszcze będzie pięknie, zobaczysz 🥰

Dziewczyny! 🙂 Dziś endokrynolog stwierdził u mnie hiperinsulinemię, zalecil metforminę 3x dziennie. Lekarz uprzedził, że jeśli zaszłabym w ciążę to mam jej nie odstawiać. Czy któraś z Was w ciąży przyjmowała ten lek i było w porządku? Trochę różne opinie czytam w internecie. 🙃

Dziewczyny! 🙂 Dziś endokrynolog stwierdził u mnie hiperinsulinemię, zalecil metforminę 3x dziennie. Lekarz uprzedził, że jeśli zaszłabym w ciążę to mam jej nie odstawiać. Czy któraś z Was w ciąży przyjmowała ten lek i było w porządku? Trochę różne opinie czytam w internecie. 🙃
Aktualnie 34+4 i cały czas biorę. Brawo dla lekarza 👏 niewielu takich jest 😊

Tak! I to od razu.

Od rana dół…
Wszystkiego najlepszego ❤ spełnienia marzeń 🎂

Ja będę musiała patrzeć na dziecko mojego M kuzynki z która się trzymamy i już wiem, ze co będę widzieć jej dziecko będę miała przed oczami swojego aniołka 😢 wiem nieoficjalnie… ona wiedziała o mnie nieoficjalnie - niestety jeszcze nie świadoma jej stanu uświadomiłam ja jak bardzo się myli… później się dowiedziałam… a dziewczyna tez po poronieniach, gdybym wiedziała to oznajmilabym jej o swoim stanie delikatniej… teraz sie o nią martwię, a życzę jej z całego serca żeby wszystko było okey ❤️

reklama
Polska jest zacofana i tu się ją odstawia, za granicą kobiety są prowadzone często na metforminie zamiast insuliny

Do góry