reklama
Tak właśnie myślałam ale chciałam się upewnić. Trombofilię i zespól antyfosfolipidowy już mam ogarnięte (niestety pozytywne), jeszcze tylko powtórka hormonów i poziomy homocysteiny, witamin i kwasu fol. i chyba będzie komplet.@izzy_j Jeśli dobrze rozumuję, to byś musiała zrobić kariotyp "rodziców" zarodka Ja bym raczej celowała w badania układu krzepnięcia i immunologię.
Agnieszka_1988
Fanka BB :)
A ostatecznie zdecydowałaś się na badanie komórek NK?
Tak właśnie myślałam ale chciałam się upewnić. Trombofilię i zespól antyfosfolipidowy już mam ogarnięte (niestety pozytywne), jeszcze tylko powtórka hormonów i poziomy homocysteiny, witamin i kwasu fol. i chyba będzie komplet.
Też miałam o to zapytać :-) I jeszcze czy robiłaś immunofenotyp.A ostatecznie zdecydowałaś się na badanie komórek NK?
Słoneczko świeci
Jakie bierzecie suplementy? Ja biorę pregna start i pregna dha. Zostały mi z ciąży i kontynuuję. Lekarz mówi, że kwas foliowy wystarczy, ale czytałam artykuły, że warto już brać pełna ciążową suplementację przed ciążą.
K
Katijah
Gość
Pełną ciążową tzn jaka?Jakie bierzecie suplementy? Ja biorę pregna start i pregna dha. Zostały mi z ciąży i kontynuuję. Lekarz mówi, że kwas foliowy wystarczy, ale czytałam artykuły, że warto już brać pełna ciążową suplementację przed ciążą.
Ja biorę metylowany kwas foliowy z wit z grupy B i wit D, od marca zacznę acard bo gin kazał zacząć msc przed staraniami
aspekt
Niektórzy nie zgadzają się z rekomendacjami PTG, ale warto przeczytać ten punkt widzenia, żeby przynajmniej wiedzieć, czy ginekolog się stosuje do wytycznych czy ma własną wizję. Edit: nie wkleja mi się link do strony PTG, możecie Googlac "PTG rekomendacje dla planujących ciążę" lub zaufać narracji blogera-farmaceuty:
Jakie witaminy PRZED ciążą? I jak wybrać kwas foliowy? Analiza i opinie - Pan Tabletka
Jak wybrać witaminy przed ciążą? Czy wystarczy coś z kwasem foliowym, czy raczej zestaw witamin przeznaczony dla Staraczek? We wpisie ranking i opinie.
pantabletka.pl
Nie zdziwilabym się, gdyby już były kraje w Europie, które odradzają supelementacje kwasem foliowym. Na tapetę teraz wchodzą teorie, że kwas z suplementów zatruwa kobiety i plod. Teoretycznie jak się ma dużo czasu przed ciążą, to można się nasycić folianem z produktów spożywczych. Inna sprawa, że jeśli źródłem tego będą duze ilości zielonych warzyw, to można sobie zrobić "kuku" z innymi schorzeniami. Zgadzam się, że co za dużo to niezdrowo, ale te suplementy dla staraczek są bardzo lekko skomponowane. Niektórzy w ogóle twierdzą, że one się praktycznie nie przyswajają.Mój lekarz twierdził, że jak człowiek zdrowo się odżywia, to nic oprócz kwasu foliowego nie potrzeba ;-)
Co za dużo, to też niezdrowo.
K
Katijah
Gość
Wlasnie mi mój gin powiedział, że Amerykanie już odchodzą od teorii, że konieczny jest kwas foliowy.Niektórzy nie zgadzają się z rekomendacjami PTG, ale warto przeczytać ten punkt widzenia, żeby przynajmniej wiedzieć, czy ginekolog się stosuje do wytycznych czy ma własną wizję. Edit: nie wkleja mi się link do strony PTG, możecie Googlac "PTG rekomendacje dla planujących ciążę" lub zaufać narracji blogera-farmaceuty:
Jakie witaminy PRZED ciążą? I jak wybrać kwas foliowy? Analiza i opinie - Pan Tabletka
Jak wybrać witaminy przed ciążą? Czy wystarczy coś z kwasem foliowym, czy raczej zestaw witamin przeznaczony dla Staraczek? We wpisie ranking i opinie.pantabletka.pl
Nie zdziwilabym się, gdyby już były kraje w Europie, które odradzają supelementacje kwasem foliowym. Na tapetę teraz wchodzą teorie, że kwas z suplementów zatruwa kobiety i plod. Teoretycznie jak się ma dużo czasu przed ciążą, to można się nasycić folianem z produktów spożywczych. Inna sprawa, że jeśli źródłem tego będą duze ilości zielonych warzyw, to można sobie zrobić "kuku" z innymi schorzeniami. Zgadzam się, że co za dużo to niezdrowo, ale te suplementy dla staraczek są bardzo lekko skomponowane. Niektórzy w ogóle twierdzą, że one się praktycznie nie przyswajają.
reklama
G
gość _199
Gość
Co masz na myśli ?Inna sprawa, że jeśli źródłem tego będą duze ilości zielonych warzyw, to można sobie zrobić "kuku" z innymi schorzeniami