reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 mialam wlasnie pisac ze prawdziwa z Ciebie fighterka!! Jestes niesamowita ! Kibicuje :* zreszta tak jak kazdej tutaj
Ja normalnie nie wiem co sie dzieje, moja @ to jakas masakra. Leje sie ze mnie strasznie juz nie wyrabiam haha ciekawe czemu tak, moze dlatego ze ostatnia @ to byly same plamienia i teraz sie nazbieralo? No normalnie nie moge.. :/

reklama
A do mnie @ jeszcze nie przyszła dziwne zawsze na tabsach mam ja jak w zegarku a tu nic czysto brzuch nie boli zaczynam się bać ale ja zawsze się cykam na wyrost bo wiecie przy moich lekach ciąża jest niewskazana mogą zagrozić dziecku a nie mogę ich z dnia na dzień odstawić jakby ktoras z Was chciała mi @ odstąpić to dawajcie .

Ja czekam na nią z utęsknieniem po prostu .

@AgaB33 niby nie duże bo dziś w ciągu dnia powinna być ale już noc a tu nic zawsze miałam jak w zegarku praktycznie o stałej porze nawet i nie pamiętam żeby mi się opóźnienie zdarzało.
Bo ja mam takie anty że biorę żółte w ciągu cyklu a na czas @ mam białe tzw tabletki placebo i jakoś w poprzednim cyklu zapomniałam tabletki placebo ale zaraz dzwoniłam do gina i on mnie uspokoił że jestem bezpieczna bo te tabletki są proforma tak żeby przerwy nie róbic no i to było w trakcie @ jak zapomniałam.

Ale wiecie jak człowiek czasami wyolbrzymia mam nadzieję że przyjdzie .Może niepotrzebnie wpadam w niepokój.

@roxie123 wywalczysz w końcu! Jestes niesamowita

@anja93 moja natomiast pierwsza @ trwała chyba z 8 czy 9 dni, pierwsze 3 dni skąpe aż byłam w szoku a jak sie rozhuśtało to jeszcze 5 dni jak z kranu. Ciekawe jaka będzie ta nadchodząca czekam na nią z niecierpliwością ostatni raz

Kurcze napisalam posta rano i teraz wchodze, patrze i mi sie nie wyslalo.
@AgaB33 u mnie 4 dc.
U M. w moczu bakterie wyszły nieliczne, ale nie robili posiewu, tylko bad. Ogolne. Crp bardzo podwyzszone i az krew w moczu. W pn idzie na kontrolę po abtybiotykach. No i temp. Mial ponad 39. :(
@kropkikreski4 a dlaczego czekasz z ziolkami? Czemu nie od razu?
@Funia90 dobrze, ze chociaż sa w normie. Oby tak dalej

@mamcia2014 to łap troche tej @ a masz a masz :) troszke moge Ci oddac ale nie cala bo jednak sie ciesze ze przylazła. Faktycznie czlowiek jest calkiem inny jak sie juz doczeka tego okresu po zabiegu/poronieniu..a jak sie juz doczeka drugiej @ to juz w ogole uff :) wiec na pewno przyjdzie nic sie nie marte pewnie chce Cie troche potrzymac w niepewnosci, ale wiesz jak to jest z tymi malpami. U mnir nieraz cykl 31-33 dni a teraz 26.. :p a moze nie przyjdzie...? Niech sie stanie tak jakbys chciala ! :*
@Totois30 tak, jestem ready! W koncu :) takze dzialamy mam nadzieje ze Ty sama pochwalisz sie niedlugo dwiema kreseczkami :*
@gosia100 i tego sie trzymaj, ostatni raz aa potem dluugo dluugo bo az 9 miesiecy nic :*

@Frezja_1 bo u mnie jest taka sprawa,że jak pisałam wcześniej staraliśmy się dłuższy czas i udało się w cyklu po hsg. Samo badanie mnie mega bolało, wykazało oba jajowody drożne, w jednym przeszedł kontrast z opóźnieniem. Wymyśliłam sobie,że pewnie miałam "pozlepiane" te jajowody po tych infekcjach,które przeszliśmy (3 miesiące leczenia rok wczesniej) . I nie wiem za bardzo jak to hsg działa, czy odblokowało mi jajowody na dłużej, czy znowu będą zwężone i znowu będziemy się starać ponad rok... Dlatego wymyśliłam sobie ziółka na zrosty i niedrożne jajowody, ale w tym momencie boje się rozregulować cykl.
Jeśli mogę coś doradzić Wam, zróbcie posiew z moczu. Tylko tak można dopasować odpowiednio antybiotyk. Dodatkowo też powinnaś zrobić badanie moczu. Ja miałam bezobjawowe zapalenie pecherza. Nie mam pojęcia jak długo to trwało, ale miało na pewno wpływ na dalsze infekcje dróg rodnych.

reklama
@Frezja_1 bo u mnie jest taka sprawa,że jak pisałam wcześniej staraliśmy się dłuższy czas i udało się w cyklu po hsg. Samo badanie mnie mega bolało, wykazało oba jajowody drożne, w jednym przeszedł kontrast z opóźnieniem. Wymyśliłam sobie,że pewnie miałam "pozlepiane" te jajowody po tych infekcjach,które przeszliśmy (3 miesiące leczenia rok wczesniej) . I nie wiem za bardzo jak to hsg działa, czy odblokowało mi jajowody na dłużej, czy znowu będą zwężone i znowu będziemy się starać ponad rok... Dlatego wymyśliłam sobie ziółka na zrosty i niedrożne jajowody, ale w tym momencie boje się rozregulować cykl.
Jeśli mogę coś doradzić Wam, zróbcie posiew z moczu. Tylko tak można dopasować odpowiednio antybiotyk. Dodatkowo też powinnaś zrobić badanie moczu. Ja miałam bezobjawowe zapalenie pecherza. Nie mam pojęcia jak długo to trwało, ale miało na pewno wpływ na dalsze infekcje dróg rodnych.
Dziękuję za rade. Na pewno zrobimy.
Rozumiem, ze nie chcesz rozlegulowac cyklu, ale ziolka moga dzialac pomalu i moze potrzeba wiecej czasu by przyniosly efekt. Zamówilas chyba te co ja pije. U mnie nic sie nie rozregulowalo, ale wiadomo, kazdy jest inny.:)

Do góry