reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po poronieniu

Jestem w 5 tyg i 5 dni , pierwsza ciąże poroniłam i mam tysiąc myśli czy jest wszystko dobrze pierwsza wizyta 29 stycznia , i mam pytanie czy to możliwe żebym nie miała żadnych objawów ciąży ? W pierwszej już od 5 tygodnia miałam delikatne mdłości i ból piersi , a teraz nic i zastanawiam się czy wariuje z obawy przed utratą znowu , a jest wszystko dobrze ponieważ to normalne ponieważ nie każda ciąża jest taka sama dlatego postanowiłam napisać tutaj i doradzić się innych może odpowiedzi tutaj uspokoją mnie chociaż trochę

reklama
Jestem w 5 tyg i 5 dni , pierwsza ciąże poroniłam i mam tysiąc myśli czy jest wszystko dobrze pierwsza wizyta 29 stycznia , i mam pytanie czy to możliwe żebym nie miała żadnych objawów ciąży ? W pierwszej już od 5 tygodnia miałam delikatne mdłości i ból piersi , a teraz nic i zastanawiam się czy wariuje z obawy przed utratą znowu , a jest wszystko dobrze ponieważ to normalne ponieważ nie każda ciąża jest taka sama dlatego postanowiłam napisać tutaj i doradzić się innych może odpowiedzi tutaj uspokoją mnie chociaż trochę
Tak możesz nie mieć objawów całą ciążę.
Jedna ma druga nie ma.

Mnie akurat trafiły mega mdłości w 6+4 i trzymały 1,5 msca. Ale jednak życzę byś ich nie miała i normalnie mogla funkcjonować ☺️

Dlaczego pierwsza wizyta dopiero w 10 tyg ciąży?
Każda ciąża inna. W jednej objawy będą bardziej nasilone w innej mniej.

Mieszkam w Szwecji tutaj jest troszkę inaczej i to będzie wizyta tylko czy bije serduszko i pobranie krwi , dlatego stresuje się nie mając objawów a tylko test pozytywny czy jest wszystko dobrze

Pierwsze USG będzie dopiero w 12 tygodniu , może tylko przejmuje się nie potrzebnie bo czytałam dużo że każda ciąża jest inna ale jednak po poronieniu są ciągle myśli o tym czy napewno jest dobrze

Pierwsze USG będzie dopiero w 12 tygodniu , może tylko przejmuje się nie potrzebnie bo czytałam dużo że każda ciąża jest inna ale jednak po poronieniu są ciągle myśli o tym czy napewno jest dobrze
Nikt Ci gwarancji nie da, ale najlepiej do tego podejść na spokojnie, bo po poronieniu i innych przejściach zawsze będzie strach, może warto pomyśleć o terapii?

reklama
Możliwe. Zresztą - ja np.ciążę z objawami i nawet plamieniem implantacyjnym niestety poroniłam, a udało się przy tej bez mdłości i innych dolegliwości... Nie ma tu chyba reguły.

Też nie mieszkam w Polsce i tu też trzeba było czekać na usg do 9tc. Przyznam, że nie wytrzymałam i po prostu poszlam na wizytę i poprosiłam o badanie w 6tc.

Strach po poronieniu jest zrozumiały i niestety bardzo utrudniający radość z kolejnej ciąży... Więc wiem chyba, co przeżywasz. Bardzo długo nie umiałam się cieszyć, robić planów, przygotowań...
Mam nadzieję, że wszystko okaże się w porządku!

Do góry