reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po poronieniu

Jusstyna1501

Zaangażowana w BB
Dziewczyny czy po poronieniu udalo wam się zajść w ciążę i szczęśliwie donosic ? W którym tygodniu straciłyscie maleństwo?

reklama
Rozwiązanie
Czy jest tu ktoś, kto ma problem z niepękającymi pęcherzykami (zastrzyki ovitrelle,pregnyl...) ?
Ja zaszłam w ciąże (którą straciłam w 9tc) własnie w 4 cyklu dzięki zastrzykom.
Zastanawia mnie, czy jest szansa, ze po poronieniu i szybkim staraniom - jest szansa, ze pęcherzyki nagle zaczną naturalnie pękac? Czy raczej marne szanse?
Ja poronilam 3 tyg temu w 13 tygodniu ogromny bol krzy i placz ze to akurat mnie spotkalo
W domku mam juz dzieciatko z pierwszej ciazy a obecbie bije sie z myslami jakie badania wykonac i od kiedy sie starac bk Moj lekarz mowil ze to natura zarzadzila a wiec ze to wina wysokiego tsh

reklama
Witam i przykro mi, ze do Was dołączam. Wczoraj na usg 9 tc serce już nie biło. Ciaza obumarła. Od wczoraj szpital i arthrotec dopochwowo. Narazie nic się nie dzieje za to koleżanka obok masakrycznie wymiotuje.
Mam 32 lata i to była pierwsza upragniona ciaza...

Kochana co bylo powodem? Jak objawilo sie poronienie?
Na usg okazało się, że serduszko przestało bić. Innych objawów brak. Potem poszłam do innej lekarki - specjalistki od poronień i ona zleciła mi mnóstwo badań i wyszły nieprawidłowe przepływy wewnątrz maciczne. Poza tym nic konkretnego nie wyszło w badaniach. Mój lekarz powiedział, że statystycznie każdej kobiecie się to zdarza, ale...Przy kolejnej ciąży zapisał mi zastrzyki na rozrzedzenie krwi aż do porodu. I już było wszystko ok.

Na usg okazało się, że serduszko przestało bić. Innych objawów brak. Potem poszłam do innej lekarki - specjalistki od poronień i ona zleciła mi mnóstwo badań i wyszły nieprawidłowe przepływy wewnątrz maciczne. Poza tym nic konkretnego nie wyszło w badaniach. Mój lekarz powiedział, że statystycznie każdej kobiecie się to zdarza, ale...Przy kolejnej ciąży zapisał mi zastrzyki na rozrzedzenie krwi aż do porodu. I już było wszystko ok.
Ja akurat jestem w 17tyg.
I tak mysle ze gdyby cos sie stalo nie znalazlabym sily na kolejne ;(

reklama
Witam. Ja straciłam ciążę 16mscy temu. Po 3 miesiacach dostałam zielone swiatelko od pani ginekolog; staramy sie od tamtej pory i nadal nic. To byla 2 ciaza. O 2 dziecko staramy sie juz prawie 2 lata. Wszystkie bliskie mi znajome w ciąży. Zachodzą jakby były wiatropylne po gora 3 cyklach. Tylko ja taka pusta, nie umiem zajść. Nie radzę sobie, jestem bliska załamania :(

Do góry