reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Mamonabank - jakie piękne, kolorowe kurczaczki! Tośka zaiste wielka jest, Maksio waży jakieś 10, 7 ale on już tak intensywnie nie przybiera odkąd intensywnie biega. Szkoda, że psy też gdzieś nie idą w poniedziałek... Jego Wysokość wilkołaczył w nocy, a rano ukradli i zjedli jajka ( no mea culpa, bo zostawiłam na stole kuchennym).
Zoyka - świetne foty. To co , musisz teraz kupić hulajnogę?
Katrina - ale fajne psio ludzkie kłębowisko!
Majuska - daj znak życia!
Misia - ja też chcę foty zobaczyć!
Kłaczku - a Karol zwolnił troszkę, czy dalej rośnie w szaleńczym tempie? Współczuję konieczności noszenia takiego słodkiego ciężaru, faktycznie 15 kilo to nie w kij dmuchał. Ale są gorsze egzemplarze - dziecko mojej przyjaciółki mniej więcej w takim wieku jak Karol ważyło 17 kilo, a policzki miało tak pucate, że z profilu nie było widać nosa. Dziś jest szczupłym sześciolatkiem.
Azula - poczytałam sobie o tej stopie końsko szpotawej... brrr... biedne dziecko, bo terapia jest raczej przykra. Ale to wyleczalne, więc jeśli reszta w porządku...
Andzike - no to miłego tyrania!

reklama
Cześć,

Pospałyśmy do 8. Wow. Moje dziecko ma ostatnio melodię do spania :)
Pogoda się chyba kiepści. Zachmurzyło się. To w sumie dobrze bo lepiej się myśli jak nie ma upałów.

Jestem ostatnio mega niezorganizowana. Czas przecieka mi przez palce. Terminy gonią a ja się rozlazłam jak kisiel.

Majuska - ODEZWIJ SIĘ !!!

U nas wczoraj tez były przeboje z kupą. Julka tak rozrabiała ze kupa wylała się za pampersa i Julka przeciągnęła pupą po kanapie i poduszkach. Wszystko się rozmazało z Marsem włącznie :-D:-D:-D

Mamanabank- jestem pod wrażeniem :) Jesteś Mamą na piątkę ;-)

Flo - poczekam jednak z zakupem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kłaczku dziękuję za pocieszenie! Mam nadzieję, że Tośka się nie zatuczy całkiem, chociaż jej waga to wydaje mi się też konsekwencja cyca na zawołanie, zawsze pod ręką i na każdy pisk... a także wtedy kiedy chce się pić. Z butelki z dzióbkiem, kubka, butelki bez dzióbka nie wypija w ciągu doby nawet 100ml. Ostatnio dopiero udaje się ją uśpić inaczej niż tylko przy cycu, dzięki temu, że znikam z domu na kilka h, co jakiś czas.
Tośka ma masę roczniaka, ale też z przyspieszeniem się motoryzuje. Już sama potrafi chwilkę postać i łazi podtrzymywana za jedną rączkę, raczkować zaczęła, gdy tylko skończyła 7 m-cy. Mam nadzieję, że z przybieraniem przystopuje :confused:

Florentynko nie strasz. Myślałam, że psy jakimś ptakom gniazdo pożarły, a to jajka ze stołu, uff!

Zoyko kiedy byłam piękna i młoda wyobrażałam sobie 8 dzieci :baffled:
Jest chyba takie brytyjskie powiedzenie "uważaj o czym marzysz!" :-D
bo... w sumie się spełniło z nawiązką. 5 dzieci, 3 psy, 1 kot - razem 9

Ostatnia edycja:
Flo, Karol zdecydowanie zwolnil! Roczny wazyl 13,5, teraz ma 17 miesiecy i wazy tylko 15kg, czyli w 5 miesiecy przybral tylko 1,5kg. Zwazywszy ze w pierwszych miesiacach nabieral 1-1,7kg, to zdecydowanie przystopowal. No i Karol nie jest tlusty... Buzie ma okragla, ale zebra widac, a faldki znikaja w szybkim tempie. Chlopak jest "kwadratowy" - ma szerokie ramiona i potem juz w dol jest po prostu szeroko, ale on jest taki zwarty, czy jak to sie mowi "zbity".
Mamanabank, ja mialam przekichane przy kazdym wazeniu malego bo sie w siatce centylowej nie miescil i ciagle darli na mnie jape ze jest za ciezki. Urodzil sie idealnie sredni, bo 3,580kg, ale bardzo przybieral. W koncu zlapalam nerwa i spytalam, czy on jest za duzy, czy za tlusty - na moje oko nie wygladal na spaslaka, a moj najstarszy wlasnie byl spasiony wiec wiem jak wyglada opasly niemowlak. Dowiedzialam sie, ze na razie jest za duzy, ale jak tak dalej pojdzie, bedzie tlusty. Ok, to jak bedzie tlusty, to sie bede martwic. I tak to trwalo az podczas wizyty HV go zmierzyla. Urzedowo wpisala w red booka wzrost malego, ktory okazal sie wspolmierny do wagi - waga i wzrost byly tak samo na siatce centylowej. Skonczyly sie problemy. Wedlug mnie, jesli wzrost i waga ida tak samo na centylach, to nie ma problemu.

Forum mi sie naprawilo!! Ciekawe na jak dlugo...

A to mnie powalilo - optymistem po ulicy...
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd....x403/971631_10151681083716955_938316411_n.jpg

witajcie

Lata ciąg dalszy - super!!

Andzike - tylko to białe kudłate to nasze, Tessi tylko była w gościach przez 2 tyg. (pisałam na g, ale nie chciało mi się tam kombinować z fotkami).

Mamanabank - fajna Twoja gromadka!!!! My z mężem w sumie też mamy piątkę, ale wspólnych dwoje. I wystarczy, bo chyba bym nie ogarnęła przy większej liczbie.

Hełoł :-D
Mamonabank jesteś moim bohaterem :-D ja jednej sztuki nie ogarniam a Ty masz pięć sztuk :-D
No tak naprawdę fotos będzie jeden - po znajomości dostaniemy może jakieś dwa, trzy jeszcze. Jak będę w posiadaniu to mam nadzieję że mimo mego kretynizmu komputerowego wrzucę na GZ :-D
Ogólnie to nie mam siły po poniedziałku, już rozumiem dlaczego najwięcej wypadków jest w poniedziałek :-D

Witam po gradobiciu:angry:dlaczego nie może być lata:-(Lato lato lato czeka.... tylko gdzie???.Zoyka fajny Julka ma kapelusz takie duże rondo:tak:Mamanabank no gromadka niezła ,a Tosia spora ale i tak nie zazdraszczam moja myszka jest cudna ;-):-)Taka leciutka:tak:Wczoraj założyłam sukienke 0-3 miesiace której w zeszłym roku nie założyłam co prawda króciutka majty z falbankami wystawały ale wyglądała uroczo:-D.Flo wiem ,że dziewczyna sie pomęczy z rehabilitacją małego ale wyleczalne całkowicie .Kłaczku twój Karol jest duży zwyczajnie duży nie gruby nie nalany bardzo zgrabny z dnia na dzień coraz bardziej da odpoczać twoim rękom:tak:Majuska ,Ollena ,malfi (no Ania na pudłach) i inne dziewczyny gdzie bywacie czarne barany;-)Andzike katastrofa z tymi ulewami:tak:

Cześć,

Co z tą Majuską ? Wiecie może ?

Przyszedł wynik EEG Julii.

Nic nie rozumiem. Zna się któraś na tym ?
OPIS:elementy snu obecne pod postacią synchronicznych i niekiedy jeszcze asynchronicznych wrzecion snu, K-kompleksów. We wszystkich okolicach rejestrują się fale wolne theta-rozsiane, polimorficzne o zmiennych amplitudach. Okresowo w miarę pogłębiania się snu narasta udział fal wolnych delta. Ponadto obserwuje się przewagę wysokonapięciowych fal wolnych w okolicach tylnych.
ORZECZENIE:Zapis snu w granicach normy, Ne zarejestrowano czynności napadowej

reklama
Zoyka w normie to w normie faz snu jest kilka ,a jak sie coś śni to jakieś tam fale sa czyli ,że wsio OK.Ja jutro ide na szczepienie bo mi dzwonili z przychodni .Różyczka ,świnka i odra

Do góry