reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

@Rozdepka trzymam kciuki, żeby okazało się, że Ty masz jakieś zaburzenie DNA z niepełną penetracją, które spowodowało fałszywy wynik po prostu ❤️ Dziecko w takim przypadku może być całkiem zdrowe, a wynik jest fałszywie dodatki w wyniku mutacji mamy :) Trzymaj się tam ciepło i jakoś te tygodnie miną!
Kiedyś robiłam badanie kariotypu. Wynik był prawidłowy, ale moje zrośnięte paluszki mówią same za siebie🤷‍♀️ jak będę podchodzić do amniopunkcji to o tym wspomnę.

reklama
Kiedyś robiłam badanie kariotypu. Wynik był prawidłowy, ale moje zrośnięte paluszki mówią same za siebie[emoji2368] jak będę podchodzić do amniopunkcji to o tym wspomnę.
Głupie porównanie, ale na neonatologii mówili brak wiadomości to najlepsza wiadomość.

Trzymam za ciebie kciuki. Nie daj się niecheci. Te 2 tygodnie to czas na cud. Teraz trzeba się spiąć w sobie i siła miłości o niego prosić wszelkie siły. I pamiętaj, CUDA SIĘ ZDARZAJĄ [emoji178] teraz kolej twoja i twojego maleństwa

Kurcze..miałam się dziś zapisać na amniopunkcję a stanęło na dodatkowych konsultacjach u innego genetyka. Na amniopunkcję mam czas, a genetyk może rozwieje wątpliwości po ostatniej wizycie.
Najbardziej mnie interesuje dlaczego pierwszy genetyk powiedział mi że test SANCO to jest to samo co nifty i nie ma sensu go wykonywać. Czytałam dziś ulotkę i tam jest wyraźnie napisane że wykrywa trisomie i monosomie w każdym chromosomie. Dlaczego zatem ktoś mnie oszukuje?🙄 skoro w Nifty wyszło podejrzenie innej aneuploidi, niż te typowe, to może Sanko ja wykryje? Podobno bada też ryzyko wystąpienia trisomii mozaikowej...
Zatem poza wizytą u mojej gin w środę, w piątek nam wizytę u genetyka. Liczę że tym razem lekarz bardziej się przejmie i powie coś więcej niż kilka frazesów.

reklama
Kurcze..miałam się dziś zapisać na amniopunkcję a stanęło na dodatkowych konsultacjach u innego genetyka. Na amniopunkcję mam czas, a genetyk może rozwieje wątpliwości po ostatniej wizycie.
Najbardziej mnie interesuje dlaczego pierwszy genetyk powiedział mi że test SANCO to jest to samo co nifty i nie ma sensu go wykonywać. Czytałam dziś ulotkę i tam jest wyraźnie napisane że wykrywa trisomie i monosomie w każdym chromosomie. Dlaczego zatem ktoś mnie oszukuje?🙄 skoro w Nifty wyszło podejrzenie innej aneuploidi, niż te typowe, to może Sanko ja wykryje? Podobno bada też ryzyko wystąpienia trisomii mozaikowej...
Zatem poza wizytą u mojej gin w środę, w piątek nam wizytę u genetyka. Liczę że tym razem lekarz bardziej się przejmie i powie coś więcej niż kilka frazesów.
Ja miałam robiony test Sanko i największą skarbnica wiedzy na ten temat był nie lekarz a diagnostyka gdzie test robiłam. Może zadzwoń tam i niech ktoś wytłumaczy różnice. Najlepiej rozmawiać z kimś z laboratorium. Powodzenia. Trzymam kciuki.

Do góry