Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
Chce też odmawiać tą nowennę. Już kiedyś o niej słyszałam. Wczoraj pojawił się temat więc na nowo wszystko we mnie zakiełkowało. Tylko nie wiem czy dam radę?Chrząszczyk w pierwszą nowennę wciągała mnie koleżanka z pracy, modliła się w mojej intencji żebym zaczęła od najbliższej niedzieli . Dzień wcześniej dostałam takiego natłoku myśli ,że po co mi to , że nie dam rady, że to i tak nic nie da takie klepanie paciorków, ze to dobre dla starych bab na emeryturze,ja też raczej nie lubiłam do tej pory takich modlitw ,ale postanowiłam że zacznę, coś mnie od jakiegoś czasu do tego przyciągało. W niedzielę co chciałam zacząć to coś się działo, to telefon, goście, drzemka, placek piekłam itp wszystko było ważniejsze. Nie znalazłam czasu... zasnęłam ok 23 a ok 24 przebudziłam się z taką silną , błogą myślą :jak to dobrze że nie muszę się męczyć tymi modlitwami. Potem np. w trakcie pierwszej nowenny nie raz zdarzało mi się że zasypiałam wczesnym jeszcze wieczorem i dopiero budziłam się przed północą i kończyłam modlitwy. Przy następnych już tak nie miałam.