reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Chodzi o to, ze raz moze miec pusty zoladek raz pelny, raz akurat zrobila kupke drugi z pelnymi jelitkami. Wtedy te pare gram roznicy moze byc.
Skoro ci te butle, zjada , ssie , nie wymiotuje, to wazne by przybierala. Raz bedzie mniej raz wiecej, dzieci rosna skokowo. Moi pierwsze miesiace to co chwile ssali , placz byl ciagle ale co miesiac waga w gore. Tylko sie balam , szczegolnie z corka czy bedzie rosla bo spala po pare minut ...
Ps ty sie martwisz i boisz , super, ze facet to rozumie i wspiera ❤
Najgorsze jest to, że teoretycznie, ja to wszystko wiem, a praktycznie, jak przyjdzie co do czego, to panikuję...

reklama
No tak czas się pomału przygotowywać , ale od czego tu zacząć🤔. Mamy dosyć małą sypialnię i nie wiem co zrobić czy wywalić łóżko w sypialni i będziemy z mężem spać w salonie czy jakoś upchnąć łóżeczko itd . Jak myślicie dziewczyny ? Co będzie praktyczniejsze ? Rozglądamy się za większym mieszkaniem, ale ciężko znaleźć coś sensownego 😖

No tak czas się pomału przygotowywać , ale od czego tu zacząć🤔. Mamy dosyć małą sypialnię i nie wiem co zrobić czy wywalić łóżko w sypialni i będziemy z mężem spać w salonie czy jakoś upchnąć łóżeczko itd . Jak myślicie dziewczyny ? Co będzie praktyczniejsze ? Rozglądamy się za większym mieszkaniem, ale ciężko znaleźć coś sensownego 😖
Ja bym upchala łóżeczko narazie

Ja bym tez wcisnela łóżeczko salon bedziesz miec rozwalony

Ja też mam malutką sypialnię. Kupiłam małe łóżeczko - wielkości 90*50 - czyli jak dostawka, ale z wysokimi bokami jak w normalnym łóżeczku🙂

reklama
U nas dostawki zrobić się nie da, obok łóżka łóżeczka nie postawimy, tylko w nogach - ale liczymy, że na ok rok wystarczy. Potem będziemy się zastanawiać, co dalej, może przeniesiemy się do dużego pokoju ze spaniem, a w naszej sypialni pokoik jej urządzimy... Nawet jeśli, to pewnie nie na długo, bo starsze mają 20 i 18 lat, więc kwestia kilku lat i się pewnie usamodzielnią.

Do góry