reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Moj jak spał w dzień to do północy ciężko było polozyc🤦‍♀️ ile twój ma teraz?
Mój synuś teraz w lutym skończył 3 latka. Do kolo roczku spał jeszcze popołudniami. Ale mimo drzemek wieczorem chodzil spac normalnie, bez problemu. Później sam odrzucił drzemki. Czasami zdarzało się, że padł popołudniu jak kawka i wówczas siedział ale to góra do 21.00. Kładę bo zawsze o tej samej porze, regularnie o podobnej wstaje więc u nas trochę wszystko tak jak z zegarkiem w ręku ale ja nawet tak wolę.

Nigdy nie wiadomo do końca co lepsze, czy cc czy sn ? Trudno to stwierdzić czasem przed porodem.... No kto by pomyślał, że młoda moja w czasie porodu się przekręci jakoś feralnie ???
Przy wyjściu ze szpitala ważyła 3000gr, dziś była u nas położna i okazuje się, że jej nie zagłodziłam...:)!!!, moja myszka waży już 3140gr:). Nie kazała wybudzać na jedzenie, sama niech się domaga, a jeśli przerwy będą zbyt długie i zbyt często długie, a mała nie będzie przybierać na wadze, to będziemy się wtedy martwić :), więc super.

Mój synuś teraz w lutym skończył 3 latka. Do kolo roczku spał jeszcze popołudniami. Ale mimo drzemek wieczorem chodzil spac normalnie, bez problemu. Później sam odrzucił drzemki. Czasami zdarzało się, że padł popołudniu jak kawka i wówczas siedział ale to góra do 21.00. Kładę bo zawsze o tej samej porze, regularnie o podobnej wstaje więc u nas trochę wszystko tak jak z zegarkiem w ręku ale ja nawet tak wolę.

U nas też rytm i rytuały ale sam mi często przestawia.
Mamy synków z tego samego roku, mój 3 skończy w lipcu 😁
Moj spał do 2 roku popołudniu. Przed 2 rokiem wyrósł bardzo, wtedy odstawiłam KP, potem pieluchę i zaraz po urodzinach odeszło spanko... Nagle taki duży!
Kwiatek to jednak drobinkę urodziłaś, w tej sytuacji to lepiej.
Fajnie, że pięknie rośnie, śpi i ogólnie sobie układacie ❤️
Tanita U ciebie wciąż cisza?
Monika a co u ciebie?

Dzień dobry!
Kiepsko dziś spałam, nie mogłam w głęboki sen zapaść.
Arona o 4ej taki "miesiączkowy" ból mnie złapał, myślałam, że coś się rozkręci ale teraz już spokój.
Mój Love pyta czy ma torbę spakować do auta, ale mówię mu daj spokój, to raczej nie dziś 😉
Zaraz szykujemy się do przedszkola

Wszystko nadrobiłam co napisałyście 🙂.
U mnie w czwartek zaczyna się 37tc. Miałam wizytę w ostatnią sobotę. Oczywiście pogadanka o wadze. Ale mam to gdzieś. Za to w moczu wyszło mi trochę białka. Jutro robię mocz jeszcze raz. Jak wyjdzie znowu to mam zrobić dobową zbiórkę moczu. I wtedy wyjdzie czy coś się dzieje. Fakt ostatnio mało sikam ale ciśnienie mam 110/58 albo 122/66. Kawy nie mogę pić bo zaraz zgaga. No ale teraz sobie zrobiłam. Muszę zabrać się za mieszkanie bo ten mój to nie pomorze a tu jak po tornadzie i wszędzie kurz. Do tego mam od czwartku zastrzyki przeciwzakrzepowe. Doktorek zamias wypisać mi zwolnienie do końca marca to wypisał do 12tego, super muszę teraz jechać jeszcze raz do niego wywalić 150zł i zabrać zwolnienie. Przy okazji ostatni raz mnie przebada ale mierzył mnie takimi obreczami ja to tak nazywam. No i macica jest wysoko, mała się nie przekręca. 18 marca mam ostatnie usg i wtedy zobaczymyczy cc czy sn.

reklama
Wszystko nadrobiłam co napisałyście 🙂.
U mnie w czwartek zaczyna się 37tc. Miałam wizytę w ostatnią sobotę. Oczywiście pogadanka o wadze. Ale mam to gdzieś. Za to w moczu wyszło mi trochę białka. Jutro robię mocz jeszcze raz. Jak wyjdzie znowu to mam zrobić dobową zbiórkę moczu. I wtedy wyjdzie czy coś się dzieje. Fakt ostatnio mało sikam ale ciśnienie mam 110/58 albo 122/66. Kawy nie mogę pić bo zaraz zgaga. No ale teraz sobie zrobiłam. Muszę zabrać się za mieszkanie bo ten mój to nie pomorze a tu jak po tornadzie i wszędzie kurz. Do tego mam od czwartku zastrzyki przeciwzakrzepowe. Doktorek zamias wypisać mi zwolnienie do końca marca to wypisał do 12tego, super muszę teraz jechać jeszcze raz do niego wywalić 150zł i zabrać zwolnienie. Przy okazji ostatni raz mnie przebada ale mierzył mnie takimi obreczami ja to tak nazywam. No i macica jest wysoko, mała się nie przekręca. 18 marca mam ostatnie usg i wtedy zobaczymyczy cc czy sn.
Trzymam kciuki za wizyte

Do góry