reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Monika to wczesna ciąża więc raczej szybko wróci normalny cykl. Ja bym odczekała 1 żeby organizm się zregenerował, zdrowe jedzonko, witaminki i pozytywne myślenie... I może będzie jak u kwiatka prawie urodzinowo 🎂
Jak się dziś czujesz? Żadnych boli czy plamienia?
Mi lekarz przy poronieniu mówił, że ciąża była martwa już jakieś 2 tygodnie... Dopiero wtedy zaczęłam plamić.
Wychodzi na to, że dzidzia zmarła w sobotę tydzień temu. Nic a nic mi obecnie nie dolega - nie plamie i nie boli. Też czytałam, że poronienie następuje do dwóch tygodni.

reklama
Dokładnie, ja też nauczyłam się odpuszczać w końcu, kiedyś też tylko na szmacie i co medalu za to nie dostałam [emoji1787]pewnie ze nie tylko jest kolorowo, są chwilę że mam ochotę wystrzelić się w kosmos, ale zaraz przywołuje się do porządku [emoji85]śmieje się że Zosia urodziła się z duracelem w dupce, nie usiedzi chwili, ale jej uśmiech wszystko rekompensuje, no i za chwilę przestanie być słodkim bobasem, nie będę już dupci całować bo nie da [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ja też odpuściłam, dużo już od ciąży robią córka z mężem, musiałam się nauczyć przymykać oczy że niby jest super. Ale ja mam takie zboczenie, uważam że wszystko robię najlepiej i zawsze wszystko musiałam robić samą albo poprawiać. Medalu faktycznie nie dostałam [emoji23] raczej powody do kłótni .
Teraz inne priorytety, zostawiam wszystko i idę na spacer, ale jednak wredny charakterek czasem wylezie na wierzch i potrafi zepsuć nawet najpiękniejszy dzień i najwieksze moje szczęście.
Mądre z Was kobitki, dzieki za rady, muszę się nauczyć faktycznie przywoływać do porządku w takich chwilach [emoji8]
Ja też tak mam z tym całowaniem, zjadłabym ją [emoji175]

Teredka ja też tak mam🤦‍♀️ i lepiej dzieckiem się zajmę i sprzątaniem i nawet głupie gary... Przecież mi źle poukładają 🤦‍♀️. Z małym sporo nie jest jak lubię, niby akceptuje ale boli😂. Z drugiej strony widzę sąsiadkę... Ona nie pomyśli z dzieckiem wyjść rano bo sprzątać trzeba, prac itp... Masakra!

Teredka ja też tak mam🤦‍♀️ i lepiej dzieckiem się zajmę i sprzątaniem i nawet głupie gary... Przecież mi źle poukładają 🤦‍♀️. Z małym sporo nie jest jak lubię, niby akceptuje ale boli😂. Z drugiej strony widzę sąsiadkę... Ona nie pomyśli z dzieckiem wyjść rano bo sprzątać trzeba, prac itp... Masakra!
Tez mam sąsiadkę co musi byc wdzystko zrobione a na koniec spacer np.moj okolo poludnia latal teraz ostatnio z dwie godziny na dworze ,a oni okolo piątej no i na chwilę bo jest zimno.Najlepiej mi hest go puszczac na trawie bo na twardym co chwile zaryje orła z tej szybkosci

Kochana ona najpierw sprząta potem obiad, potem sprząta po obiedzie potem się zbiera i dziecko jak zabierze autem na sklepy to i tak już ciemno 😂 latem wychodzą to po kolacji itp.... Nocą. Także ja patrzę i myślę, że jednak lepiej nie dosprzątane 😂

Kochana ona najpierw sprząta potem obiad, potem sprząta po obiedzie potem się zbiera i dziecko jak zabierze autem na sklepy to i tak już ciemno 😂 latem wychodzą to po kolacji itp.... Nocą. Także ja patrzę i myślę, że jednak lepiej nie dosprzątane 😂
Po obiedzie jak jest ładna pogoda to ja ba dwor z małym, a maz z synem sprzataja

Spacerki z wózkiem już dawno za mną i jeszcze trochę przede mną, ale wydaje mi się, że jak dobrze budą i nakładką od wiatru osłonisz, to możesz być tak długo jak Ty w tym wietrze wytrzymasz😉 Powietrza dziecko dostanie, a nie przewieje go...

reklama
Do góry