reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Kwiatek ja mam spadek energii za to.
Kusisz tym spacerem, najgorzej chyba się zebrać, pogoda taka iście wiosenną, ptaszki śpiewają.

Ja to bym dzisiaj z łóżkiem się poprzyjaźniła i książką.
Ale mój Love w pracy, Mała już zaczyna się nudzić i Piesioł też na spacer zasłużył🙂
U mnie też nadal cisza, muszę porozmawiać z moją gin we wtorek, czy udałoby się uniknąć tego skierowania do szpitala🤔

reklama
A czemu znieczulenia, przecież tylko miejscowe?
No właśnie nie wiem czemu się tak tego miejscowego boje ,nie mam problemu z zastrzykami i i igłami a na sama myśl o tym znieczuleniu w kręgosłup mnie poraża .Już bym wolała chyba mieć takie ogólne .Nie wiem jeszcze jak to jest i cały czas myśle o tej sytuacji jak by trzeba było poddać się cc. W Norwegii cc robi się tylko w skrajnych sytuacjach bo przecież Kobiety Wikingów 😉😜niczego się nie boja ale i rak mysle

Zanim podadzą to właściwe znieczulenie, to najpierw dostajesz takie miejscowe, cieniutką igłą, dopiero potem wbijają się w kręgosłup, ale to już nic nie boli. Poza tym, może wcale nie będzie CC...

No właśnie nie wiem czemu się tak tego miejscowego boje ,nie mam problemu z zastrzykami i i igłami a na sama myśl o tym znieczuleniu w kręgosłup mnie poraża .Już bym wolała chyba mieć takie ogólne .Nie wiem jeszcze jak to jest i cały czas myśle o tej sytuacji jak by trzeba było poddać się cc. W Norwegii cc robi się tylko w skrajnych sytuacjach bo przecież Kobiety Wikingów 😉😜niczego się nie boja ale i rak mysle
Ja mieszkam w Berlinie, w niemczech też raczej odwodzą od cc, ale zawsze decyzja zależy od kobiety i można mieć cc jak się chce.
Mnie też namawiali w szpitalu na rozmowie, teraz mamy już ostatnia rozmowę w pon. I podpisuje ze chce cc, ja wymiękam już za, dużo lat na karku🙉🥵ja jestem po przejściach wczesnoporonnych kilku i nie chce kolejnego stresu porodowego, dlatego cc wybralam.

Mnie przy poprzedniej ciąży 12 lat temu tez tutaj nikt nie pytał ale to było przed 30 .A teraz może jest jeszcze za wcześnie .Niech mi robię co chcą byle maleństwo było zdrowe .Dziś znowu na wadze mam mniej nie wiele bo z 68 na 67.5 ale narazie w sumie to tylko zjeżdżam z ta waga w dół .To już 17 tydzień i nic wiec nie wiem czy już się nie zacząć martwić.Na początku było 69 później po wymiotach mniej i mniej .Jak już było lepiej musiałam przejść na dietę refleksowa bo to dziadostwo dostałam zaraz po 1 ciąży i wycięciu woreczka żółciowego .

Kwiatek ja mam spadek energii za to.
Kusisz tym spacerem, najgorzej chyba się zebrać, pogoda taka iście wiosenną, ptaszki śpiewają.

Ja to bym dzisiaj z łóżkiem się poprzyjaźniła i książką.
Ale mój Love w pracy, Mała już zaczyna się nudzić i Piesioł też na spacer zasłużył🙂
U mnie też nadal cisza, muszę porozmawiać z moją gin we wtorek, czy udałoby się uniknąć tego skierowania do szpitala🤔
@Tanita79, ja Cię rozumiem, ja nawet nie lubię za mocno tak spacerować, ale dzis było 18 stopni i słońce, a ja po kilku miesiącach leżenia jestem, i muszę mięśnie rozruszać choć trochę, nobi to tak jest, muszę spacerować😀
Bierz piesła, dziecko dziś i jutro i na spacer🏃‍♀️🏃‍♀️🐕

Hej, ja lat 44🙈🙈🙈i 35tc plus 2 dziś.
Już kiedys pisałam w tym watku😁
Ciaza moją już niespodzianka, mamy córkę 15lat🙈🙉.
Ja cc 17lub 18.03.boje sie juz naturalnego porodu w moim wieku.
Pozdrawiam wszystkie ciążarowki po. 40stce😁
Witaj. Ja w maju skończę 44 lata. 14 tydzień ciąży . Jestem mamą dwóch chłopaków 22 i 18 lat. Z jednej strony się cieszę, ale jestem też pełna obaw jak to będzie. Czy maleństwo będzie zdrowe.

reklama
Witaj. Ja w maju skończę 44 lata. 14 tydzień ciąży . Jestem mamą dwóch chłopaków 22 i 18 lat. Z jednej strony się cieszę, ale jestem też pełna obaw jak to będzie. Czy maleństwo będzie zdrowe.
Ja robiłam nifty test,wyszedl w porządku,papa nie robiłam bo nifty dokładniejszy, oraz usg prenatalne to Standart owo. Też mam nadzieję że zdrowe, ja już za niecałe 4 tyg. CC.
To masz już dorosłe dzieci. 😁😜Moja ma 15lat córka.

Do góry