reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witaj 🙂 tak pappa potrafi namieszać ,jednak jeśli lekarz mówi że USG jest wzorowe to myślę że możesz się cieszyć ,a jakie ryzyko z pappy Ci wyszło ?

Witamy :) na kiedy masz termin? Pewnie gdzieś zaraz po mnie. U mnie wychodzi 22.05. moją historię masz na parę stron w tył. W najbliższy wtorek mam amiopunkcję. Jakie wyszło Ci ryzyko?

Witaj kochana ja dokładnie tez miałam 39 lat jak tu przyszłam [emoji16]
Temat papa i wynik jego był tu wielokrotnie omawiany i każda przyzna ze to są statystki związane z naszym wiekiem mi usg genetyczne wychodziło super i wynik właśnie wprowadził mnie w stres.
Miałam odłożone pieniążki i zrobiłam te płatne które wyszły dobrze.
Nie stresuj się myśle ze skoro usg jest ok i dwóch lekarzy to potwierdziło to nie masz się co denerwować bo to tylko szkodzi maluszkowi.
Rozgość się u nas wygodnie [emoji4][emoji4]
Dziękuję Wam za ciepłe przyjęcie :)
To prawda, wynik Paapa duzo moze namieszac.
Ryzyko ZD 1:91
Skorygowany 1:224
Dzisiejszy wynik z samego USG ( bez PAPPa) Podstawowe1: 134, skorygowane 1:668.
Termin mam na 10.06
Anett, czytałam własnie Twoją historię. Trzymam kciuuki.

reklama
anett nie martw sie, coraz wiecej dobrych wiesci! moj maly najpierw byl za maly i w 7 tyg jeszcze nic nie bylo widac , potem raz byl wiekszy niz z om , raz ok , potem znowu wiekszy... urodzil sie 3200 takze wiesz... czasem sie ruszy przy pomiarach, czasem gorzej ulozy a i rosnie skokowo.
oby szybko wynik amnio rozwial twoje obawy i da w koncu mozliwosc radosci z ciazy!
dziewczyny starajace, ja wpadlam w wieku 41 lat, po operacji na jajniku i z 11 lat starszym mezem. tylko nie raz pomyslalam, ze mogla mnie wzmocnic terapia ldn , ktora ja stosuje na problemy jelitowe ale sa dziewczyny, ktore ja stosuja przy problemach z posiadaniem dzieci. poczytajcie moze na googlach....
Kochana chetnie poczytam bo juz mi brak sił a moj mąz wciaz jedno...staramy sie jak sil nam starczy....cholipa znacie przypadek ze wszystkie badanie sa super a ciazy brak??? bo ja juz nie wiem co myslec....wszystkie badania mamy ok a ponad 2 lata i ciazy brak....

Kochana chetnie poczytam bo juz mi brak sił a moj mąz wciaz jedno...staramy sie jak sil nam starczy....cholipa znacie przypadek ze wszystkie badanie sa super a ciazy brak??? bo ja juz nie wiem co myslec....wszystkie badania mamy ok a ponad 2 lata i ciazy brak....

U mnie zaraz minie rok ... i tez dupa
Nie wiem co może być przyczyna mówi się ze to niby w głowach naszych ale ja nie jestem do końca tego pewna i wiem ze czasem trzeba pomoc
Masz jeszcze clo i inne leki? Może twoje pecherzyki nie zawsze pękają! To jest najgorsze ze u Ciebie nic nie robią lekarze nie pomagają niby u nas w Pl zle ale wychodzi na to ze jest lepiej.No nie wiem co ci doradzić co powiedzieć chciała bym i życze ci żeby się udało [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️trzeba w to wierzyć i po prostu żyć może bez tej myśli .. nie wiem ja się trochę poddaje co ma być to będzie po prostu[emoji8][emoji8]

Niestety, nikt nie zbada jakości oocytów. Weryfikacja jest jedynie ciąża lub brak ciąży :(

Niestety, nikt nie zbada jakości oocytów. Weryfikacja jest jedynie ciąża lub brak ciąży :(
Dokładnie, jestem zdania ze komórki jajowe u nas w okolicach 40stki są już nie pierwszej młodości.
Ja na swoim przykładzie widzę.
W ciaze z córką zaszłam w cyklu pierwszym ale to było 14lat temu a potem mając 38lat zachciało mi się drugiego dziecka i mimo że byłam w Ciazy od tego czasu 6razy to nie udało. Mi. się odnosić ciąży a mam AMH bardzo dobre a teraz mając 42lata już wcale nawet nie zachodze mimo owulacji i wysokiego AMH. Widać te komórki są słabej jakości.

Dokładnie, jestem zdania ze komórki jajowe u nas w okolicach 40stki są już nie pierwszej młodości.
Ja na swoim przykładzie widzę.
W ciaze z córką zaszłam w cyklu pierwszym ale to było 14lat temu a potem mając 38lat zachciało mi się drugiego dziecka i mimo że byłam w Ciazy od tego czasu 6razy to nie udało. Mi. się odnosić ciąży a mam AMH bardzo dobre a teraz mając 42lata już wcale nawet nie zachodze mimo owulacji i wysokiego AMH. Widać te komórki są słabej jakości.
U mnie tak samo, ale jest jeden plus seks bez zabezpieczenia 😉
Miłej niedzieli dziewczyny 😘

U mnie tak samo, ale jest jeden plus seks bez zabezpieczenia 😉
Miłej niedzieli dziewczyny 😘
Szkoda że nie ma badania na jakoś komórek jajowych, ani raczej się ich jakości nie da polepszyć, niby można brać koenzym Q i witaminę E i kwasy omega ale mnie to jakiś nie pomogło.
Starość nie radosc🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry