reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej dziewczyny! Umówiłam się dziś na USG genetyczne do poradni na NFZ. Niestety Nifty odpada że względów finansowych. Będę musiała zaufać lekarzowi i temu co dojrzy na USG. 12 listopada idę.

Ps. W niedzielę powiedzieliśmy moim rodzicom o ciąży. Żadnej specjalnej reakcji... Teraz po paru dniach mogę jedynie powiedzieć że nasze relacje ostygły już nie gada się z mamusią tak fajnie jak wcześniej. Trudno. Moje życie, nie jej.

Miłego weekendu!
Przykro mi, że mama odsuwa się zamiast Cię wspierać.
Ja nie robiłam nawet testu Pappa tylko zwykłe usg. Nie mówiąc o jakimś dodatkowym płatnym więc spokojnie.

Ja to tak czytam te Wasze posty i płacze....ja nie mam lekarza do którego moge poprostu czy pojsc czy sie poradzic...niestety w Uk nie ma takich praktyk...lekarza widzi sie dopiero w chwili porodu...nooo chyba ze cos powaznego sie z kobieta dzieje....krew mnie zalewa bo nie mam zadnej pomocy...nawet po poronieniu nie mam sie do kogo zwrócic z pomoca....dzisiaj mnie naszedł taki ból i pustka ze nie umiem sobie z tym poradzic... :( chwilami mam takie odczucia ze chyba juz czas skonczyc te starania bo za chwile beda 3 lata i nic a z drugiej strony jak tak Was czytam to mam jednak jakąs nadzieje....
Przytulam Kochana- taki smutek bije z Twojego postu..nie poddawaj się.
Ja też powinnam mieć jakis progesteron- poszukam.

Przykro mi, że mama odsuwa się zamiast Cię wspierać.
Ja nie robiłam nawet testu Pappa tylko zwykłe usg. Nie mówiąc o jakimś dodatkowym płatnym więc spokojnie.
Spoko dam sobie radę. Całe życie funkcjonuję bez jej zbytniego zainteresowania i bez jej żadnej pomocy. I tak przyjęła to znośnie. Myślałam, że drzwi mi pokaże. Tak to ludzik. Nadal ze mną rozmawia:-D

Zaczynam odliczanie jako staraczki ,na razie mam za sobą pierwsze niepowodzenie, właśnie nadeszła @. W pierwszym cyklu pomimo usilnych starań efektu w postaci dwóch kresek brak.

reklama
U mnie 38 tydzień najbardziej doskwiera mi hemoroid na zewnątrz już miałam cZOPKI teraz maść i nic .Masakra tu się człowiek dobrze czuje ,a tu takie cholerstwo

Do góry