Witajcie
To mój ostatni wpis w ciąży, więc pozwolę sobie na krótkie podsumowanie i wsparcie starających .
Przypomnę , że w maju skończyłam 46 lat i jest to moja 9 ciąża , a 5 dziecko. Mam 3 dorosłych dzieci i w wieku 42 lat urodziłam synka, a potem próbowaliśmy jeszcze raz i się nie udało. Chciałam żeby między dziećmi było 2 lata różnicy. Oczywiście po stracie powiedziałam dosyć i więcej dzieci nie planowaliśmy. Na początku tego roku odkryłam , że jestem w ciąży, choć w sumie nie powinnam być, bo musiał mi się cykl przesunąć i zaszłam zaraz po okresie.
Dwa dni temu mój mąż zapytał, a Ty to w ogóle w ciąży jesteś? Pamiętajac końcówki poprzednich ciąż , a teraz ... Przede wszystkim jestem ciągle bardzo sprawna fizycznie, ominął mnie chód pingwina, haha . Brak w tej ciąży również opuchlizny, rozstępów, zgagi, hemoroidów , zaparć itp. Na początku ciąży brak plamień, wymiotów i większych mdłości. Dlaczego ta ciąża jest inna niż poprzednie? Bo przedewszystkim mało przytyłam. W poprzednich ciążach miałam nawet po 30 kg na plusie. Tym razem więcej aktywności , bo spacery po lesie z psami, basen oraz oczywiście dieta. Wszystko to znowu dzięki stwierdzonej cukrzycy, na szczęcie obyło się bez insuliny.
Kończąc mój długi wywód, apeluje do Was moje drogie nie patrzcie na wiek, on na prawdę nie jest najważniejszy. Trzymam za Was kciuki.
Ja poproszę również jutro o kciuki za mnie, choć na razie jakoś nie stresuję i myślę , że wszystko będzie ok. Na 10 mam stawić się w szpitalu i tniemy ...