reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Kiedys musi byc koniec tych nieszczesc w koncu musi byc dobrze.Jeszcze pierwsza tesciowa od meza miala 5 dzieci ostatnia dwojka w wieku 39 i 43 lata.Zawsze jak przyjezdza to mowi jak dobrze ze miala jeszcze dwie corki bo tak by byla juz sama a tak ostatnia zostala z nia.Ma 76 i dla niej to nirmalne ze urodzila w tym wieku to tylko my tak panikujemy.

Kiedys musi byc koniec tych nieszczesc w koncu musi byc dobrze.Jeszcze pierwsza tesciowa od meza miala 5 dzieci ostatnia dwojka w wieku 39 i 43 lata.Zawsze jak przyjezdza to mowi jak dobrze ze miala jeszcze dwie corki bo tak by byla juz sama a tak ostatnia zostala z nia.Ma 76 i dla niej to nirmalne ze urodzila w tym wieku to tylko my tak panikujemy.
tez sobie tak mowie ze kiedys musi byc dobrze ... tylko co jesli nie :( :(
ja wlasnie z tych nie placzacych wszystko w glowie siedzi , z mezem nie gadamy na ten temat wiec forum jest dla mnie taka terapia :(

Bebydust jak myslisx kiedy powinnam dostac okres beta w poniedzialek 30 leki odstawilam.Zrobilam test i chyba beta jeszcze rosnie masakra.
ja dostawalam w ciagu tyg od stwierdzania nieprawidlowosci :( ale raz mi beta beznadziejenie rosla i @ dostalam bardzo pozno :(
16dpo beta 16 / 23dpo beta 35 / 30dpo beta 135 .. @ dopiero w 51dc

Dziewczyny które brały accofil jest ktoś?
Ja to się bierze ja nawet go mam w lodówce bo kiedyś Pasnik z Łodzi mi wpisał ale on mówił że musi być pewny cykl(jak. Pewny że znajdę. Jak nie zachodze od 1,5roku.
Chcialam wiedzieć jak to się bierze?
Nawet nie pamiętam jak. On mówił bo. Generalnie olalam temat tego. Leku.
Myślałam że szczepionki pomogą.
to @Brumba musialaby pomoc
ale ona chyba miala tez wlewy domaciczne ale moze sie myle

Witajcie
To mój ostatni wpis w ciąży, więc pozwolę sobie na krótkie podsumowanie i wsparcie starających .
Przypomnę , że w maju skończyłam 46 lat i jest to moja 9 ciąża , a 5 dziecko. Mam 3 dorosłych dzieci i w wieku 42 lat urodziłam synka, a potem próbowaliśmy jeszcze raz i się nie udało. Chciałam żeby między dziećmi było 2 lata różnicy. Oczywiście po stracie powiedziałam dosyć i więcej dzieci nie planowaliśmy. Na początku tego roku odkryłam , że jestem w ciąży, choć w sumie nie powinnam być, bo musiał mi się cykl przesunąć i zaszłam zaraz po okresie.
Dwa dni temu mój mąż zapytał, a Ty to w ogóle w ciąży jesteś? Pamiętajac końcówki poprzednich ciąż , a teraz ... Przede wszystkim jestem ciągle bardzo sprawna fizycznie, ominął mnie chód pingwina, haha . Brak w tej ciąży również opuchlizny, rozstępów, zgagi, hemoroidów , zaparć itp. Na początku ciąży brak plamień, wymiotów i większych mdłości. Dlaczego ta ciąża jest inna niż poprzednie? Bo przedewszystkim mało przytyłam. W poprzednich ciążach miałam nawet po 30 kg na plusie. Tym razem więcej aktywności , bo spacery po lesie z psami, basen oraz oczywiście dieta. Wszystko to znowu dzięki stwierdzonej cukrzycy, na szczęcie obyło się bez insuliny.
Kończąc mój długi wywód, apeluje do Was moje drogie nie patrzcie na wiek, on na prawdę nie jest najważniejszy. Trzymam za Was kciuki.
Ja poproszę również jutro o kciuki za mnie, choć na razie jakoś nie stresuję i myślę , że wszystko będzie ok. Na 10 mam stawić się w szpitalu i tniemy ...
Kochana bardzo Ci dziekuje za ten wpis i oczywiscie trzymam kciuki :) dałas mi takiego pozytywnego kopniaaka tym postem :)
Wczoraj rozmawiałam z pielegniarka ,która mi podpowiedziala zeby troszke wiecej suplementów pobrac czyli wit E ,Q 10 i D3. Ja ostatnio poza inositolem i kkwasem foliowym nic nie brałam. Wczesniej byłam na clo i bromku ale po nich dziwnie sie czułam...
Juz zamowilam suplementy i jak tylko dojdą zaczynam kolejne starania...z tym ze chyba dalej bede brała bromka.
Po poronieniu o którym nawet nie wiedzialam wiem ze moze sie udac .
Pozdrawiam Wszystkie Was :)

Brumba Twój synek jest prześliczny.
Aga trzymam kciuki.

Dziewczyny jak tak czytam Wasze wpisy to mi wstyd, że użalam się nad sobą po jednym poronieniu. Jesteście niesamowicie silne kobiety. Każda z Was zasługuje na szczęście.

reklama
Do góry