reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Jezeli masz mozliwosc to zrob to badanie tyle wczesnych poronien to na pewno to.Ja tez mam corke 18 lat ale z obecnym mezem nie mam dzieci.Ja tez dawno chcialam ale maz zawsze zwlekal i gdzies tam w glebi serca mam wielki zal.Tez jestem niespelniona dlatego bede walczyc na ile sil mi starczy.Poronilam 6razy w ciagu roku.
O. Matko. ja 6 razy w ciągu 2lat.
A jakie masz zlecone leki?
Gdzie się leżysz?
Ile masz dokładnie lat?
Jak. Mogę pytać,moze chciałabyś pisać prywatnie jak cos odzywaj się.
Zrobię to badanie kirow, myślałam że jak. Mam córkę to. Nie muszę tego robić.
A na te kiry to accofil chyba?
W Warszawie powinni to robić to. Badanie, będę na pewno w grudniu i je zrobię nawet dla siebie samej.
Bo w następnym roku 43lata jakoś nie wierzę że jeszcze mogłoby się udać tym bardziej że nie zachodze od 1,5roku.
Moj mąż jest wysportowany, nie pali, dba o. Siebie bardzo.
A mimo tego wyniki nasienia jego są raczej. Kiepskie.
Nie są takie że nie ma szans bo byłam. W ciąży licząc córkę 7razy.
A u Ciebie na jakim etapie poronienia?
Ja mam żal do siebie że mają 38lat chciałam dopiero drugie a do męża że nie zrobi wszystkiego w tym temacie:nie chce on in vitro. Uważa że nic nie da.
Ogólnie już zrezygnował, uważa że jesteśmy za starzy.
Przykro że nie wspiera mnie, sama się uzeralam z badaniami odkąd pamietam
Już nie wspomnę że jest lekarzem ortopeda.
Jakie masz plan na dalsze starania jak można pytać?

reklama
Ja nie robilam komorek nk.Czekam na pierwsza wizyte u immun.i zobacze co powie .Mialam na wstepie zrobic trzy badania kiry allo mlr i cross match i wlasnie wyszly mi kiry bardzo zle.Moja beta ostanie trzy miesiace pod rzad dorastala do 30 i koniec.
Teraz czytam że robiłaś kiry a w jakim mieście?
Do tego jest potrzebny mąż?
Musze tez te kiry zrobić to jedyne badanie którego nie robilam
A skąd jesteś?
Ja mieszkam w Berlinie a jestem z Warszawy.
Ja brałam od 3 poronienia:
Encorton 10mg,clexane 0,4,accard 0,75,do tego witaminy albo syntetyczne albo metylowe.
Później metformine ale z nią nie zaszłam.
Miałam szczepionki.
Moje nk ja ok, mam wyniki w miarę ok i wysoka rezerwę jajników, mam ANA ma dodatnie ale niskie miano.
W ogóle dla niemieckich lekarzy wyniki moje są ok.
Już bardziej mąż ma parametry nasienia marne.

Ostatnia edycja:
O. Matko. ja 6 razy w ciągu 2lat.
A jakie masz zlecone leki?
Gdzie się leżysz?
Ile masz dokładnie lat?
Jak. Mogę pytać,moze chciałabyś pisać prywatnie jak cos odzywaj się.
Zrobię to badanie kirow, myślałam że jak. Mam córkę to. Nie muszę tego robić.
A na te kiry to accofil chyba?
W Warszawie powinni to robić to. Badanie, będę na pewno w grudniu i je zrobię nawet dla siebie samej.
Bo w następnym roku 43lata jakoś nie wierzę że jeszcze mogłoby się udać tym bardziej że nie zachodze od 1,5roku.
Moj mąż jest wysportowany, nie pali, dba o. Siebie bardzo.
A mimo tego wyniki nasienia jego są raczej. Kiepskie.
Nie są takie że nie ma szans bo byłam. W ciąży licząc córkę 7razy.
A u Ciebie na jakim etapie poronienia?
Ja mam żal do siebie że mają 38lat chciałam dopiero drugie a do męża że nie zrobi wszystkiego w tym temacie:nie chce on in vitro. Uważa że nic nie da.
Ogólnie już zrezygnował, uważa że jesteśmy za starzy.
Przykro że nie wspiera mnie, sama się uzeralam z badaniami odkąd pamietam
Już nie wspomnę że jest lekarzem ortopeda.
Jakie masz plan na dalsze starania jak można pytać?
Pierwsza ciaze poronolam w 14 tyg potem w 7 tyg a 4 ostatnie to byly ciaze biochemiczne .W listopadzie jade na pierwsza wizyte do immunuloga bo kiry wyszly mi bardzo zle.Badania robilam w Krakowie w szpitslu.Smutne ze twoj maz ma takie podejscie.Moja ciotka urodzila majac 43 lata trzecia corke a wujek mial 50.

Teraz czytam że robiłaś kiry a w jakim mieście?
Do tego jest potrzebny mąż?
Musze tez te kiry zrobić to jedyne badanie którego nie robilam
A skąd jesteś?
Ja mieszkam w Berlinie a jestem z Warszawy.
Ja brałam od 3 poronienia:
Encorton 10mg,clexane 0,4,accard 0,75,do tego witaminy albo syntetyczne albo metylowe.
Później metformine ale z nią nie zaszłam.
Miałam szczepionki.
Moje nk ja ok, mam wyniki w miarę ok i wysoka rezerwę jajników, mam ANA ma dodatnie ale niskie miano.
W ogóle dla niemieckich lekarzy wyniki moje są ok.
Już bardziej mąż ma parametry nasienia marne.
Ja mialam wszystkie te leki encorton acard heparyne i nie pomogly dlatego bardzo licze na accofil.Mam 38 lat.

Dziewczyny a czy ktoras tak jak ja miala taka sytuacje, ze dziecku przestało bić serduszko (11tydz)? Prawdopodobnie zespol Turnera ale nie badalismy. To jest informacja od lekarza.
Odwazylysxie sie dalej probowac po wadzie genetycznej i przy wieku okolo 40?
Mamy 3 zdrowych dzieci.
Tak rok temu w 14 tyg obumarla mi ciaza byla to dziewczynka zdrowa.To ze teraz byla wada genetyczna to nie znavzy ze sie powtorzy.Ja i maz postanowilismy walczyc tak dlugo jak sil wyrlstarczy .

Tak rok temu w 14 tyg obumarla mi ciaza byla to dziewczynka zdrowa.To ze teraz byla wada genetyczna to nie znavzy ze sie powtorzy.Ja i maz postanowilismy walczyc tak dlugo jak sil wyrlstarczy .

Kurcze zdrowa a jednak zle sie stalom strasznie mi przykro.
U nas tez córcia, ale chora. Przeziernosc miała 10mm.

Bardzo sie mimo wszystko boje kolejnej choroby i obumarcia czy poronienia.
Nie wiem czy zaniosę widok kolejnego aniolka na grobie. Bo my pochiwalismy coreczke.

Kurcze zdrowa a jednak zle sie stalom strasznie mi przykro.
U nas tez córcia, ale chora. Przeziernosc miała 10mm.

Bardzo sie mimo wszystko boje kolejnej choroby i obumarcia czy poronienia.
Nie wiem czy zaniosę widok kolejnego aniolka na grobie. Bo my pochiwalismy coreczke.
My rowniez pochowalismy.U ciebie to jeszcze wdzystko swieze dlatego.Jezeli chodzi o wiek to kobiety zawsze rodzily po 40 a teraz robia wielkie hallo bo medycyna poszla do przodu i strasza kobiety.Znam wiele kobiet ktore urodzily w tym wieku i sa to kobiety szczesliwe.Takze nie mam zamiaru patrzec na nikogo bo to moje zycie.Moja corka ma 18 lat a od meza 19 dlatego jeszcze taki maluszek bedzie wielkim szczesciem.

Luna a probowalas juz z intralipidem ? on troche uspokaja immunologie nie tylko komorki NK
ja wlasnie teraz zaczelam wlewy z intralipidu baaardzo na nie licze

reklama
Luna a probowalas juz z intralipidem ? on troche uspokaja immunologie nie tylko komorki NK
ja wlasnie teraz zaczelam wlewy z intralipidu baaardzo na nie licze
Nie probowalam.Dotad sama sie diagnozowalam zmienilam gina i on od razu powiedzial ze jak zelazny zestaw nie pomoze to immunolog no i nie pomogl.Zobacze moze bede musiala zrobic jeszcze to badanie narazie czekam i sama juz n

Do góry