reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
No właśnie 4 lata temu zachodziłam bez problemu. A teraz coś jest nie tak. Czy to rzeczywoscie moze być wina jajek?
Witaj
Kochana ja w zeszłym roku zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu w styczniu straciłam synka a teraz od 3 cykli nic nie wychodzi nawet z lekami na stymulację owulacji... to chyba nasza głowa robi nam te blokady ...

Magda jak noga ?
Oj kochana :( boli cały czas ciężko ja jakoś ułożyć także lipa ... w tym wieku złamanie to tragedia, a tu pogoda taka piękna :) zaraz wezmę jakiś leżak i do ogrodu pójdę
Dopiero tydzień mija od kiedy mam ta orteze szczerze to pomaga mi paracetamol zmniejszyłam ilość tabletek przeciw bólowych wiec może idzie w dobrym kierunku?? Oby nie bolało tak mocno bo depresji można dostać, ja nauczona robic wszystko sama, a tu muszę liczyć na kogoś :)
Ciąża odchodzi na 2 plan bo to nie ma teraz sensu żadnego chyba psychicznie muszę od tego odpocząć i przestać myśleć wakacje miały mi w tym pomoc ale cóż może złamana noga pomoże ??? Cycki mnie szczypią coś kurczę za dwa dni @ także czekam na nią :)

Oj kochana :( boli cały czas ciężko ja jakoś ułożyć także lipa ... w tym wieku złamanie to tragedia, a tu pogoda taka piękna :) zaraz wezmę jakiś leżak i do ogrodu pójdę
Dopiero tydzień mija od kiedy mam ta orteze szczerze to pomaga mi paracetamol zmniejszyłam ilość tabletek przeciw bólowych wiec może idzie w dobrym kierunku?? Oby nie bolało tak mocno bo depresji można dostać, ja nauczona robic wszystko sama, a tu muszę liczyć na kogoś :)
Ciąża odchodzi na 2 plan bo to nie ma teraz sensu żadnego chyba psychicznie muszę od tego odpocząć i przestać myśleć wakacje miały mi w tym pomoc ale cóż może złamana noga pomoże ??? Cycki mnie szczypią coś kurczę za dwa dni @ także czekam na nią :)
Ach Magda byle do przodu .Jak zmniejszylas tabletki to juz pewnie tez jakus dobry znak. Kazda z nas jakiś ten wozek zyciowy musi ciągnąć.

Ja zawsze zachodziłam szybko, średnio tak co 4 mówiące, mam dzieci w różnym wieku najmłodsze ma 3 lata. Za mną też kilka ciąż biochemicznych. A teraz przez te 10 miesięcy nic. Owulacja jest bolą mnie zawsze jajniki, usg miałam robione 2 miesiące temu, umówiłam sobie wizytę celowo w połowie cyklu i miałam nawet 2 pęcherzyki dominujace z jednego jajnika. A ciąży nie ma. Już sobie myślę że pewno już nie ten wiek i po prostu komórki się nie nadają do zapłodnienia..
O trzecie dziecko zaczęłam się starać ok. 8 lat temu. Po niedługim czasie dałam sobie spokój, myślałam, że wiek już nie ten, lekarz tak też twierdził, przestałam myśleć o dziecku. Po kilku latach powróciło pragnienie jeszcze silniejsze. Zmieniłam lekarza, okazalo się, że mam niedrożne jajowody. Po zabiegu wszystko się zmieniło. Jestem szczęśliwa w 23 t.c. Także życzę powodzenia!

O trzecie dziecko zaczęłam się starać ok. 8 lat temu. Po niedługim czasie dałam sobie spokój, myślałam, że wiek już nie ten, lekarz tak też twierdził, przestałam myśleć o dziecku. Po kilku latach powróciło pragnienie jeszcze silniejsze. Zmieniłam lekarza, okazalo się, że mam niedrożne jajowody. Po zabiegu wszystko się zmieniło. Jestem szczęśliwa w 23 t.c. Także życzę powodzenia!
A można wiedzieć ile masz lat?

reklama
Do góry