reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Witajcie!
Cichutko tu sie zrobilo...
Witam nowe dziewczyny i te z fasolka i te czekajace na nie :)
U nas czas szybko leci. Leoś ma dni nieustannego wiszenia na piersi, ale dzieki temu ładnie przybiera na wadze - jako miesieczny maluch przybral 1 kg i z 2540 g okruszka przy wyjsciu ze szpitala "utyl" do 3560g :). Wyglada jak szczuply niemowlak, ma pucki. Zmienia sie i jest bardziej aktywny, chociaz ma dwa stany: cycowanie i sen (najchetniej na kolanach mamusi;)). Oczywiscie jest stan posredni - placz, ryk wrecz zeby dac mu cyca :).

Witajcie!
Cichutko tu sie zrobilo...
Witam nowe dziewczyny i te z fasolka i te czekajace na nie :)
U nas czas szybko leci. Leoś ma dni nieustannego wiszenia na piersi, ale dzieki temu ładnie przybiera na wadze - jako miesieczny maluch przybral 1 kg i z 2540 g okruszka przy wyjsciu ze szpitala "utyl" do 3560g :). Wyglada jak szczuply niemowlak, ma pucki. Zmienia sie i jest bardziej aktywny, chociaz ma dwa stany: cycowanie i sen (najchetniej na kolanach mamusi;)). Oczywiscie jest stan posredni - placz, ryk wrecz zeby dac mu cyca :).
Moja Laura juz tak nie wisi na cycu. Je teraz więcej i robimy większe przerwy. Kolki raz są a raz nie - ale wieczorami marudzi i ma problem z zaśnieciem. Przeczytałam teraz, że to normalne i mija po 4 miesiącu. Są to niepokoje dziecka. Powiem wam, że koleżanka mi polecila na kolke- suszarkę. Działa ! W ogóle jak wieczorem marudzi i nawet na rękach jest źle - włączam suszarkę i mała zasypia w ciągu paru minut. Od dzisiaj zaczęła gaworzyc;). Chyba w tym wieku bardziej ciesze się takimi rzeczami i jestem baczniejszym obserwatorem;) Dziewczyny doradźcie mi - czy 5 miesięcy to za szybko na podróż do Polski? Pozdrawiam wszystkich b serdecznie!

Melduje sie i ja...ciezko ostatnio pracuje bo tylko niedziele mam wolna a w tygodniu po 12 h w pracy ale staram sie czytac Was Kochane w wolnych chwilach... :)
Mój maz po badaniach i wynik taki ze armia ogromna ale tylko 12 procent idzie w dobrym kierunku a reszta w złym....nie wiem jak interpretowac taki wynik bo jak dla mnie on nie jest zrozumialy....jak moga plemniki isc w zlym kierunku???? cholipa taka stara jestem a kurde nie rozumiem to co one tyłem chodza???? hehehehe lekarz dal kolejne skierowanie ale mamy zrobic badania za 3 miesiace....Rece i cycki opadają....juz nie mam sily sluchac lekarzy...zamowilam mezowi witaminki ja lykam folik i dalej sie staramy....

Witajcie. Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie.:-) :)czytam że temat reakcji starszych dzieci na topie. Ja mam w domu prawie 17latka ktoremu raczej wszystko jedno i 13 latka który od przynajmniej 3 lat codziennie modli się o rodzeństwo:tak:
Więc u każdego co innego.

Melduje sie i ja...ciezko ostatnio pracuje bo tylko niedziele mam wolna a w tygodniu po 12 h w pracy ale staram sie czytac Was Kochane w wolnych chwilach... :)
Mój maz po badaniach i wynik taki ze armia ogromna ale tylko 12 procent idzie w dobrym kierunku a reszta w złym....nie wiem jak interpretowac taki wynik bo jak dla mnie on nie jest zrozumialy....jak moga plemniki isc w zlym kierunku???? cholipa taka stara jestem a kurde nie rozumiem to co one tyłem chodza???? hehehehe lekarz dal kolejne skierowanie ale mamy zrobic badania za 3 miesiace....Rece i cycki opadają....juz nie mam sily sluchac lekarzy...zamowilam mezowi witaminki ja lykam folik i dalej sie staramy....

Ale zabawnie piszesz:laugh2: niestety nie pomogę Ci bo zupelnie sie nie znam.
Zbieram się i ja żeby mężowi badania zrobić ale jakoś ciągle coś..
Póki co mąż wcina actifolin bo ja nie mogę go brać:-p, inne Wit z grupy B, Wit D, magnez.. grzecznie łyka, nic nie mówi..
Mogłabym mu wszystko podać, nie wie nawet co je:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Moja Laura juz tak nie wisi na cycu. Je teraz więcej i robimy większe przerwy. Kolki raz są a raz nie - ale wieczorami marudzi i ma problem z zaśnieciem. Przeczytałam teraz, że to normalne i mija po 4 miesiącu. Są to niepokoje dziecka. Powiem wam, że koleżanka mi polecila na kolke- suszarkę. Działa ! W ogóle jak wieczorem marudzi i nawet na rękach jest źle - włączam suszarkę i mała zasypia w ciągu paru minut. Od dzisiaj zaczęła gaworzyc;). Chyba w tym wieku bardziej ciesze się takimi rzeczami i jestem baczniejszym obserwatorem;) Dziewczyny doradźcie mi - czy 5 miesięcy to za szybko na podróż do Polski? Pozdrawiam wszystkich b serdecznie!

Wydaje mi się że już możecie się z Laurunią w podróż wybrać, 5 miesięcy to już sporo.
Super że znalazłaś sposób na uspokojenie małej.:)

Do góry