reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Kasiulek77 - ogromne gratulacje! :)
Edycja: Nie doczytałam dokładnie, że od ostatniej wizyty więcej Pań poinformowało o ciąży :) Wszystkim Wam serdecznie gratuluję!

Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia i podniesienie mnie na duchu :)
Jestem w 4. miesiącu ciąży, czuję się ok. Nie ma szału, ale nie ma też tragedii. Myślałam, że będzie gorzej. Jedyne co mi doskwiera to właśnie te docinki. Pójdę za Waszą radą i będę mieć to głęboko gdzieś. Niech każdy zajmuje się swoim życiem.

My, mamy i przyszłe mamy po 40-tce, jesteśmy wyjątkowymi kobietami :) Tzn każda kobieta jest wyjątkowa, ale my na pewno będziemy bardzo dobrymi mamami, mając tyle doświadczenia życiowego. Cieszę się, że tu trafiłam!

Krysia - tak trzymać , najważniejsza jesteś Ty, maluszek , Wasze szczęście i zdrowie . Na pewno będziesz super mamą

reklama
a zapomniałam zapytać się - krwiak się wchłonął ? wszystko ok w tej kwestii ?
Tak krwiak się wchłonął dzięki Bogu. Nie muszę non stop leżeć.
Choć jak miesiąc czasu non stop leżałam to jak wstaję kręci mi się w głowie i nogi mi drżą, chyba się mięśnie zastały.
Ale mogę np na balkonie posiedzieć, cieszę się z małych rzeczy.

Oj to mnie pocieszylas,bo nadal troszkę mnie to martwi i to czekanie na kolejną wizytę ...ale jestem dobrej myśli ,znasz już płeć ? Przepraszam jeśli już pisałaś o tym ale z racji wydarzeń w ostatnich tygodniach trochę się pogubilam na forum ;)
U mnie do 20 tc miała być dziewczynka ale USG połówkowe spłatało figle i jednak będzie chłopak :-)

hej Dziewczyny

Nie piszę często ale czytam na bieżąco , chciałam się pochwalić, że się udało !! jestem w ciąży !! 6 tydzień 3 dzień!! więc po 40 stce udaje się !! Dziś miałam usg, bijące serduszko !!
więc może w tym roku posypie się na tym forum, same ciąże będą życzę wszystkim starającym się !
Gratuluję :-)

No i nadszedł czas i na mnie żeby się pochwalić. W niedzielę odkryłam dwie kreski na teście choć to był dopiero 24 dc.
W poniedziałek zrobiłam betę-94 a po dwóch dniach czyli dziś beta-252.
Byłam dziś u lekarza, jestem obstawiona lekami i pełna wiary że teraz się uda :biggrin2:
Dziewczyny staraczki nie poddawajcie się:biggrin2:
Skoro mnie się udało zajść to Wam też.:tak:
SUPER :-*

Gratuluje wszystkim mamuskom[emoji173]️ Mam pytanie- w którym tygodniu miałyście robiony scan w którym sprawdzają przeziernosc karku maluszka? Ja mieszkam w UK i wyznaczyli mi pierwszy scan dopiero w 15 tyg. Trochę się martwię czy to nie za późno.

reklama
Gratuluje wszystkim mamuskom[emoji173]️ Mam pytanie- w którym tygodniu miałyście robiony scan w którym sprawdzają przeziernosc karku maluszka? Ja mieszkam w UK i wyznaczyli mi pierwszy scan dopiero w 15 tyg. Trochę się martwię czy to nie za późno.
spokojnie sa jakby dwa typy sprawdzenia przeziernosci pierwsza jest w 11tyg a pozniej masz ten sam test chyba do 16 tyg nie pamietam dokladnie wiem ze nazywa quadruple test i jest to ta sama kombinacja czyli krew i scan ja duzo czytalam i wiem ze jest bardzo duzo pomylek wiec nie poszlam na ten test , nawet sie kochana nie denerwuj tym testem w razie w powinni cie skierowac na badanie krwi w celu potwierdzenia negatywnego testu, choc wiem ze ten test krwi wszedl dopiero od tego roku i nie wiem jak twoj gp albo mdf sie ustosunkuje do tego. trzymam kciuki bedzie dobrze.[emoji6]

Do góry