reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Cześć dziewczyny!
Podczytuje Was już od dłuższego czasu. Podoba mi sie to forum :).
Mam 44 lata i jestem w 13 tyg. pierwszeji bardzo chcianej ciąży. Wg om dzisiaj zaczynam 13 tydz., a wg usg prenatalnego ciaza jest o 5 dni starsza ;) termin porodu odpowiednio 13 lub 8 września. Początek ciąży to była radość, potem stres czy wszystko będzie dobrze. Szczególnie, kiedy pojawiły się plamienia i bóle brzucha. Z tego powodu od 4 tyg jestem na zwolnieniu. Jestem juz po badaniach prenatalnych -wynik wg lekarza b.dobry ( chociaż nie tak świetny jak u dziewczyn, ale ja tez jestem starsza). Nadal rozważam zrobienie testu Nifty lub harmony. Wg profesora, który robił badanie, nie ma to sensu, ale ja nadal boje się o zdrowie dziecka.
Zaczelam II trymestr i zaczynam się też czuć dobrze, myślę o powrocie do pracy.
Pisze trochę ku pokrzepieniu starających się - można zajść w ciążę nawet mając skończone 44 lata :)
Witaj :) nudnej i spokojnej ciąży :) jak tak czytam ze starsze ode mnie zachodzą w ciaze to mam tyle nadziei :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Mam 44 lata i jestem w 13 tyg. pierwszeji bardzo chcianej ciąży. Wg om dzisiaj zaczynam 13 tydz., a wg usg prenatalnego ciaza jest o 5 dni starsza ;) termin porodu odpowiednio 13 lub 8 września. Początek ciąży to była radość, potem stres czy wszystko będzie dobrze. Szczególnie, kiedy pojawiły się plamienia i bóle brzucha. Z tego powodu od 4 tyg jestem na zwolnieniu. Jestem juz po badaniach prenatalnych -wynik wg lekarza b.dobry ( chociaż nie tak świetny jak u dziewczyn, ale ja tez jestem starsza). Nadal rozważam zrobienie testu Nifty lub harmony. Wg profesora, który robił badanie, nie ma to sensu, ale ja nadal boje się o zdrowie dziecka.
Pisze trochę ku pokrzepieniu starających się - można zajść w ciążę nawet mając skończone 44 lata :)
cześć Chloe i WIELKIE GRATULACJE !!!. ja pierwszego doczekałam się na 40 urodziny i pamiętam te niesamowite uczucia od początku - radość, strach, euforię , miłość . Super, że Wam się udało i że wyniki są bardzo dobre. Jeżeli jednak czujesz się niewystarczająco pewna , a masz możliwość zrobienia dodatkowych testów to ja bym się chyba decydowała. Teraz nie robię bo z pierwszym miałam dobre wyniki i teraz też . a przy pierwszym nawet nie wiedziałam, że są jakieś dodatkowe testy ( i bardzo długo się niepokoiłam ) - dopiero na tym forum dowiedziałam się o tym , tak, że super, że je znalazłam :D

Starsza o rok ale ostatniu cos zadąsana. Ma 2 dzieci nieraz mówiła że zaluje że nie miała więcej. Nie mogła sie zdecydować. Ona uważa że w naszym wieku to powinnyśmy juz dac spokój. Kurcze a ja czuję że bardzo dobrze zrobiłam że zaczęłam starania i sie udało. Wiedz dziewczyny nie rezygnujcie ze starań zeby kiedyś nie żałować.:-) :):)
Ale też by mogła spróbować bo Ty mi się zdajesz mlodsza ode mnie ,gdzie ja tam myślałam ,że na starość będę tak szaleć .A teraz tak czytajcie dobrzerre przeczytajcie końcówkę postu zasmuconej parę razy zanim zaczniecie msrudzic hmmmm do kogo to ,a więc Lillly znadziejami ,krecik ,brumba i nie wiem kto jeszcze.Zapomniałam o sobie

Cześć dziewczyny!
Witamy,zawsze sie smiejemy Ile nas czyta.To forum otworzylo mi oczy I troche zaluje ,ze tak pozno.Niestety jeszcze nasze spoleczenstwo patrzy ,ze po 40 to juz pomalu wnuki ,(wcale jak się ma juŻ duże dzieci).Próbuje by później nie żałować i sie tym nie dolowac .Dlatego ,gdy któraś z nowych lub stałych piszących się odezwie to naprawdę dziękujemy

Ale też by mogła spróbować bo Ty mi się zdajesz mlodsza ode mnie ,gdzie ja tam myślałam ,że na starość będę tak szaleć .A teraz tak czytajcie dobrzerre przeczytajcie końcówkę postu zasmuconej parę razy zanim zaczniecie msrudzic hmmmm do kogo to ,a więc Lillly znadziejami ,krecik ,brumba i nie wiem kto jeszcze.Zapomniałam o sobie
No i o annanuelle jeszcze zapomniałam ,ale ty tam do plochliwych nie należysz .Tylko nie chce żeby która s nie poczuła się urazona jak i któreś zapomnalam

reklama
Meggy to super ze rosnie :) Kochana wytrzymaj jeszcze troszkę...wiem ze nerwy ida gora,ale wiesz,ze nie pomagają...wmawiaj sobie ze będzie dobrze bo musi być :) jesteśmy z Toba...

Do góry