reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witam. Jestem tu nowa:) Znalazlam forum bo temat jest mi bliski. W styczniu stuknie mi 40-a i zapragnełam jeszcze jednego dziecka. Mam juz 7 letnią córkę. I przyszedł czas na kolejne....ale jestem pełna obaw.....

reklama
Cześć
Moim zdaniem nie liczy się wiek, 41 lat to nie starość. Najważniejsza jet dojrzałość macierzyńska, jeśli pragniesz dziecka, to nie wahaj się. Mojego męża była żona obecnie jest w ciąży cztery miesiące a ma 39 lat i jest szczęśliwa, bardzo szczęśliwa z tego powodu. Również miała ten sam dylemat co Ty a jednak podjęła myślę słuszną decyzję dla siebie i swojego partnera.
Kiedyś, jak leżałam w szpitalu w pierwszej ciąży poznałam kobietę po czterdziestce, była w ciąży robiła różne badania i wszystko było wporządku. Decyzje musisz podjąć razem z mężem ale jeśli przyszło ci do główy takie marzenie to czemu go nie zrealizować?
Pozdrawiam
Jestem tego samego zdania, jeszcze nie jest za późno, ale może się tak okazać gdy będziecie zbyt długo zwlekać Ja w wieku 36l.oczekuję 4 maluszka i jestem z tego powodu szczęśliwa, zawierzając nas wszystkich Opatrzności Bożej

Glorya, 6 tydzień - ciąża jest 10 dni mlodsza niż myślałam - albo do zapłodnienia doszlo później w cyklu, albo ja źle zapamiętałam datę miesiączki. Ale widziałam już bicie serca.... Lekarz na wizycie na ktorej dał skierowanie, nie mogl jeszcze widzieć zarodka, tylko samo jajo.... Nieprawdopodobne...

Glorya, 6 tydzień - ciąża jest 10 dni mlodsza niż myślałam - albo do zapłodnienia doszlo później w cyklu, albo ja źle zapamiętałam datę miesiączki. Ale widziałam już bicie serca.... Lekarz na wizycie na ktorej dał skierowanie, nie mogl jeszcze widzieć zarodka, tylko samo jajo.... Nieprawdopodobne...

Nieprawdopodobne, ale jakże piękne! Istny cud ps. jesteśmy dokładnie w tym samym tyg.ciąży hihi możesz pisać częściej co u Was slychać, będzie miło czy to Twoja 1.ciąża? Buźka

To moja 6 ciąża, ale córka miala tydzień temu osiemnaste urodziny :) w międzyczasie miałam historie 3 ciąż wcześnie obumarłych oraz jedną pozamaciczną. Stąd mój bardzo duży dystans, że tym razem się uda...

reklama
Polletta, tak się cieszę! O tym właśnie pisałam wcześniej - los tak chciał! Może to nieprawdopodobne, ale cieszmy się tym co nam daje! Trzymam kciuki, będzie dobrze! Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry