reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witam dziewczyny, które niedawno dołączyły! Ja pewnie już powinnam opuścić już ten wątek, ale jakoś z sentymentem tu wracam! W listopadzie tamtego roku też szukałam takiego forum, też miałam potrzebę wygadania się (tak jak któraś napisała, że łatwiej napisać i wyżalić się obcym niż pogadać z bliskimi). Chociaż z mamą też mogłam pogadać, przyjęła moją ciążę jako coś normalnego, a dziś oszalała na punkcie najmłodszego wnuka (chociaż to już szósty i ani jednej wnuczki!). Moja ciąża była nieplanowana tym bardziej byłam szczęśliwa, że wszystko przebiegało bez najmniejszych problemów (jakieś małe problemy z nerkami, ale to było tylko chwilowe). Tym bardziej przykro mi czytać, jak wiele musicie wycierpieć. Współczuje szczególnie tym, które starały się przez kilka lat, w końcu się udaje i ta nadzieja nagle gaśnie. Chciałabym Was jakoś pocieszyć, ale nie wiem czy potrafię - bądźcie silne, dziecko w tym wieku to cud największy i szczęście dla matki, ale może nie warto już tracić czasu. Może jeśli nie wychodzi to warto zająć się dotychczasowym życiem, cieszyć się tym co los już dał? Chodzi mi o to cierpienie, po co się na nie narażać? Ale i tak życzę wszystkim takiej sytuacji jak moja - wpadka i bezproblemowa ciąża - tak z biegu!

reklama
Betta, szczerze Ci gratuluję i zazdroszczę (pozytywnie :)) - moje marzenie - bezproblemowa ciąża, bo też zaliczyłam cudowną, ale jednak wpadkę :rofl2: . Twoje podejście jest jak moje - jeśli los chce, żebym jeszcze była mamą, to super - będę przeszczęśliwa. Ale jeśli jednak nie jest mi to pisane - to i tak mam się czym cieszyć, i byłoby nie fair w stosunku do mojej rodziny, żebym ich zadręczała swoim nieszczęściem. Dziękuję za tą refleksję :yes:

Dziękuję Kasiulku, niestety puste jajo płodowe, cysta na jajniku i skierowanie do szpitala Ja już nie będę próbować, ale dla Was duże buziaki - bardzo dziękuję za wsparcie i dobre słowo

Kochana tak strasznie mi przykro! Słońce moje myśli sa przy Tobie! Trzymaj sie, ja czekam na wyrok! Myślałam ze sie z tym jakoś pogodziłam ale nie jestem w stanie! Trzymaj sie! Wiesz co myśle ze pomimo wszystko mamy szanse! Zrób jeszcze badania i porozmawiaj z lekarzem. Kochana nie znam Cie ale tak strasznie mi przykro!

Kochana, teraz to ja trzymam za Ciebie kciuki. To byla moja 5 nieudana ciąża - jestem twarda ale trochę mnie to już przerasta. Moja córka w poniedziałek kończy 18 lat, teraz jej jestem winna szczególną uwagę:) widać takie były plany na moje życie..
Bądź dobrej myśli! Będę tu zaglądać, żeby wiedzieć co u Ciebie :) Wielkie buziaki !

Moze jest nam pisane mieć jedna za to najlepsza córkę na świecie? Moja skończy w maju 12 ale przez te kilka dni była przy mnie o trzymała mnie za rękę! I powiedziała, ze wszystko bedzie dobrze bo przecież mam ja! I to jest prawda mamy najlepsze córki na świecie! Bądźmy dla nich najlepszymi matkami na świecie! Ściskam Cie mocno!

Dziewczynki,przepraszam ,że sie nie odzywałam- nawał obowiązków.Poletta,widzę ze w pełni zaakceptowałaśto co się stało.Napewno nie jest Ci łatwo,zdaję sobie z tego sprawę.Super,że możesz skupić na czymś innym uwagę.Powodzenia!
Kasiulka dlaczego już sie poddałas?Nie masz jeszcze jednoznacznej odpowiedzi a dopóki nie ma miesiączki jest nadzieja...Kiedy masz wizytę? A matkami zawsze bedziecie najlepszymi!!!

reklama
Dziewczynki,przepraszam ,że sie nie odzywałam- nawał obowiązków.Poletta,widzę ze w pełni zaakceptowałaśto co się stało.Napewno nie jest Ci łatwo,zdaję sobie z tego sprawę.Super,że możesz skupić na czymś innym uwagę.Powodzenia!
Kasiulka dlaczego już sie poddałas?Nie masz jeszcze jednoznacznej odpowiedzi a dopóki nie ma miesiączki jest nadzieja...Kiedy masz wizytę? A matkami zawsze bedziecie najlepszymi!!!
Dziewczyny zaczęło się! Zaczynam ronić! Ból brzucha i krwawię! Mam nadzieje tylko, że wszystko ładnie się wyczyści! Trzymajcie kciuki i proszę Was o dobre myśli!

Do góry