Saranta
Fanka BB :)
Witajcie, opieka nad małym szkrabem pochłania duuuuuużo czasu i dopiero teraz weszłam po ponad dwu miesięcznej nieobecnosci.
Kinka, kaiaka
Saranta, przy cc będą Ci usuwać mięśniaka? też miałam taką myśl, ale lekarz wyprowadził mnie z tego myślenia. przy cc będzie duże krwawienie, do tego macica będzie się obkurczać - jak oni wtedy chcą usunąć samego mieśniaka? chyba że od razu sobie zaplanowali usuniecie macicy - to wtedy tak, tak robią. lekarz mi powiedział, że kiedyś było takie podejście, by próbować usuwać mięśniaki przy cc - ale teraz już od tego się odeszło, bo za dużo komplikacji było.
Lekarz nadal zastanawia się nad usuwaniem mięśniaka on ma aż 11 cm i mogl zaatakowac macicę, wtedy macica też do usunięcia.... Ale na ostatniej wizycie powiedział, ze wolalby rok-dwa po porodzie usunąć wszystko. Więc chyba ten temat jest jeszcze do rozpatrzenia. Zalezy też kiedy urodze, bo wg tego, co mówi doktor, to już mogę niestety zacząć... Bardzo tego bym nie chciała, choc juz trochę spokojniej śpię, bo wiem, że teraz /czyli po 24 t.c./ bynajmniej ratują dziecko
Tak, boję sie tego krwotoku przy porodzie Ogromnie. Spędza mi to sen z powiek...
Wolałabym sam poród. Taka operacja jest niebezpieczna, mam nadzieję, ze sytuacja nie będzie tak krytyczna, że będą musieli ciąć macicę...
Pozdrawiam mamusie!