reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Cześć,

A co tu taka cisza? Czyżby wszędzie wyszło słońce tak jak u nas ?

Olena - biedna Mijka. Ale cóż robić, jak trza to trza.

Zrobiłam zupę ze świeżej brukselki.

zupa ze świeżej brukselki

Dla mnie :pycha. Zmodyfikowałam tylko dodając serek topiony śmietankowy w kiełbasce.
Jest kremowa o posmaku maślanym.

Byłam u okulisty przepisał mi okulary do czytania .Do chodzenia na razie nie chciałam .Mam na obu oczach niewielka katarakte i bedę musiała już okulistę na stałe wpisac w charmonogram wizyt u lekarzy:eek:coraz to więcej tych specjalistów do tego musze miesiac poczekac bo w tym jużnie dam rady zapłacić za okulary:-(.Okulista sam doradził co by do NFZ tu nie jechać by podbic recepte bo wiecej wyjeżdżę pieniędzy niż dostane zniżki.I tak NFZ korzysta :wściekła/y:Amelia chyba ząbkuje w nocy musiałam jej zapodac czopka bo miała gorączkę budziła mnie kilka razy swoim płaczem w dzień jest marudna ale śpiki sa tylko jak popłacze czasem kaszlnie ale też jak se za dużo pokrzyczy raczej chora nie jest więc zęby pewnie trójki zostana okupione jej i moim cierpieniem:-(

Ale echooooooo:shocked2:

My sobie siedzimy w domku wciąż, u mnie w cięciu posucha zapanowała, więc do Łańcuta nie pojechałam, na szczęście nie zawiedli mnie moi stali klienci i mam robote na cały weekend u siebie;-) Dlatego też wykorzystuję na maksa każdą chwilę z Paćką, teraz byłyśmy na jesiennym spacerku , no i utłumiłam ją spać. mamy nowa zabawę, jedna z maskotek - żaba, rozpruła się z tyłu i wkładam do głowy palce i mam kukiełkę, żaba jest w stanie namówic Patrycje na wszystko, tak więc porozumiewam się z moim dzieckiem za pomoca maskotki:-D i świetnie sie dogadujemy:-D Mam ubaw jak złoto:-) Poza tym moje dziecię dostało pseudonim Pani Porządnicka, zauważyliśmy, że się z niej robi taka mała pedantka, zawsze musi domknąć dokładnie wszystkie drzwi, jak się nie domkną, to trzeba wrócić i poprawić, bramkę na schody też, buty po spacerze równiutko ustawione muszą zostać, wieczorem sama do kąpieli się rozbiera i skarpety wkłada skrupulatnie do zdjętych wcześniej bucików, umieramy ze śmiechu z niej:-D:-D No i gada, coraz więcej, powtarza po nas, jest z siebie bardzo dumna :-)

hello

Majuska - to odwrotnie jak u nas, porzadki z butami robi Kuba, ale jakos dziwnym trafem zawsze po ich zrobieniu jest większy bałagan niz przed owym porządkowaniem.,

Hej,
Mia za to nie spala caly dzien. Nie to zeby byla marudna ale nie widzi na oczy.. Podejrzewam, ze to skutki uboczne szczepionek, dostala wczoraj 4 a raz. Jest przed 18 i zaraz idziemy sie kapac.
Ja tez jestem nieprzytomna, ciagle chce mi sie spac i tylko bym lezala... marze o dniu w lozku z ksiazka i gazeta.

reklama
Ollena a jakie Mia miała teraz szczepienia? My idziemy w poniedziałek i młoda ma napisane, że ma szczepienie 6+1, pneumo, meningo, ospa, MMR. I się właśnie zastanawiam, czy chcą dać wszystkie od razu?

Do góry