reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Axa ja tez z leggnsami szaleje, tzn tak mi sie wydaje ale widze, ze Ty bardziej. Ja jednak wiem ze jak nakupuje to niektorych rzeczy nie ubiore wcale albo po 2 razy i beda male.
Choc np kupilam legginsy na 2/3 lata takie 3/4 maja byc (Home) ale sa na teraz jako dlugie na za rok beda ktotsze a na za 2 lata beda akurat 3/4, choc Patryk je teraz ubral i ma idealnie 3/4 wiec na dlugo nam starcza.
Jak tamo kupowalam z iconstore accessories for kids: legginsy, tam maja dopiero rozmiary od 92, wiec Mia juz chodzi, ma dlugie ale beda tez na za rok. No i ja dodatkowo mam takie same jak ona i ida juz do mnie kolejne tym razem tylko dla mnie, cudowne maja te legginsy i material cudo..

Co do H&M tak jak to stwierdzila mja kuzynka z PL ostatnio... zobaczyla fajna czapke dla corki, ale stwierdzila ze nawet nie ma sensu kupowac bo jako, ze to H&M to 3/4 PL bedzie chodzic a juz na pewno pol Warszawy. Jako, ze H&M tani i popularny.

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena jak mi powiesz czym się różni rzecz firmy X kupiona w tk maxx za 1/3 ceny a w firmowym sklepie firmy X to szacun. Tak samo jak mnie oświecisz dlaczego koszulki z jackpota kupione z przeceny kilka lat temu mają się świetnie a te kupowane w cenie normalnej dwa-trzy lata temu nadają się do sprzątania, bądź jako koszulka pod swetry. Zresztą mego m. ukochana koszulka która dostał od swego znajomego naprawdę kosztowała w penis kasy :no: i jest bardzo firmowa a jakoś ma nader średnią.
Weber czy Olsen, Esprit szyja naprawdę gorzej niż kilka czy kilkanaście lat temu. Moja ulubiona domowa koszulka z esprita ma prawie 20 lat i nadal ma się świetnie.
Ollena ja mam jedną zasadę: jak się nie ma kasy to człeka nie stać na rzeczy złej jakości to raz a dwa: nowości kupuje w sieciówkach, sklepiku osiedlowym (moja znajoma ma fajny i nas zaopatruje;-)) a klasykę w dobrych sklepach z konfekcją (to samo dotyczy butów i torebek).
Kubula ma nową zabawę: przymierza buty, nie wiedziałam że tyle ma :-D przymierza sandałki, kapcie, hit: na jednej stopie sandałek na drugiej gumiak z ociepleniem :-D nie wiem jak odkrył który but na którą stopę ale odkrył. No i w moich też człapie.

Napisze na szybko misia, ze nie ma reguly. To na SALE moze trwac latami a moze pasc po jednym praniu i tak samo z tymi drogimi. Kwestia tez tego, ze niektore firmy poprostu sie psuja :(
O widze, ze napisalas to samo o psuciu sie jakosci sklepow, niestety.

Mia tez uwielbia buty, szkoda ze sama nie umie zakladac tylko nas meczy:)

Ostatnia edycja:
Axa widzialam kilka razy ale nie potrafie sie tam odnalesc, wiec zrezygnowalam.

Apropo zakupow. Szukam trampek na jesien i irl zime.
http://www.office.co.uk/view/produc...82030?utm_medium=retargeting&utm_campaign=fbx z futerkiem brazowe czy Converse Allstar Low Lthr White Mono Leather - Unisex Sports biale skorzane bez futerka?

Co do blogow to polecam blog mojej znajomej. Kilka lat temu zakochali sie w Toskanii, jezdzili tam na cale lato co roku i zima tez. W koncu tego lata zostali, czytam i sie wzruszam jakie to wszystko cudowne, jak oni musza sie wspaniale czuc... http://domzkamienia.blogspot.it/

Ostatnia edycja:
Nie pomoge Axa :( ja jeszcze dla siebie moglabym kupi Huntery choc bez musu ale dla dzieci nie bardzo, chyba ze mialabym 100% kupca na pozniej..
Choc wyobraz sobie, ze autorka bloga Makoweczki.pl sprzedala uzywane Huntery po swojej corce drozej jak nowe w sklepie.. Popularnosc!

Ostatnia edycja:
Ja sie wypowiem co do butów mój M wyszedł z założenia ,że kupi sobie buty za 200 zł bo starcza na dłużej .Ja kupuje buty za 30-40 zł wychodzi na jedno nawet jakby te za 200 zł wytrzymały tyle samo niestety nie wytrzymały ja na rok kupimoge za te same pieniądze kupić 6 par butów czyli mam frajdę bo co jakieś 2 miechy mam nowe butki świezutkie i nowiutkie (ale tyle butów to nie kupuję) czasem trafia sie takie ,że kilka sezonów sie w nich chodzi.A buty M po 2 miesiacach juz sie zaczeły rozpadac i do tego zgubił paragon za to buty kupione ze 2 lata temu za 30 zł do tej pory ma w dobrym stanie .Ubrania lubie używane bo wiem jak wyglądaja po praniu i w używkach można kupić cos całkiem innego niż maja inni.

Ostatnia edycja:
Z butami sie nie zgodze... Jak kupilam "treki" za 240zl, to chodze w nich juz 4 lata i to non-stop z wyjatkiem upalow i sniegu, objezdzilam w nich zloty motocyklowe, wiec byly tarzane w blocie, przemaczane, "meczone" na rozne sposoby i... skoncza ze wzgl. na starte podeszwy, ktore mozna de facto wymienic u producenta i to bez problemu.

reklama
no o butach nie mówmy bo mam ich dziesiątki :zawstydzona/y: ogólnie chyba to mi w genach ma matka przekazała. Nie niszczę ich więc mi służą i służą - reklamowałam w życiu dwie pary - jedne wadliwie skrojone i stąd feler, druga para wymieszana przez panią w sklepie i różnie się odbarwiała :-(
Kubuli kupuje nowe butki - do trzeciego roku chyba kształtują się kości śródstopia oraz sposób chodzenia więc stopa ma mu się układać po kubowemu a nie po kimś. Ostanio np kupiłam mu dwie pary kapci w smyku (jedne do domu, drugie do żłoba) po 17 zł ? 18 ? teraz z innym wagonikiem kosztują 35 zł
Cool Club, Kapcie chłopięce, Stacyjkowo, rozmiar 23 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
a teraz się pakujemy do autka i zwiewamy przecz :-D
do niedzieli :-D

Do góry