reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Flo - takiej miłej bezobjawowej ciąży Ci życzę (moje wszystkie trzy takie były).

Misia - no niektóre z nas mają po gromadce, czyli limit wyczerpany... (biedna... skarpetki dziecku za 99 zł biedna kupiła... hihi). Tak, wiem, lepiej raz drożej niz kilka razy taniej.

Axa - Primark jest OK, jest też w UK, (u nas w IRL to się nazywa Penneys - czyt. Penis), Dunnes Stores też jest fajny i tam chyba nawet fajniejsze ciuchy maja, a ceny takie jak w Primarku. Ja mam niedaleko i Primarka i Penisa (tak sobie mieszkam po środku).

Ostatnia edycja:
Katrina się czepiasz tych skarpetek :-p :-D
ja dzieci nie lubię :-D a instynktu macierzyńskiego nie posiadam.
Kubula jest słodki ale nie mogę się doczekać czasu kiedy przemówi w zrozumiałym dla mnie narzeczu i zacznie być młodym człowiekiem a nie uroczym kosmitą :-D
Wiem że medycyna cuda czyni ale już 45 lat na dziecko zwłaszcza pierwsze to hardcore :-D

Misia - żartowałam, się nie nerwuj!!!! I masz rację, nie każdy czuję się być powołanym do posiadania w ogóle dzieci czy większej ilości dzieci. Przyznam się, że mi przy dwójce też czasami nerwy puszczają, bo diabeł w nie wstępuje.
Kuba jest uparciuch i złośnik, a Alinka starając się zwrócić na siebie uwage też jest uparta i nie słucha co się do niej mówi, a wręcz robi na przekór, nie mówiąć juz o tym, że Kubie potrafi świadomie krzywdę zrobić.

Dlatego teraz wiem, na 100% że nic na siłę, trzeba to czuć.

Hej,
Majuska :-))

Axa u nas w H&M i np w Zarze (bluzki i spodnie) maja cenowo jak w Primarku (penisie) wiec ja juz Primark omijam szerokim łukiem jesli chodzi o dzieci bo polowa dzieciecej ludzkosci w tym chodzi. Dla siebie czasami cos wyhacze ale juz mniej bo kupilam kilka bluzek na lato i po 2 praniach byly dziury, poza tym krzywe to niemilosiernie :(

Katrina Dunnes tez ma krzywe, kupilam rok temu kurtke Mii, rekawy 3km a krotka po pepek no i krzywe szwy, rekawy pokrzywione, to samo z rajtkami, przekrecaja sie na stopach. Kupuje tam podkoszulki (choc moja mama i tak komemtuje ze to jakis 'siet bo zaraz sie skurczaja w praniu) i skarpetki.

Ostatnio w Next fajne przeceny byly bo np 2 bluzki za 10eu albo bluzka i legginsy w takiej samej cenie.
No i w Zarze bluzka koszytje 4.95 a np w H&M 6.95.

Ja nie czuje w tym momencie macierzynstwa... obydwoje siedza na jezdzikach, Mia wrzeszczy a Patryk wjezdza w jej jezdzik swoim i za nic w swiecie mnie nie slucha :(

Hełoł :-)
Katrina na Ciebie nigdy :-)
My po śniadaniu, krupniczek się gotuje - ostatnio ulubiona zupa Kubuli :-D a my po obiedzie jedziemy na weekend na agro - pogoda miała być jak żyleta i będzie ale chyba nie u nas.
W miedzy czasie nas pakuje - dobija mnie ilość bagażu i jakoś nie zanosi się na mniej.
Ollena czasy kiedy szwy były proste, a ubrania po praniu się nie kurczyły minęły dobrych kilka lat temu. Ostatnio kupiłam m. koszulkę - na przecenie na szczęście - ale wyjściowo kosztowała ponad 100 PLN - po praniu jak ją prasowałam nie dałam rady jej złożyć szew do szwu :wściekła/y: ZARA czy H&M - to samo. Ubrania dorosłe na jeden sezon a dzieci wyrastają więc nie ma szansy aby je aż tak zniszczyły. Mojego ulubionego jackpota np koszulki te najnowsze się slicznie spierają a te które kupiłam wieki temu są w świetnej kondycji. Koleżance się ostatnio tunika z jackpota rozeszła na szwie :-( a ja mam swetry od nich po naście lat.

misia na pewno jest troche prawdy w tym, ze kupowanie na przecenach to jest ryzyko.. Moja mama mowi, ze tacie kupila nie raz droga koszulke na przecenie i albo krzywa albo zaraz dziury sie porobily. Z jakiegos powodu ludzie nie kupuja tego normalnie, wiec przeceniaja, idzie to jak swieze buleczki no i pozniej jest ból..
Moj m nie kupuje dla siebie zbyt czesto i ajczesciej jak kupuje to drogie i ma to na b. dlugo bo nic sie z tym nie dzieje a ze mnie sie smieje, ze nakupuje w Penisie na 2 razy a pozniej mowie ze sie nie mam w co ubrac..

Świetna nazwa Penis:-D
Ja uwielbiam rzeczy dla dzieci z H&M i na nie nie narzekam, trykocik jak ta lala, body boski nic się nie rozciąga, milon razy prane.
Zara dla dzieci też ok, nic mnie jeszcze nie zdenerwowało, a nie bluzka dla Kaca miała takie cisne wejscie na głowę bez rozpinania, że jak jeszcze założyłam to git, ale zdjąć to była masakra, a Kaci ma małą główkę, poszła do śmieci. Na wiosnę kupiłam Adi kurtkę z wyprzedaży o taką ZARA Baby kurtka różowa ocieplana 18-24 m-cy 86cm (3529600743) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest super, mięciutka, ciepła, ale rękawy ma bardzo wąskie, jak bym chciała jakiś sweterek pod to założyć, to Adi ręki by nie zgięła :) Portki mają super bo mój Kaci chudzina i we wszystkie u nich wlazie, a kumpeli syn grubasek, i mogła sobie pomarzyć :-D
A w ogóle to szleje z geterkami dla Adi, ma już ze 30 par chyba:-) Uwielbiam, a dla chłopca to jednak nie bardzo mogłam;-)

reklama
Sandy ja z tych durnych co sie nadziei czepiaja jak pijany plotu, ale mam wrazenie ze juz "po ptokach" - okres mi sie wlasnie dla odmiany spoznia, powinien byc wczoraj, na tescie jedna krecha, czyli znow poslizg mam, tym razem w te strone. Ostatnio co drugi cykl mialam o 2 dni krotszy, teraz sie wydluzyl... Wyglada na koniec imprezy.

Do góry