reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

misia, axa bawelniane, cienkie ok ale takie welniane mnie przerazaja ;) nawet z cienkiej elastycznej a'la welny.

Axa prawda jest taka, ze nie wiadomo komu wczesniej jest dane no i kiedy.. kazdy z nas moze sie czyms takim martwic ale nawet nie ma sensu o tym myslec, bo wnukow moze wcale nie bedzie;)

reklama
Axa teraz i dzis żyjesz więc nie my śl o tym co bedzie za 20 lat życie zaskakuje oby zawsze miło i tyle planuj przyszłość bo" grzeszy" sie najpierw myślą ale nie przejmuj sie może pozyjesz 100 lat ,a może za 20 lat beda juz takie leki i protezy ,ze ponad 100 da się zyć w miare sprawnie .Ciesz sie dniem dzisiejszym bo jutra może nie być.Masz super dzieciaczki i one nie myśla o tym co bedzie za 20 lat :-)ale co jest tu i teraz:tak: 100_1458.jpg100_1322.jpgOllena o tu Amelka miała około 6 miesięcy i spoko w golfach ten z pierwszej foty duzo był za duży w tym i moze jeszcze w przyszłym roku w nim pochodzi

Załączniki

• 100_1458.jpg
    100_1458.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 50
  • 100_1322.jpg
    100_1322.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Majuska - :-) no nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy się zachowywali rozsądnie :-D Psy to raczej lubił, tylko tak za mało entuzjastycznie jak na moje potrzeby ( mył ręce po głaskaniu psa), natomiast dzieci zdecydowanie nie. Ostatnio usłyszałam, że mógłby mieć czwórkę... Nie, dziękuję, ja w to nie wchodzę!
Azula - dzięki, czuję się dobrze i zamierzam się tak czuć do maja!
Mam nadzieję, że i tym razem przejdę przez ciążę bezobjawowo.
Zdecydowanie nie pogardzę towarzystwem, liczę na Andzike ( nawiasem mówiąc gdzież się rzeczona podziewa?)
Swoją drogą to jakieś 3 tygodnie temu Adam zaczął się dopytywać, czy aby nie jestem w ciąży, jakoś mi się nie wydawało, ale nudził, że on ma takie wrażenie no i słusznie miał...

Właśnie, gdzie jest Anka ? Bo była mowa o jakimś spotkanku ( niby że w Krakowie?) Kłaczku - nie wiesz, czy się Twój pobyt zazębi z Anką, uda się jakiś spęd zorganizować?

Muszę się Wam pochwalić - Maks dziś na basenie stanowczo odepchnął moją rękę i postanowił pływać sam. Całkiem sam. Miał takie rękawki dmuchane, wypił pół basenu wody przy okazji, ale był tak dumny z siebie i tak zachwycony! I faktycznie mu wychodziło, dzielnie machał łapami i płynął, a chwilami leżał sobie na wodzie zupełnie zrelaksowany. Wzruszyło mnie to prawie jak pierwszy samodzielny krok.
A poza tym dziecię moje objawia niewątpliwą inteligencję. On chodzi za ludźmi i wciska książki, żeby z nim czytać. A babci, spryciarz jeden, przynosi książkę i okulary!

Flo Max swietny! zazdroszcze basenu, ja mam wstret do krytych wiec moje dzieci nie maja ze mnie pozytku :(
A btw ja tez myje rece po glaskaniu psa takze Twoj maz nie jest odludkiem ;-) MOja mama psiara tez myje rece po glaskaniu psa, naszego tez jako ze az czuc brud na dloniach;)

Ostatnia edycja:
Majuska, pojecia nie mam. My bedziemy w Pl 13 dni bo nie licze dni w podrozy. Czyli od 24.09 do 06.10. i ten czas mamy do zagospodarowania - rodzina, ew. spotkania, sprawy wszelkiego typu.

Olena wełnianych golfów też nie lubię ;) Adi kupiłam bluzę Gap z futerkiem na kapturze, teraz jest git, ale za pierwszym razem była bardzo nie zadowolona, że ja coś tam gila:-)

Axa - wszystkiego najlepszego dla Ady. Oby zdrowo rosła i szczęśliwa była. Ślicznie wyglądała w tych ozach i kwiatach. Opaska boska.

Flo - właśnie. Bo to forum "ciąża po 40 tce a żadna w ciąży nie była i zrobiło się macierzyństwo po 40 tce . :) Teraz będzie prawidłowo :)

Azula - kurteczka świetna! A tak biała czapa ? U Was juz tak zimno ?

Zoyka juz Ollenie tłumaczyłam to czapka włozona aby se zobaczyc jak to razem bedzie pasiło.Na szczęście M sie opamietał i miło skończyliśmy dzień:-)Flo fajnie ,że bezproblemowo się trzymasz:-D:tak:oby do maja:tak:Dobranoc:-)

reklama
Flo nie wiem też co z Andzike, troche przesadza z tym , że się nie odzywa:no: Fakt , że mogłaby dołączyć do Ciebie:-D czyli termin na maj, piękny miesiąc i całe lato z małym bobasem ..:-)
Czy nastawiacie sie na jakąś śliczną córunię, co by w różowości ubierać ??;-):-D

Ollena nie powtarza się: " nie ma presji " , bo wszechświat nie rozumie słowa NIE:-), skupianie sie w jakimkolwiek kontekście na Presji, czy ona ma być, czy jej nie ma , daje właśnie cały czas presję;-) Czytałam gdzies o takim sposobie , że trzymasz sobie w łapce kamyk, przypisujesz mu jakieś życzenie i rzucasz go gdzieś tam przed siebie uznając życzenie za spełnione, po czym zapominasz o tym:-) odpuszczasz..i wtedy to przychodzi;-) takie tam małe czary-mary:-)

Do góry