reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Jestem załamana. Poszłam dzisiaj na usg zadowolona, ze będę mogła zobaczyć bąbelka a tu w trakcie usg widze że lekarz mierzy przezierność karkową a ona jakaś duża ale jak zapytałam jaki wynik powiedziął że duży na usilne naleganie ile mu wyszło powiedział że straszyć nie będzie bo nie ma uprawnień do usg genetycznego i że za tydzień mam usg genetyczne u specjalisty to sie dowiem. Blady strach na mnie padł tym bardziej że jutro zaczynam 12 tydzień a dzieciątko się zupełnie nie ruszało. Na moje obawy powiedział że tętno jest ok i że pewnie śpi. A na do widzenia zamiast pocieszyć chodź trochę żebym przez tydzień nie oszalała to stwierdził że niestety chore dzieci też się rodzą :(

reklama
Jestem załamana. Poszłam dzisiaj na usg zadowolona, ze będę mogła zobaczyć bąbelka a tu w trakcie usg widze że lekarz mierzy przezierność karkową a ona jakaś duża ale jak zapytałam jaki wynik powiedziął że duży na usilne naleganie ile mu wyszło powiedział że straszyć nie będzie bo nie ma uprawnień do usg genetycznego i że za tydzień mam usg genetyczne u specjalisty to sie dowiem. Blady strach na mnie padł tym bardziej że jutro zaczynam 12 tydzień a dzieciątko się zupełnie nie ruszało. Na moje obawy powiedział że tętno jest ok i że pewnie śpi. A na do widzenia zamiast pocieszyć chodź trochę żebym przez tydzień nie oszalała to stwierdził że niestety chore dzieci też się rodzą :(
Jeśli nie ma uprawnień tzn ze nie jest od tego i się na tym nie zna.Łatwo się pomylić jak się tego nie uczyło.
Jedyna nadzieja w tym ze to laik.

Powiedzie mi czy tez zauwazyłyscie jak się wszystko po zmieniało?Ja rodzilam 10 i 12 lat temu ,wtedy używało się gencjany na pempek teraz juz nie.Położna kazała kąpać codziennie teraz juz co 3 dni,w szpitalu brali dziecko na szczepienia i sami kąpali a teraz pytają się czy się zgadzam.

Dziewczyny żyję jak w umysłowym więzieniu. Prenatalne w piątek o 9.40 Dam znać cokolwiek powie lekarz. W głowie kłębowisko myśli raz dobre raz złe. Nie umiem podjąć decyzji co zrobię jeśli wieści okażą się nieciekawe. Jestem osobą wierzącą, Na razie się modlę o zdrowie dziecka i swoją psychikę by nie zwariować. Ale nie będę udawać - jest kiepsko

Dziewczyny żyję jak w umysłowym więzieniu. Prenatalne w piątek o 9.40 Dam znać cokolwiek powie lekarz. W głowie kłębowisko myśli raz dobre raz złe. Nie umiem podjąć decyzji co zrobię jeśli wieści okażą się nieciekawe. Jestem osobą wierzącą, Na razie się modlę o zdrowie dziecka i swoją psychikę by nie zwariować. Ale nie będę udawać - jest kiepsko
Nadzieja umiera ostatnia. Myslami jestem z Tobą. Trzymam kciuki za piątkowe pomyślne badanie.

reklama
Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. A robisz jakies testy typu Nipty ? Mocne kciuki. U mnie po pappie tez bylo nieciekawie. Test Harmony wykluczyl wady.

Do góry