reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Czy któraś z was ma bóle krocza?Ale nie takie jak w okresie tylko takie jakby ktoś wam kość łonowa strzelił?Mnie boli bo każdym wstaniu z łóżka tak ze trzymam się za nią i tak chórze przez parę minut.Parę tygodni temu miałam uczucie jakby dziecko mi chciało kroczem wyleciec.Nie miałam tego w poprzednich ciazach dlatego się upewniam czy to normalne?

reklama
Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci miało kolkę? Jakieś rady? Moja wczoraj dziki płacz przez 1,5h przed północą, sztywny brzuszek, podkurczone nóżki, i ten przeraźliwy płacz...

Czy któraś z was ma bóle krocza?Ale nie takie jak w okresie tylko takie jakby ktoś wam kość łonowa strzelił?Mnie boli bo każdym wstaniu z łóżka tak ze trzymam się za nią i tak chórze przez parę minut.Parę tygodni temu miałam uczucie jakby dziecko mi chciało kroczem wyleciec.Nie miałam tego w poprzednich ciazach dlatego się upewniam czy to normalne?
Tak, co prawda 3 lata temu ale ten bol pamietam. Ze starszymi nie bylo, widac starsze kosci rozchodza sie bardziej bolesnie.
Staralas sie o to malenstwo czy to niespodzianka?

Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci miało kolkę? Jakieś rady? Moja wczoraj dziki płacz przez 1,5h przed północą, sztywny brzuszek, podkurczone nóżki, i ten przeraźliwy płacz...

Współczuję, przechodziłam z całą trójka ale najgorzej z córką. Niestety niedojrzały układ pokarmowy to kwestia czasu, można starać się załagodzić ślę skutek różny. Możesz kupić kropelki typu espumisan i podawać przed każdym posiłkiem, pediatra ci poleci dawkę i typ. Możesz masować brzuszek, możesz kłaść na kolanach i robić gimnastykę, uginać nóżki do brzuszka, możesz nosić brzuszkiem w dół ucisksjsc go przy tym. U mnie z synkiem ulgę dawało odciąganie mleka na początku bo z dużym ciśnieniem leciało i lykal powietrze by nadążyć.

Ja tak miałam teraz mniej to więzadła się rozchodzą czy coś takiego normalna kolej rzeczy choć w pierwszej ciąży aż tak nie miałam. Polecam spanie z rogalem. Uwielbiam moja córka też. Jak pytam czy chce dzisiaj spać ze mną to zawsze mówi tak tylko ona w rogaliku.

Kawiatku kup termoforek dla maluchów taki z ziarnami. Ja to do mikrofali go wrzucałam na chwilkę i na brzuszek. I pomogło. Moja to miała tylko dwa razy. A tak to na wzdęcia dodawałam do mleka klilka kropelek espumisanu.

Tak, wiem o czym piszesz. Też tak miałam. Lekarz twierdził, że mącić W się rozciąga, kości itp. Ogólnie organizm przystosowane się do nowej rzeczywistości 😂😜

reklama
Do góry