reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Znadziejami, tylko się nie stresuj!!! Wiem z własnego przykładu, że stres bardzo źle wpływa na przebieg ciąży. Jeśli masz taką możliwość, to leżeć i jeszcze raz leżeć i odpoczywać. Mój znajomy ginekolog ciągle mi powtarza, że kobiety w ciąży po 40ce, nawet te, które problemów w ciąży nie mają, powinny większość czasu tylko odpoczywać, jeśli jeśli jest taka szansa.
Dziękuję za te słowa, cały czas powtarza mi @Maja75, że mam się nie denerwować i stresować. Będę się starała jak tylko dam radę, ale ja jestem z tych nerwicowców co wszystkim się przejmują 🙈 Jeśli chodzi o leżenie i odpoczywanie to staram się to robić jak najczęściej. Jest jeszcze praca, fakt administracyjna i tylko dlatego wczoraj ginekolog nie wysłał mnie na zwolnienie, ale powiedział, że zobaczymy co będzie za dwa tygodnie. Teraz pozostaje mi tylko "nerwy na wodzy", pozytywne myślenie i 🙏

reklama
Kwiatek to naturalne z tą koncentracja i pamięcią, ja to przeżyłam w ostatniej ciąży mocno z poprzednich nie pamiętałam. Ktoś to zwie ciążawe zgabczenie mózgu 😂 przechodzi w od pieluchowe zapalenie 🙄

Mylę się, czy więcej na wątku mamy dziewczynek? Jakoś mi się w oczy rzuciło, że królują księżniczki 🤔

Skoro już widać to ekstra! Dobry początek, jest gdzie trzeba! Mojej szwagierce też powiedziano, że przez mięśniaki nie ma szans na dziecko... Ma 2 córki.
A co, cuda zdarzają się częściej niż nam się wydaje.
@arona dokładnie tak jak piszesz dla nas to jest cud. Ja od lat leczę się ginekologicznie, endometrioza, mięśniaki, niedrożny jajowodów itp. Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie się ułoży 🙏

reklama
@arona dokładnie tak jak piszesz dla nas to jest cud. Ja od lat leczę się ginekologicznie, endometrioza, mięśniaki, niedrożny jajowodów itp. Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie się ułoży 🙏

Tyle ciotek się pomodli to i Bóg nie będzie miał wyjścia i da śliczne maleństwo.
Trzymam mocno kciuki ❤️

Do góry