reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Jaanu, kciuki za córkę, powodzenia 👍👍👍
Piszecie o myśli o kolejnym dziecku, przyznam, że nam też to chodzi po głowach z mężem☺️ Ja trochę ostrożniej do tego podchodzę, bo wiadomo jeszcze tak daleko do porodu, ale jeśli wszystko by się udało to bardzo bym chciała. Mam super doświadczenia po chłopakach, między którymi są 2 lata różnicy, są od dziecka zgraną ekipą, a ja nigdy nie słyszałam, że któryś się nudzi. Chociaż zobaczymy jakie nastawienie będzie jak młody pojawi się na świecie😉

Dziewczyny może któraś mi podpowie, jak to jest.
Mam spiralę i od momentu założenia jej nie umiem określić kiedy okres mi się zaczął.
Czy liczyć jeśli zobaczę na papierze lokko zabarwiony śluz, bo dopiero od momentu pojawienia się lekko zabarwionego śluzu mija 2 dni i na dobre się rozkręci.

Dziewczyny może któraś mi podpowie, jak to jest.
Mam spiralę i od momentu założenia jej nie umiem określić kiedy okres mi się zaczął.
Czy liczyć jeśli zobaczę na papierze lekko zabarwiony śluz, bo dopiero od momentu pojawienia się lekko zabarwionego śluzu mija 2 dni i na dobre się rozkręci.
Ja ma taki okres od roku i tak z obserwacji liczę od tego dnia kiedy on się już lekko pojawia.
I wtedy owulacja wypada mi od tego dnia mniej więcej 14 dnia cyklu.
Tak było teraz miałam w środę a z kalendarza wypadało w czwartek. Ale to na pograniczu godzin się zmienia. T

Ja ma taki okres od roku i tak z obserwacji liczę od tego dnia kiedy on się już lekko pojawia.
I wtedy owulacja wypada mi od tego dnia mniej więcej 14 dnia cyklu.
Tak było teraz miałam w środę a z kalendarza wypadało w czwartek. Ale to na pograniczu godzin się zmienia. T
Czyli lekko zabarwiony śluz to już zaznaczasz jako okres?

Czyli lekko zabarwiony śluz to już zaznaczasz jako okres?
Tak bo tak czy inaczej organizm już się oczyszcza.
To nie jest tak że po wyjęciu od razu przy pierwszym okresie będzie wiedziała kiedy masz owulację. No chyba że testy zrobisz.
Moja chrzestna kiedyś miała założoną ale po wyjęciu miała bardzo obfity okres i założyła ponownie tylko ona dzieci nie planowała.
Najlepiej ściągnij aplikację na telefon i łatwiej ogarniesz.

Tak bo tak czy inaczej organizm już się oczyszcza.
To nie jest tak że po wyjęciu od razu przy pierwszym okresie będzie wiedziała kiedy masz owulację. No chyba że testy zrobisz.
Moja chrzestna kiedyś miała założoną ale po wyjęciu miała bardzo obfity okres i założyła ponownie tylko ona dzieci nie planowała.
Najlepiej ściągnij aplikację na telefon i łatwiej ogarniesz.
Mam aplikację i testy owu.
Trochę mnie zmartwiłaś, tym że krwawienia się zwiększa i przesunie się owu ewentualnie jej nie będzie

reklama
Do góry