K
Katijah
Gość
Kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja ma taki okres od roku i tak z obserwacji liczę od tego dnia kiedy on się już lekko pojawia.Dziewczyny może któraś mi podpowie, jak to jest.
Mam spiralę i od momentu założenia jej nie umiem określić kiedy okres mi się zaczął.
Czy liczyć jeśli zobaczę na papierze lekko zabarwiony śluz, bo dopiero od momentu pojawienia się lekko zabarwionego śluzu mija 2 dni i na dobre się rozkręci.
Czyli lekko zabarwiony śluz to już zaznaczasz jako okres?Ja ma taki okres od roku i tak z obserwacji liczę od tego dnia kiedy on się już lekko pojawia.
I wtedy owulacja wypada mi od tego dnia mniej więcej 14 dnia cyklu.
Tak było teraz miałam w środę a z kalendarza wypadało w czwartek. Ale to na pograniczu godzin się zmienia. T
Tak bo tak czy inaczej organizm już się oczyszcza.Czyli lekko zabarwiony śluz to już zaznaczasz jako okres?
Mam aplikację i testy owu.Tak bo tak czy inaczej organizm już się oczyszcza.
To nie jest tak że po wyjęciu od razu przy pierwszym okresie będzie wiedziała kiedy masz owulację. No chyba że testy zrobisz.
Moja chrzestna kiedyś miała założoną ale po wyjęciu miała bardzo obfity okres i założyła ponownie tylko ona dzieci nie planowała.
Najlepiej ściągnij aplikację na telefon i łatwiej ogarniesz.
Każdy organizm jest inny. U kogoś jest tak a u Ciebie inaczej.Mam aplikację i testy owu.
Trochę mnie zmartwiłaś, tym że krwawienia się zwiększa i przesunie się owu ewentualnie jej nie będzie