reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
ja skonczylam niedawno 41
ostatni porod 4 lata temu mam tez starsze dzieci
zelazny zestaw mialam przy ostatniej ciazy ktora zakonczyla sie w 8 tyg
nigdy nie zobaczylam serduszka , beta hcg nie rosnie prawidlowo , jak pecherzyk jest to przestaje rosnac na pewnym etapie
u mnie pierwsze wyniki antykoagulant tocznia i komorki NK robione zaraz po poronieniu wyszly zle ale powtorzone juz prawidlowe

a szczepionki byly na co ? jaki wynik byl u ciebie wskazaniem do szczepien ? jakie mialas dawki zelaznego ?
ja bralam 8mg metypredu i 0,4 clexane

ja mysle nad odpuszczeniem ale jakos trudno mi bo tyle walki tyle ciezkich dni za soba i co tu ukrywac pieniedzy wywalonych i co nic z tego by nie bylo :( :(

Szczepionki w Łodzi u Pasnika.
To była tak zwana ostatnia deska ratunku i nie udało się, tz. Nawet nie zaszła w ciążę od czasu szczepionek czyli rok temu ostatnia. Miałam 5 w sumie.
Mlr moje 22 a powinnobyc conajmniej 40.
To jedyne wskazanie do szczepień.
Szczerze to robilam je z desperacji bo chciałam wszystkie możliwości wykorzystać.
Zestaw heparyna 0,4 accard 0,75 i 10mg encortonu nie dały rady.
Teraz bym próbowała na 20mg encortonu, 150 accard i 0,6 heparyna ale już nie zaszła i raczej nie znajdę.
Też wywaliłem. sporo kasy ale co zrobić. U mnie było 3 razy serce biło a kolejne wizyty już nie. Początkowo pęcherzyka i zarodek ok. Ale na krótko.
Poronienia zatrzymane u mnie.
Ja już straciłam nadzieję wiek już nie ten. Musi mi jedno dziecko wystarczyć.

Nadja a ty sie jeszcze starasz rczy juz odpuscilas ?
troche podciete skrzydla mam na tym etapie :( nie wiem czy jest sens dalej cokolwiek robic w tym kierunku :(
moze faktycznie za stara jestem i za slabe mam jajeczka :(

czy ze starej "gwardii" z forum jest jeszcze ktos inny komu sie nie udalo bo ostatnio to same dzieciaczki sie rodza albo maja sie urodzic wiec tak optymistycznie wyglada ze sie jednak da i sie udaje :)
ale jak widac nie wszystkim

Magdamama a jak u ciebie ? jak noga ? staracie sie jeszcze ?

Nadja a ty sie jeszcze starasz rczy juz odpuscilas ?
troche podciete skrzydla mam na tym etapie :( nie wiem czy jest sens dalej cokolwiek robic w tym kierunku :(
moze faktycznie za stara jestem i za slabe mam jajeczka :(

czy ze starej "gwardii" z forum jest jeszcze ktos inny komu sie nie udalo bo ostatnio to same dzieciaczki sie rodza albo maja sie urodzic wiec tak optymistycznie wyglada ze sie jednak da i sie udaje :)
ale jak widac nie wszystkim

Magdamama a jak u ciebie ? jak noga ? staracie sie jeszcze ?
Kochana ja jestem...i to z tej chyba najstarszej gwardii...byłam wczoraj u Gp a ten mi mowi ze krwotok jaki mialam to zwykła@ i ze jestem juz przed menopauza i ze teraz tak moze byc co miesiac i tyle w temacie...nawet wyników badan mi nie dal zobaczyc...tak sie zalamałam...i tez nie wiem czy jest jeszcze sens sie dalej starac... :(

@babydust
Bardzo mi szkoda ale co zrobić nie dane mi mieć drugie dziecko.
Walczylam ostro 4 lata.
W tym czasie przez 2,5roku zachodzilam bardzo szybko w ciążę.
A teraz od lutego 2018r po zakończeniu szczepień nie zaszłam ani razu.
Liczyłam na te szczepionki ale w moim przypadku mogły spowodować że nie zachodze.
Moja rezerwa jajników jest cały czas górna polka.
Ale co z tego.
Widać te komórki są marnej jakości.
Mimo owulacji niezachodze.
Postanowiłam jeszcze do konca tego roku w płodne próbować ale już nawet nie staram się jak kiedyś.
Mam dość psychicznie jestem wykończona tym tematem.
Jestem 77 rocznik więc na naturalna ciążę jak widać za późno.
A Ty jaki plan? Ty masz dwoje dzieci?

@babydust
Bardzo mi szkoda ale co zrobić nie dane mi mieć drugie dziecko.
Walczylam ostro 4 lata.
W tym czasie przez 2,5roku zachodzilam bardzo szybko w ciążę.
A teraz od lutego 2018r po zakończeniu szczepień nie zaszłam ani razu.
Liczyłam na te szczepionki ale w moim przypadku mogły spowodować że nie zachodze.
Moja rezerwa jajników jest cały czas górna polka.
Ale co z tego.
Widać te komórki są marnej jakości.
Mimo owulacji niezachodze.
Postanowiłam jeszcze do konca tego roku w płodne próbować ale już nawet nie staram się jak kiedyś.
Mam dość psychicznie jestem wykończona tym tematem.
Jestem 77 rocznik więc na naturalna ciążę jak widać za późno.
A Ty jaki plan? Ty masz dwoje dzieci?
ja praktycznie staram sie od roku i zachodze na zawalonie.. w 1 cyklu staran ale nie udaje sie z tej ciazy rozwinac zdrowe dzieciatko
lekarka proponuje mi jeszcze wlewy na moje NK + zwiekszenie zelaznego zestawu ale mam watpliwosci
na razie czekam na dodatkowe wyninki malza zeby byc pewnym ze to ja powinnam sie leczyc a nie on ..
mam 3 dzieci ostatnia ciaza 4 lata temu najmniej problemowa coreczka zdrowa jak rybka
chyba latwiej by mi bylo to zaakceptowac ze za stara jestem jakbym nie zachodzila wcale ale zachodze i co z tego :( :(

reklama
Kochana ja jestem...i to z tej chyba najstarszej gwardii...byłam wczoraj u Gp a ten mi mowi ze krwotok jaki mialam to zwykła@ i ze jestem juz przed menopauza i ze teraz tak moze byc co miesiac i tyle w temacie...nawet wyników badan mi nie dal zobaczyc...tak sie zalamałam...i tez nie wiem czy jest jeszcze sens sie dalej starac... :(
annauelle bardzo mi przykro. z tego co pamietam to w UK nie za bardzo sie wami zajeli co ? ale mialas jakies leczenie wdrozone ? stymulacje jakas czy cos ? masz owu ?

Do góry